27 de juny del 2008

Sabaté replica que el 56% del deute és fruit de la «mala gestió» de l'actual govern de Tortosa

El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va defensar-se ahir de les acusacions que dilluns feia el govern municipal de Tortosa, quan va responsabilitzar el govern anterior de la part més important de les factures fora del pressupost del 2007. En canvi, Sabaté va dir que el veritable responsable de l'increment del pressupost extrajudicial és el govern de CiU i ERC. «Ens trobem davant d'un cas proverbial de mala gestió», va dir l'exalcalde, que va acusar el govern de Ferran Bel d'haver anul·lat un decret seu que servia per pagar factures pendents, i d'utilitzar els diners previstos per fer coses com «apujar-se els sous». A més, Sabaté va remarcar que el govern de Bel «menteix» com quan CiU encara era a l'oposició, i va acusar-lo d'haver invertit la tendència de reducció del pressupost extrajudicial. Així, va recordar que els últims paquets de factures del seu govern van ser per valor d'uns 1,6 milions, mentre que Bel, el primer any, «ja ha incrementat l'extrajudicial en un milió d'euros més».
Sabaté va afirmar que ja «comença a estar gastada, l'excusa fàcil i pueril» que tot allò que funciona malament a Tortosa és per culpa de l'herència del PSC. A més, el portaveu socialista va recordar que el seu govern només va gestionar cinc mesos i mig del 2007, i que només es responsabilitza del 28,45% dels 2,6 milions d'euros de pressupost extrajudicial, que el ple de l'Ajuntament va reconèixer al ple de dimecres. En canvi, Sabaté va remarcar que el 56,27% de la despesa fora del pressupost és responsabilitat exclusiva del govern actual; mentre que hi ha un 15,2% la procedència del qual encara estaria per determinar. «Hem repassat les factures una per una i aquestes són les dades, encara que el govern de Bel pot mentir i dir el que vulga», va lamentar. Així, Sabaté va aclarir que els percentatges calculats pel PSC es corresponen amb els diners gastats fora del pressupost, i no amb el nombre de factures. Sobre l'existència de partides esgotades, Sabaté va advertir que l'actual govern podria haver fet més modificacions pressupostàries. «Diuen que no van trobar diners a la caixa, però la veritat és que l'anterior govern vam deixar l'Ajuntament amb més capacitat d'ingressos i amb menys ràtio d'endeutament», va afegir-hi.
De fet, Sabaté va valorar que el govern de Bel hauria pogut fer totes les modificacions del pressupost que hagués volgut, si realment volia pagar els proveïdors. Segons Sabaté, el govern tortosí ha fet 23 modificacions del pressupost, com la que va servir per «augmentar els sous de l'alcalde i dels regidors». «En canvi, van preferir tirar de veta i fer més obres i posar més papereres, perquè semblés que ja estaven fent més que el PSC, tot i que perjudicaven els proveïdors de l'Ajuntament», va concloure Sabaté.

7 comentaris:

  1. Normalment no coincideixo mai en les opinions del senyor Sabaté, però miri per on aquesta vegada si, quan manifesta “que el deute es fruit de la mala gestió..”
    Pel demes son con com xiquets : ”Señoritaaaaaaaaaaa yo no he sidooooooooo...”

    ResponElimina
  2. Arribat un moment en que es detecten irregularitats o dèficits que no tinguin un substrat d’incompliment greu ni de il•legalitat, el que ha de fer un ajuntament, sigui del color que sigui es rentar la roba als despatxos i trobar-hi solucions les mes eficients possibles. Malgrat un estigui al executiu i l’altre a l’oposició, no mereixem un espectacle tant penós.

    ResponElimina
  3. Sr. McCalan, Es que està recriminant al Sr. Ferran Bel el fet de hagi convocat roda de premsa per presentar el dèficit i sense cap prova contrastada anunci que la culpa es dels altres?

    ResponElimina
  4. Kurt valander : He dit el que he dit...PENOS per les dues bandes per no posar-se d'acord abans.

    ResponElimina
  5. Crec que el que es penós es que el PSC no digui res al ple, i fins i tot voti a favor i després faci una roda de premsa. Es que si no està Sabaté no poden dir res?
    El lloc per dir les coses es al ple, i si un té massa feina al senat o al parlament que no pot estar a l'Ajuntament que renuncii, que a Tortosa hi ha gent socialista prou bona que el pot substituir sense problemes.

    ResponElimina
  6. Algú em podría dir perque Antoni Bassas deixa "Els matins de Catalunya Radio..."? Es que a mi el tripi3 no me saleeeeeeee...

    ResponElimina
  7. TRIPI : Govern de disseny i contra natura format per elements de diferent ADN , i que aprofitant la llei electoral vigent pacten documentalment un contracte de no agressió mútua mentre s’agafen en rotllana dels ous dient allò de “no ens farem mal oi” ? Tots responen NOOOOOOOOOOOOO .Uns idealistes mancats de idees..D’aquí que es posin a fer lleis i mes lleis totes virtuals. Fins i tot posen en funcionament el “Bicing” que fa molt progre, però les multes (culpa del software) “maxaca”als usuaris mes que al mosca negra. En mig d’una saga d’agnòstics surt un devot de la Moreneta; que es el que obté els millors objectius sense fotre cop. Atrament àdhuc; viatja per conèixer mon (es que nomes coneixia Cornellà i Madrid). Mentre el vice també viatja a London per inaugurar una mena de seu catalana que no estava enllestida i varen tenir que improvisar l’acte en un hotel. I es que s’ha de viatjar ! . Fins i tot el Saura acaba d’anar a la pròpia ONU...Això si, a recollir un premi...Es un premi d’aquells que no fan fira ni resolen la crisi que la majoria de famílies catalanes tenen avui , però al menys la seva companya podrà tenir un record. No vull parlar del dèficit perquè seria depriment.
    Seria massa llarg perquè en tinc per tots...Millor ho deixo aquí. CATALUNYA ESPAVIL !!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta