9 de juny del 2008

L'ultimàtum de Deltebre a les elèctriques

No és gens normal que un ajuntament d'un municipi de 12.000 habitants proclame un ultimàtum a unes empreses tan potents. Però avui cal felicitar l'Ajuntament de Deltebre, que durant l'última sessió plenària va aprovar una moció del PP, per denunciar les companyies Fecsa-Endesa i Eléctrica del Ebro davant del Departament d'Indústria de la Generalitat. Les raons són el "dèficit històric del servei de subministrament elèctric a la població" i també el "reiterat incompliment dels acords signats amb el consistori per a la millora de la xarxa de distribució i d’increment de la potència".
Quan l'estiu passat Barcelona va quedar-se a les fosques i va ser necessari instal·lar una bona pila de grups electrògens, molts vam recordar que la mateixa falta de manteniment de les instal·lacions també es dóna lluny de la capital, i que això mai surt als grans mitjans de comunicació del país. En aquest cas, el govern de Gervasi Aspa està negociant actualment el soterrament de cinc línies de mitja tensió que ara travessen l'interior del nucli urbà, i el compromís de l'alcalde és accelerar les converses per tancar un acord abans d'un mes, que seria quan s'esgota el termini de l'ultimàtum. Aspa va recordar que les carències en el subministrament elèctric a la població són molt antigues, i que no s'han fet les obres de modernització necessàries a Deltebre. Tampoc en la majoria de poblacions de les Terres de l'Ebre, tot i que sembla que això ha passat a ser una prioritat per als responables de Fecsa-Endesa a Catalunya. De fet, l'any 2006 va invertir uns 980.000 euros només per protegir les aus del Delta i evitar possibles accidents amb la xarxa elèctrica. A més, després de moltes denúncies a través de la premsa, va resoldre els greus problemes de subministrament que tenien a Rasquera, on va haver-hi més de 75 reclamacions a l’oficina comarcal d’informació al consumidor, per queixar-se de les pujades i baixades de tensió i dels desperfectes que provocaven en alguns electrodomèstics. Però els problemes a la xarxa elèctrica de l'Ebre continuen, encara que som el territori que més electricitat genera a Catalunya, i els ajuntaments, però també les empreses i els particulars, segueixen tenint molts entrebancs a l'hora d'augmentar la potència, o simplement per contractar la llum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta