10 de juny del 2008

Tortosa dissol el Patronat d'Esports i crea una empresa municipal de gestió esportiva

Impuls al nou camp de gespa artificial i la pista d'atletisme

Tortosa iniciarà avui el procés per dissoldre el Patronat Municipal d'Esports i crear la societat mercantil que assumirà la gestió esportiva. L'alcalde tortosí, Ferran Bel, va destacar que Tortosasport SL permetrà construir i gestionar més àgilment les noves instal·lacions esportives, oferir uns preus més ajustats al mercat i guanyar independència financera.

El ple de l'Ajuntament de Tortosa té previst aprovar avui, en una sessió extraordinària, l'inici de l'expedient per al canvi del model de gestió del servei municipal d'esports. Segons Bel, a la pràctica això significarà «l'extinció» de l'actual patronat municipal, així com la creació de la societat mercantil Tortosasport SL. «L'Ajuntament continuarà tenint una àrea d'Esports, igual que es van mantenir Urbanisme i Serveis quan es van constituir la societat municipal de gestió urbanística (Gumtsa) i l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP)», va aclarir l'alcalde. Bel va remarcar que la nova societat, «amb capital 100% municipal», haurà d'afrontar la gestió de la majoria de les instal·lacions esportives de Tortosa, incloent-hi el nou complex d'aigües, la nova piscina coberta i la resta d'instal·lacions poliesportives que s'han de construir als terrenys lliures de l'estadi, al barri de Ferreries. En canvi, Bel encara no va poder concretar si Tortosasport SL assumirà també la gestió total del nou pavelló firal de Remolins, o de totes les instal·lacions esportives dels diferents pobles del municipi.
En aquest sentit, l'alcalde va precisar que la nova societat municipal podria estar en ple funcionament al setembre, amb l'objectiu que ja es faci càrrec de la gestió del nou curs de la piscina coberta. Bel també va detallar que la nova empresa municipal es posarà en marxa amb un capital inicial de 4.000 euros.

>També a Ràdio Tortosa

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va defensar la creació de la nova empresa municipal de gestió esportiva afirmant que l'Ajuntament guanyarà en agilitat, podrà fer una política de preus més adaptada al mercat i tenir més independència financera. A més, Bel va explicar que a través d'una societat mercantil es podrà recuperar l'IVA de les diferents inversions, i que l'Ajuntament està intentant reingressar l'impost afegit de les obres del pavelló de Remolins. Segons l'alcalde, l'objectiu és formar un petit hòlding empresarial, i no descarten adoptar el mateix model per rellançar la gestió de Ràdio Tortosa.

>Obres a l'estadi i antenes de mòbil

El ple de Tortosa també ha de ratificar avui un conveni entre l'Ajuntament i el Club d'Atletisme Terres de l'Ebre per construir una pista d'entrenament al costat del nou camp de gespa artificial, a l'actual camp de terra de l'estadi. Ferran Bel va detallar que la nova pista de paviment sintètic (tartan) no serà reglamentària, sinó una pista d'entrenament que donarà un gran servei fins que es construeixi la pista d'atletisme a l'EMD de Jesús. A més, hi haurà un fossat per a salt de llargada i llançament de pes. El conveni completa el que es va signar amb el CD Tortosa per al camp de gespa artificial, i les dues obres es faran simultàniament durant l'estiu, amb l'objectiu que estiguen enllestides al setembre. Les obres seran adjudicades pels dos clubs, però serà el consistori el que finance els 760.000 euros del cost, amb una sèrie de subvencions anuals. A canvi, altres clubs esportius, els centres escolars i els instituts de secundària també podran disposar de les noves instal·lacions.
D'altra banda, el ple també aprovarà el pla especial d'infraestructures de radiocomunicació de Tortosa, que regularà la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil al municipi. A més, se cediran uns terrenys dels Reguers a Orange perquè hi instal·le una antena que garantirà la cobertura telefònica al poble.

El Punt (10-Juny-2008)

1 comentari:

  1. Me preocupa més la situació en la que quedarà el personal que hi treballa. Suposo que una millora de la gestió, suposarà millora de condicions i de salari. Els Bel, Panisello i Roigé, ja van demostrar al Consell quina és la seva política de personal. Sort que al govern també hi ha un sindicalista com Marín que vetllarà per evitar qualsevol amenaça d'injustícia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta