9 de juny del 2008

La visita sorpresa de Montilla a Tortosa

Aquí ningú esperava Montilla fins el proper 25 de juliol, quan el president de la Generalitat ha d'inaugurar el nou centre d'interpretació 115 dies de Corbera d'Ebre, dedicat a la Batalla de l'Ebre. Montilla no havia trepitjat el territori durant tota la polèmica pel transvasament de l'Ebre a Barcelona, i per tant ningú comptava que el president visités Tortosa just l'endemà de la derogació del decret que permetia la interconnexió d'emergència. La tarda anterior, el PSC ebrenc només tenia constància de la visita del viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, i del secretari d'organització del partit, Josep Zaragoza, dos dels dirigents del PSC que més havien defensat la necessitat de construir la canonada. Finalment, dissabte al matí, van anunciar amb molta precipitació la decisió de Montilla d'afegir-se també a l'expedició socialista a Tortosa, coincidint amb la celebració de l'assemblea del PSC de l'Ebre.
Alguns han interpretat la visita sorpresa de Montilla a l'Ebre com una manera de contrarestar, des del punt de vista informatiu, les eleccions primàries d'ERC. I més, quan va dir que el PSC és l'únic partit que ha demostrat "cohesió", uns "objectius clars" i, per tant, que és "la garantia per a la governabilitat del país". Però Montilla també va llançar un missatge contra CiU quan destacava la coherència del PSC, que durant la crisi de la sequera ha dit el mateix a les Terres de l'Ebre, a Barcelona i a Madrid. En aquest cas, alguns podran pensar que això, més que mèrit del PSC, ha estat demèrit del PSC ebrenc, que no ha sabut desmarcar-se amb fermesa del transvasament de l'Ebre acordat entre Madrid i Barcelona. En canvi, ERC, ICV i fins i tot CiU de les Terres de l'Ebre sí s'han oposat públicament a la interconnexió de xarxes, desmarcant-se de les cúpules nacionals i posant en dubte la situació de sequera, així com la necessitat de construir la canonada. La unitat i la fortalesa del PSC a l'Ebre podria ser només un miratge, ja que un partit cohesionat i compromès amb el territori, amb un lideratge clar, hauria pogut fer alguna cosa més que justificar una emergència nacional basada en la idea que els núvols de Barcelona s'havien assecat per sempre.

Foto: PSC de l'Ebre

11 comentaris:

  1. El president dels EEUU Mr. Bush quan viatja a un lloc calent com l’Irak fa el mateix...
    La ministra de defensa Carme Chacón també ho va fer quan va anar al Líban...
    Podem concloure que aquestes terres pel govern de la Generalitat son “terres calentes” ?
    Pel mateix preu també ens podríem preguntar els motius....

    ResponElimina
  2. Suposo que en el fet que s'ha derogat la canonada alguna cosa hauran tingut a veure els socialistes de Madrid, Barcelona i de l'Ebre, un detallet a tenir en compte potser. Per tant, han fet el que van dir que farien, per molt que a alguns partits no els agradi, si no hi ha emergència no hi ha transvasament. A partir d'aquí, és legítim que cadascú porti l'aigua al seu molí, faltaria més. Però sobta aquest atac al PSC de l'Ebre i que es simplifiqui la seva posició durant aquesta crisi. Han treballat sense estridències i sempre amb un clar suport al govern, però demanant les reflexions necessàries que han conduït al bon desenllaç final d'aquesta crisi. Potser agraden més i són més meritòries les actituds d'altres anunciant dimissions no complertes, o de partits que si governessin no dubtarien ni un moment a fer transvasaments, però no per emergència sinó per convicció política. Perquè ja vam veure què va aconseguir CiU de l'Ebre per frenar el PHN. Res, votar-hi a favor. Va ser necessari un canvi de govern i l'arribada dels socialistes per frenar-lo. I això són fets. La resta, interpretacions, legítimes evidentment.

    ResponElimina
  3. Home... alguna cosa hauran fet...
    Si no hi havien més collons! que una mica més i fan un transvassament submergit sota les riuades!

    Han treballat intentant passar de puntetes sobre aquest assumpte i posant espelmes a la verge de la Cinta per a que passes just això que ha passat...

    Ara toca rentar la cara, passar la mà per l'espatlla i aquí no ha passat res... fins la pròxima!

    ResponElimina
  4. Quin món més limitat lo dels militants de carnet, i que previsibles que són...

    ResponElimina
  5. I els dels militans sense carnet, anti-carnet, pre-carnet o post-carnet no ho son de previsibles i torracollons?

    ResponElimina
  6. Sr. Krupp,

    Si un "cañón" quiere disparar, ha de tener pólvora, y en su caso, está completamente mojada.

    Salud i agua, aunque sea de las nubes...

    ResponElimina
  7. Si segons el PSC de l'Ebre, el govern català ha actuat d'una manera tant correcta i amb tanta transparència i coherència, per quin motiu ara amaguen la visita del senyor Montilla? Si tan bé ho han fet, que fins i tot mereixen una felicitació, perquè no notifiquen aquesta visita? Que potser tenen temor de que anem a felicitar-los tots en massa?

    ResponElimina
  8. Vos cremeu totsols, no me'n cal de pólvora.
    Felicitats per la gestió de l'aigua, no sabia que los sociates tinguesseu lo poder de fer ploure...

    ResponElimina
  9. Ha de ser dur per als que viuen instal·lats en el victimisme que el govern hagi pres la decisió correcta. Només els hi queda creuar els dits perquè hi hagi un situació extrema semblant el 2009.

    ResponElimina
  10. He llegit un comentari al bloc dels diputats de CiU referent a la visita del Sr. Montila.

    I també he llegit algunes "entradetes" dels palmeros i algún anònim de l'equip contrari.

    Tot molt aleccionador ...

    Quanta barra i desmemòria hi ha, srs. krupp, susanna i mc calan ( que consti que no ho dic per vostés, entre altres coses perquè no sé qui són ni m'interessa ).

    Salut i aigua !!!.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta