14 de juny del 2008

«En el proper any, Tortosa ha d'engegar tots els projectes importants del mandat»

L'alcalde de Tortosa repassa el primer any del govern de CiU i ERC, i confirma que Urbanisme i Règim Intern són les dues àrees que més dedicació han requerit els primers mesos. Ferran Bel critica el model d'oposició del PSC i confirma que premeran l'accelerador aquest segon any

-Un any després d'haver assolit l'alcaldia de Tortosa, veu de la mateixa manera els problemes del municipi que quan era a l'oposició?
-«Els grans problemes i els grans reptes de Tortosa, els veiem d'una forma molt semblant. A més, ja teníem una idea ben clara de quins serien. Però han sortit coses noves, que no sabíem, i des del govern també tens una altra visió de les coses. Això et fa reflexionar quina és la millor solució que cal aplicar.»

-En quin cas s'ha donat, això mateix?
-«Per exemple, hem vist que la reforma administrativa que necessitava l'Ajuntament havia de ser més profunda. Quan feia tres mesos que governàvem, ens vam adonar que calia una modernització més important que la que havíem calibrat, i per tant hi estem dedicant molts esforços. És una feina que moltes vegades no es veu, i que potser tampoc cal explicar més del compte.»

-Però quina va ser l'àrea de l'Ajuntament que van trobar en una situació més delicada?
-«Ens hem centrat en totes les àrees. No voldria que algú entengués que els treballadors i els funcionaris municipals no havien fet tot allò que podien. Però les àrees que ara estan requerint més dedicació per part meua i dels regidors són Urbanisme i Règim Intern, és a dir, l'organització, el personal i la hisenda. Això no vol dir que fossen les àrees que estaven pitjor, però són les que ens han requerit un sobreesforç en aquests mesos.»

-Quin balanç fa, dels primers 12 mesos?
-«Fer un balanç parcial és important, però del que em sentiré més segur i satisfet és del que puguem fer d'aquí a tres anys, al final del mandat. Però en fem una valoració positiva. Encara que ha estat molt dur, també des del punt de vista personal, ens sentim molt satisfets. A Tortosa es comencen a veure unes altres dinàmiques. Queda moltíssim a fer i estic segur que els ciutadans encara no veuen ni el 50% del que haurien de percebre, ni del que estem fent. Durant aquest any hem redactat entre 20 i 25 projectes que no estaven fets, i això ha requerit molt d'esforç. Per tant, també hem de destacar la implicació dels treballadors de l'Ajuntament, que també havien percebut que calia un canvi en la gestió municipal, un procés que encara no tenim del tot completat. En aquest segon any es començaran a veure molts projectes, incloent-hi moltes actuacions noves que per prudència encara no hem anunciat, perquè no estan del tot embastades.»

-Però l'oposició ha acusat el seu govern d'estar tirant de veta dels projectes que l'anterior govern municipal havia encarrilats...
-«Jo ja entenc que els faci ràbia quan veuen que hem tirat endavant, en només deu mesos, projectes i obres que ells feia més de sis o set anys que tenien entre mans. Ara diuen que la societat mercantil per gestionar l'àrea d'Esports també la tenien prevista, quan la realitat és que durant la campanya electoral van criticar molt aquesta proposta. I l'altre dia, el PSC també ens demanava una reflexió sobre el model urbanístic al barri de Sant Jaume. CiU no va votar a favor del pla d'ordenació urbana municipal (POUM), però aquest govern va aconseguir que entrés en vigor i ara l'estem executant, perquè no podíem tenir la ciutat paralitzada durant més temps. Com a mínim, els ciutadans podran comparar l'agilitat i la capacitat de gestió d'un govern i de l'altre. El mateix ha passat amb la caserna de la policia local. Ells havien anunciat l'inici d'obres fa tres anys, però no havien sigut capaços de començar els treballs. Si aquest és el tipus d'oposició que volen fer al PSC, ja poden continuar per aquesta línia...»

-S'han sentit massa atabalats o massa pressionats per l'oposició?
-«No gens. Amb tots els respectes, Sabaté només ha fet oposició per intentar consolidar-se en el seu partit. Però reconec que el PSC ho té molt difícil per fer oposició, ja que la realitat és que han estat vuit anys en el govern. Ara diuen que tot ho havien fet ells, o bé creen falses polèmiques. El PP i ICV estan fent una oposició molt més constructiva, amb un únic regidor cadascun.»

-Quina és la situació interna del govern? La relació amb ERC és igual que el primer dia?
-«Jo diria que igual o millor. Tenim la màxima confiança, i no hi ha res que passe a Tortosa que no ho sàpiguen Esquerra i CiU. Tenim uns mecanismes de coordinació molt bons, i la redacció del pla d'acció municipal (PAM) també ens va anar molt bé per generar aquesta entesa. I quan han sortit punts de discrepància, el més important ha estat la confiança mútua, que durant aquest any s'ha reforçat.»

-Quins són els projectes que li han generat més satisfacció?
-«Potser encara no s'ha visualitzat prou, però el fet de desencallar l'execució del pla integral del nucli antic. Un altre tema molt important ha estat l'impuls al canvi de model de la gestió esportiva, perquè hem posat les bases per fer les noves instal·lacions. També cal destacar la implantació de la policia de barri, que ha suposat una millora que començarem a notar molt aviat.»

-I quins són els nous projectes amb què volen arribar, d'aquí a un any, a l'equador del mandat?
-«Amb tots. Estic convençut que tot allò que no puguem generar en els primers dos anys del mandat, no serem a temps de fer-ho. De vegades, quan forço la màquina i demano encara més celeritat als regidors, no s'entén. Però no podem pensar a deixar els deures per a última hora. Passa igual en l'àmbit de la gestió pública, en què el període de maduració i d'execució dels projectes són molt llargs. En el proper any, Tortosa hauria de tenir tots els projectes importants del mandat en marxa, sobretot en l'àmbit urbanístic, de les instal·lacions esportives i dels aparcaments. Tenim un full de ruta, que és el PAM; i ja no valen excuses.»

El Punt (14-Juny-2008)

10 comentaris:

  1. De ben segur que un dels mals de cap, i fort, va ésser el descobrir la total discrecionalitat ( per dir-ho de forma suau) del anterior regidor d’urbanisme...

    ResponElimina
  2. A la politica, com en tots els ordres de la vida, tothom diu allo que mes l'interessa i de la manera que mes l'interessa, ara be, que Bel es queixe o critique el comportament del grup mes important de la oposicio, es tractar-nos als que encara tenim orelles per escoltar i enteniment per discernir, com a imbecils, sobre tot, quant ho comparem amb la seua oposicio d'ara fa cinc anys, de destraler permanent.
    Si d'alguna cosa es caracteritza l'oposicio, es d'una tovor que si alguna cosa denota es acomplexament. Per a mostra, dos botons: al darrer ple, van preguntar o recriminar a l'alcalde perque havia utilitzat l'expressio "barra lliure" i perque quant es referia als membres ( segons la ministra tambe membras)del ple, no deia a mes de regidors tambe regidores?.

    ResponElimina
  3. Vosté ho has dit..."tractar-nos d'imbècils"..Sense menyspreá l'importancia que pugui tenir el grup a l'oposició del Senyor Bel, em ratifico i em poso de peus amb la meva darrera afirmació. Si ara l'oposició es toba o no, ho desconec, igual es que hi han pocs arguments i els que vosté apunta realment fan pena...

    ResponElimina
  4. No puc dir tot el que voldira però, este tio te una barra que se la xafa.

    Abans d'arribar al govern tot estava mal fet i ara que ell governa tot esta bé.

    El fet de no voler reconeixer la feina que s'ha trobat feta i que no es merit d'ell, diu molt poc de la seva categoria com a politic, estic segur que si fos més modest i regonegues que esta ejecutant tots els projectes que hi havia apunt de fer, seria millor per a ell.

    Pel que fa a l'oposició, la meva opinió es que s'han canviat les tornes. El PSC fa una oposició excesivament toba amb Bel, l'exces de responsabilitat els porta a ser massa moderats, es a dir Sabaté segueix actuant d'alcalde sense ser-ho. Pel que fa a Bel els espectacles que monta a cada ple demostra que encara no s'ha assabentat de que es alcalde, i va amb allo de qui dia passa anys empeny.

    Lamento, que amb el paquet de projectes que el PSC li va deixar al calaix i que a ell com al alcalde li toca ejecutar ho te molt fàcil per governar, ara bé el to despota, i de menyspreu que desmostra cada dia envers l'oposició especialment amb el PSC no crec que agradi a la gent i tard o d'hora acabarà passant-li factura.
    Primer va ser Laporta, desprès Sarkozy, i ara Bel. Arribar es molt fàcil quan es menteix o es compra, mantenir-se i ser creible es més difícil, i temps al temps.

    ResponElimina
  5. Eliot: Els projectes no han de dormir al calaix, com vostè acaba d’admetre..Se’ls hi ha de treure la pols primer, i en cas de esser executables, portar-los a la practica. Un fill quan neix no s’arracona, sinó que se li dona de menjar, afecte i educació. Aquesta es la única manera de veure’l créixer. Estem una mica farts de projectes sap ? El que volem son realitzacions, sigui qui sigui qui les du a terme.

    ResponElimina
  6. Aquest migdia, sento per la SER, com el Sr. Faura (Javier) atribuia al govern municipal l'obra del carrer Felip Pedrell. Aquesta tarde veig, per TTV, al Sr. Gamundi (Manolo)com practicament atribuia al govern municipal la futura implantacio del servei d'urgencies a la clinica de les terres de l'Ebre ( La Alianza) a part de demanar paciencia a la gent de Ferreries, aixo si, quant li han preguntat pels problemes d'aparcament i d'altres, contesta que ell o la junta es reuneix cada quinze dies, com a molt, amb els diferents regidors.
    --------ESTAMOS RODEADOS----------

    ResponElimina
  7. Jo també vaig assistir a unes declaracions del anterior consistori adjudicant-se l’obra de millora de paviment de la Avinguda de la Generalitat...Es veu que això es endèmic...

    ResponElimina
  8. Pero la qüestió es que es faci...

    ResponElimina
  9. No cal parlar-ne més !!!.

    Ara, tot es Fa Bé !!!.

    Oi, Mccalan ???.

    I et recordo que per al mal de cap hi ha un remei que no falla, i a Tortosa l'oli no manca a cap casa i en tot cas el pot subministrar el benvolgut amic Pataqueta.

    ResponElimina
  10. Alferza31, no hi veig la connexio Pataqueta-oli-Mc calan. No ens podries fer cinc centims?.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta