10 de juny del 2008

Els gais i lesbianes de l'Ebre nominen el bisbe de Tortosa per al premi "Un riu d'opressió"

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, ha estat nominat per la nova Associació de Gais i Lesbianes de l'Ebre, que els propers 20 i 21 de juny celebraran les seues primeres jornades contra l'homofòbia. En el marc d'aquesta jornada, que començarà el 20 de juny a Sant Carles de la Ràpita amb dues conferències sobre literatura i homosexualitat, l'entitat entregarà a Tortosa els premis Un riu de llibertat i Un riu d'opressió, amb els quals volen distingir o denunciar l'actitud de persones o institucions cap al col·lectiu de gais i lesbianes de l'Ebre. En aquest sentit, el bisbe Xavier Salinas està nominat en la categoria d'Un riu d'opressió, al costat de les agressions homòfobes que va haver-hi en una discoteca d'Amposta i del periodista i president del Grup d'Entitats Catalanes de la Família, el tortosí Daniel Arasa. En canvi, en la categoria Un riu de llibertat els nominats són el Casal Popular Panxampla, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (que va penjar la bandera multicolor amb motiu del Dia de l'Orgull Gai) i l'escriptor i blocaire campredonenc Emigdi Subirats. Finalment, durant les jornades, que també comptaran amb la presència de les entitats del Matarranya i del Maestrat i estan obertes al públic en general, es farà públic el primer manifest de gais i lesbianes de ciutats petites i zones rurals de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i l'Aragó.

12 comentaris:

  1. La sopa d’all ja fa molts anys que la varen inventar, però amb respecte per tothom, opino que la llibertat de vegades no hauria de fer tant de soroll . Total, que mes dona? No es comú que un hetero vagi difonen les seves tendències. Perquè un homo si? De vegades aquestes manifestacions fan un flac favor a la normalitat..I ja no parléssim de les plomes que s’exhibeixen en certes festes un xic histriòniques...
    La sexualitat sempre ha estat quelcom privat i la meva opinió es que així ha de quedar.
    Però com tots sabem, hi ha de tot a tot arreu, i certes actituds es desqualifiquen soles independentment de cap tendència sexual. Hi havia un moret que tenia pressa i volia passar pel davant de la gent que feia cua. Com sigui que ningú el va deixar passar, els va cridar “racistes”! No cal dir res mes veritat..?

    ResponElimina
  2. Jo crec que sí que s'han de fer actes com aquests. Malauradament l'homofòbia existeix aquí i arreu. En tenim proves cada dia, està bé que en veu alta i des de col·lectius es denunciï als qui defensen el patriarcat i als qui no. Jo sóc hetero i no per això discrimino als homosexuals. Si el moret aquest va utilitzar el racisme com excusa per colar-se ho va fer malament, però això no significa ni molt menys que NO hi hagi racisme.

    Cada dia s'insulta a nois i noies com a maricons i bolleres... Hi ha agressions, actituds discriminatòries i molta gent pensa que no són persones normals. Cal denunciar en veu alta a aquells que contribueixen a fer pensar així, i més encara, a sectors com l'Església que paradoxalment té un percentatge molt més elevat de gais i lesbianes.

    FELICITATS I BONES JORNADES !!!!!!!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. I tenen tota la raó en nomenar-lo. Recordo quan la trinca cantava aquella cançó tot recordant l'antiga educació franquista. NO ha canviat gaire des de llavors. Encara que a mols capellans caldria preguntar-los perque s'hi fan... Contradiccions que té la vida!

    ResponElimina
  5. No fa gaire van agredir una parella a BCN per anar agafats de la ma. Un amic va veure un crio d'uns 10 anys escridassar una dona magribina amb la tipica frase "mora de mi***a". Podem deduir que ha mamat el crio a casa, veritat? Obviament, hi ha molta feina a fer contra l'homofobia i la xenofobia.

    ResponElimina
  6. A mi m'ha fet molta il·lusió aquest nomenament, ja que sempre he estat una persona compromesa amb les llibertats sexuals. considero molt injust que es discrimini algú per la seua orientació sexual. Quant a l'església, crec que haurien de mirar més les formes, ja que és inexplicable les opinions d'alguns capitosts importants que haurien de donar exemple de tolerància. Esperem que els nostres xiquets creixin en una societat més tolerant. Jo, al menys, a casa intento que els meus fills comprengin que l'important en una relació humana és estimar-se. si s'estimen dos persones del mateix sexe és igual de legítim.

    ResponElimina
  7. Efectivament, hi ha molta feina a fe, i tambe se'n ha fet molta a nivell de lleis i quant als pronunciaments publics de quasi tothom. Ara be, no acabarem d'avançar del tot, fins que no tinguessim del tot interioritzat el sentiment profunt, intim i plenament convençut del respecte mes escrupulos que debem a tothom. Podem començar parant els peus d'aquells que fan acudits i presumptes gracies al respecte.
    Per una altra part, LLuis, et puc assegurar que, lamentablement, no n'hi ha prou amb el que es mame a casa, la influencia externa (teles, cine, carrer, companys etc.) es tant gran que sembla indestructible.
    No tots els que han mamat educacio i respecte ho practiquen.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Tot i que crec en la llibertat sexual de cada persona, no he entes mai que a una persona que no sigui catolica li importi el que puguin dir o deixar de dir els bisbes.
    Per tant donar aquest premi al bisbe no em sembla be, i sobretot possant-lo al mateix nivell que les reprobables agressions a Amposta, tant em dona el que pugui dir nomes seran opinions verbals, i crec que s'hauria de permetre la llibertat d'opinió de tothom incloent als bisbes...

    ResponElimina
  10. Crec que l'opinió dels bibes és rellevant ja que —malgrat que la seva capacitat d'influència cau en picat— encara incideixen, i molt, en la creació d'opinió pública. Els seus posicionaments contra qualsevol manifestació de la realitat homosexual contribueixen a perpetuar els comportaments de rebuig contra gais i lesbianes, tan arrelats de per si a la nostra societat.

    Que n'hem de dir de les patums catòliques que vinculen l'homosexualitat a la pederastia, a l'alcoholisme o a les malaties mentals? Es tracta de declaracions insultants, falces, sense cap mena de raonament cinetífic que les sustenti i que depassen els límits de la llibertat d'expressió. Se'ls a destituit? Heu sentit alguna veu crítica en el si de l'església que les contradigui? Suposo que més d'una n'hi ha, però per alguna raó que desconec no aconsegueixen fer-se sentir.

    Per tant, penso que la irresponsabilitat de capellans i especialemnt dels bisbes és immensa. I potser no en són del tot conscients. ¿S'han parat a pensar amb el mal que fan als joves que han d'assumir l'homosexualitat d'amagat per por al rebuig de familiars, d'amics i de la societat? Un rebuig que pren formes molt diverses: conflictes familiars, insults/agressions a la sortida de l'institut, problemes en l'àmbit laboral, migracions forçades a la gran ciutat, etc.

    Espero que aquesta nominació que proposa l'Assocaió de gais i lesbianes de les Terres de l'Ebre faci refelxionar al Monsenyor Salinas sobre la incidència social que transmeten actituds homofòbiques com la seva i la de tants d'altres companys de la jerarquia catòlica.

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Lomotxo: Qui utilitza l’auto discriminació de forma reiterada no es fa cap favor. Es evident que hi ha racisme,i homofobia, però el victimisme es un fenomen que es retro alimenta generant mes discriminació, llàstima fins i tot fòbia...La dignitat i el respecte sempre ha estat el millor antídot..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta