18 de juny del 2008

La PDE emmarca la VIII Piraguada Popular en els actes per celebrar la suspensió del transvasament

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va presentar ahir la VIII Piraguada Popular en Defensa de l'Ebre, que enguany es farà el 5 de juliol i estarà emmarcada en els diferents actes per celebrar la suspensió del decret que permetia el transvasament urgent a Barcelona. «Com ja és tradicional quan arriba l'estiu, convidem la gent a participar-hi perquè defensi el riu des de dins i perquè vegi com està l'Ebre després de l'última crescuda», va explicar l'organitzadora de l'activitat, Mireia Palos. Com en les edicions anteriors, la baixada popular en piragua començarà a l'embarcador de Xerta i, després d'una aturada per esmorzar al camp de futbol d'Aldover (un dels espais inundats durant l'última riuada), la piraguada continuarà fins a Tortosa, on hi haurà un acte festiu i reivindicatiu, «amb algun tipus d'acció sorpresa». Palos va afegir-hi que la quota d'inscripció és de 15 euros per persona per a embarcacions de rem, i de 20 euros per persona per a embarcacions de motor. En aquest sentit, els tiquets es podran adquirir a partir del 23 de juny al mercat municipal de Tortosa i a l'oficina de turisme de la plaça del Carrilet.
La PDE també fa una crida a la participació de la gent que vulga donar suport a la piraguada amb embarcacions pròpies, i a rebre els participants des de les vores del riu. «Convidem la gent a ocupar el riu, ja que una manifestació festiva dins de l'Ebre seria el millor colofó a la lluita contra el transvasament de les últimes setmanes», va dir el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. Tomàs va precisar que els últims vuit anys la situació del riu no ha millorat gaire. «Enguany el riu i el paisatge estaran molt canviats, perquè sortim d'un episodi de pluges i d'una riuada, però l'Ebre està cada cop més estressat», va afirmar.

El Punt (18-Juny-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta