9 de juny del 2008

ERC tanca el cicle electoral, també a l'Ebre

Ara ERC de Tortosa ja podrà retirar la pancarta electoral que havien penjat al pont del tren sobre l'avinguda de la Generalitat. Avui ha fet tres mesos que van celebrar-se les eleccions espanyoles, però al centre de Tortosa encara hi havia, dissabte, aquesta pancarta republicana que demanava el vot, amb l'objectiu d'aconseguir un país de primera a través de la independència nacional. A ERC, les eleccions estatals van desembocar inevitablement en unes eleccions primàries, i com que el clima electoral s'havia instal·lat en l'ambient, devien pensar que no calia despenjar la pancarta. A més, no s'arriscaven a rebre cap sanció, ja que l'antiga ordenança de civisme no va arribar a entrar en vigor i el govern de Tortosa, format per CiU i ERC, encara es troba redactant la nova proposta. En aquest sentit, la sensació és que el regidor tortosí Ricard Forés és un dels pocs republicans del territori que avui pot estar més content que els altres, ja que amb Francesc Gas (Roquetes), Bernat Pellisa (Rasquera), Ester Martí (la Galera) i Carles Pasqual (la Ràpita) se'l situa al sector de Joan Puigcercós. En general, cal felicitar ERC perquè ha fet un procés electoral força correcte, sense fer-se més mal del compte. També a les Terres de l'Ebre, on s'ha imposat amb total normalitat la candidatura ERC Futur, del sector més fidel a Carod-Rovira, sense que hagen aflorat gaire les disputes internes de la història més recent. En principi, sembla que el procés postcongressual també serà ordenat i amb pocs trencaments, ja que els sectors Puigcercós i Carod estan condemnats a entendre's si no volen alimentar els sectors més crítics. I encara més a les Terres de l'Ebre, ja que la candidatura encapçalada per Benach ha demostrat la seua força i implantació al territori. De fet, tot poder implica una gran responsabilitat, i per tant la seua responsabilitat serà entendre's amb la cúpula del partit, ara dominada per Puigcercós.

20 comentaris:

  1. Gustau, gràcies per informar de la nostra falta.

    Si vols pots penjar també la fotografia de la pancarta d'Iniciativa per Catalunya que hi ha al carrer Barcelona.

    ResponElimina
  2. Parlant de pancartes, a la sortida de Tortosa en direccio a l'Aldea, n'hi ha una que diu: "Transvasaments, terrorisme d'Estat". Genial. Mentres tant, parlant de terrorisme, en un afamat bloc, d'un no menys afamat blocaire ebrenc, parlant de De Juana Chaos, l'anomena "l'activista" , aixo si, li catalanitza el connom i li diu "Joana" , i perque no Xaos?

    ResponElimina
  3. Emili, si me l'envies, la penjaré.

    ResponElimina
  4. O la ironia es molt subtil i quasi imperceptible, o es que " entre bomberos....."

    ResponElimina
  5. Cucafera,
    Gràcies pel qualificatiu d'afamat bloc i afamat blocaire... Quant a la catalanització del cognom era una equivocació, que ja he arreglat (gràcies per fer-m'ho saber). Com a català, sempre respecto els noms i cognoms de tothom. A més, sóc professor de llengües estrangeres i sé el valor de tots els idiomes. Suposo que vols polemitzar per la paraula "activista". Que consti que va acompanyada al post de "l'afamat" bloc d'una explicació concloent, amb la qual cosa no crec que hagi fet cap mal en posar-ho. A més, tal com es comporta el PSOE...no són gaires "bomberos"...(com tu dius).
    salut i aigua des de Campredó

    ResponElimina
  6. emigdi, potser soc jo el que m'he perdut ara, pero lo de "bomberos" no era ni per tu ni pel teu comentari.
    Quant a "activista", tambe de Hitler, Mussolini o Estalin es pot dir que eren politics, pero, alguna cosa mes, que crec que es el que mes els descriu i uneix, per una altra part.
    Des de......, tambe salut (sobre tot) aigua, vi i una mica de diners.

    ResponElimina
  7. Cucafera,
    quant al de "bombers", t'ho explico. És perquè crec que el govern espanyol no és gaire bo "apagant focs", ja que acostuma a crear polèmiques fortes en temes lingüístics, es carrega estatuts, i no permet tirar endavant processos de pau.
    Quant al d'activista, d'acord amb la teua constatació. Tot i això, jo ho he escrit dintre d'un context d'un article. Parlo d'Oleguer Presas i del problema que va tenir amb Kelme per un article en què es posicionava en el cas de De Joana Chaos, el qual ja havia complert condemna. I torno a constatar, que ho he acompanyat d'una explicació molt clara entre parèntesi.
    A més, importants polítics com Barrionuevo, Vera, i el senyor X (????), també els qualifiquen de "polítics", quan a la vegada també tiraven endavant grups armats. No per això, els han canviat el qualificatiu!!!
    Salut, aigua, vi, diners i, anava dir dones, però em qualificaran de masclista!!!
    Una abraçada,
    emigdi

    ResponElimina
  8. No em facis anar a fer la foto home. O és que la nostra te l'han enviat?

    ResponElimina
  9. No, però m'anava de pas. A veure si algú de Sant Llàtzer s'anima i me l'envia...

    ResponElimina
  10. No, no, dones i que diguen lo que vulguen.
    Te costa tant com a mi picar l'ham, Emigdi. Has aprofitat l'avinantessa dels bombers, per fotre una mica de doctrina.
    Si jo l'unic que volia dir era: "entre bomberos no nos vamos a pisar la manguera, no?".
    Aixo de que "tiraven endavant grups armats", (Barrionuevo i Vera)jo diria que no es exactament pel que van ser condemats, crec recordar que va ser per corrupcio i segrest. Ara be, si tu vols comparar a un i altres, alla tu, jo no ho fare. Nomes per refrescar la memoria dire que De Juana ha estat condemnat com a culpable directe o indirecte de 25 assasinats. Dit aixo, tambe et dire que jo vaig estar totalment en contra quan se li demanaven mes de 90 anys -inclus en los 12 de despres- per l'article d'opinio que va publicar.
    Per cert, has tornat a escriure "Joana".

    ResponElimina
  11. A vore si demà me'n recordo i faig la foto de la pancarta de ICV...

    ResponElimina
  12. Òstia, sí, Cucafera, és el costum d'escriure "Joana" com a nom, passa que l'he errat dos vegades...
    salut i bona discussió (a mi m'agrada discutir...)

    ResponElimina
  13. Pos, n'hi ha dos d'ICV, un a cada banda del pont de vianants per creuer la via, altura Bc Caputxins.
    Pero no sé si val la pena treure'ls ja - quan falta per les proximes eleccions?

    ResponElimina
  14. Bé, ja l'hem tret. Ha estat un error però també ha estat "oblidada" perquè estava molt cèntrica i era difícil anar a treure-la. A més a més, també es degut a que en la darrera campanya vam ser els d'ERC els primers en engalanar la ciutat amb propaganda. Vam fer la millor campanya de la història recent del partit! Visca ERC

    ResponElimina
  15. Estos d'ERC "son como niños". Però ningú ha dit res sobre la notícia. A les TTEE lo clan d'ERC del Montsià segueix manant (Cid, Salvadó i Aspa) i ara es vendrà al millor postor com sempre ha fet. Puigcercós ho té difícil aquí perquè el sectarisme ebrenc és extraordinari, només dir-vos, nois-de-la-millor-campanya, (serà pels resultats que heu tret) que al Delta, un alcalde d'ERC practica el carreo, o l'autocar+entrepà+papereta. Això sí que és ser d'Esquerres.

    ResponElimina
  16. Pos a mi m'hagués agradat que per n'estes terres guanyés lo sector crític, ja que va ser l'únic que va vindre a la mani d'Amposta. A Carod i Puigcercós no se'ls hi va vore el pèl.
    Anem més torts...

    ResponElimina
  17. Lo sector critic, que va anar a la manifestacio (maxima demostracio d'excelsa estimacio pel territori)no es tambe el que, quant era conseller es va manifestar en contra de la Vegueria de l'Ebre, o com a minim de retardar-la lo maxim?.
    I, si que anem (van) torts si,: qui va guanyar a l'Ebre van ser els mateixos que al Camp i a Barcelona, i en lloc mes.

    ResponElimina
  18. núria, ja veus que el sector crític com està al nostre territori.

    també es cert que segur que molts dels "crítcs" baixaven a este territori per primera vegada. Exceptuant l'Uriel, que ja havia baixat diverses vegades quan era portaveu de les JERC.

    Si te'n recordes, havia la pancarta dels alcaldes, on estaven tant puigcercosistes com carotistes. Uns van venir més a fer campanya, com el cas de Carretero que el mateix dia va fer la xerrada a Amposta.

    Ningú destaca que Niubò va quedar 2n a sobre 300 de Carandell (carretero) i uns 500 de l'uriel.

    lo que demostra que no és tant clara la derrota que voleu demostrar els anti-carod.

    ResponElimina
  19. roquet,
    gràcies per deixar-mos ben claret de quin grup ets.
    A Deltebre jo coneixo alguns militants d'esquerra (Carotistes, per supost) que les últimes generals van votar als sociates.
    L'excusa era que no guanyés lo PP.
    Bé, cada u pot votar a qui vulgue, de fet així mos va...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta