12 de juliol del 2008

Campredó estrena el festival Curt Rodó

Ahir a la nit va començar a la zona poliesportiva de Campredó el festival Curt Rodó, que neix amb la voluntat de reivindicar i difondre el treball creatiu de diversos joves campredonencs i ebrencs vinculats a la creació audiovisual. En total es projectaran quatre documentals, set curtmetratges i dos video-clips, de temàtica molt diversa. Amb tot, el programa d'aquesta primera edició dóna protagonisme als reportatges d'autors locals. Es projectaran els següents curts de joves capredonencs: Raccord de Roman Aixendri; El móvil del crimen i Rubikat de Josep Gutiérrez i Germán Osorio; Sweet home de Germà Machí i Josep Gutiérrez, i Apatia, de l'esmentat Josep Gutiérrez. També es presentarà el documental Lligams, experiència d'integració cultural que ha dirigit el periodista Oriol Gracià, sobre l’activitat quotidiana de cinc immigrats residents a les Terres de l'Ebre. A més, es podran veure els següents documentals: La Camarga, de l'ampostí Santi Valldepérez; Madre Tierra, del tortosí Sergi Grau, i Cantadors de jota, de del també tortosí Ramon Balagué i Lluís Gutiérrez. Quant a curtmetratges, es projectarà: Limpieza a fondo i Al morir, de Joan Guijarro i Olga Besolí.
En la secció de vídeos musicals s’han programat els clips Tantifot de Ramon Balagué, Salva Viñets i Toni Sabaté, i La lluna i natros de Joan Guijarro i Olga Besolí, sobre una cançó del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Avui a la nit, el DJ Gerard Tomàs clourà les activitats amb una sessió de música electrònica i de projeccions de vídeo-art. El festival està organitzat per l'Associació Cultural Soldevila, en el marc de la celebració del 20è aniversari. En una primera etapa, aquesta entitat va ser coneguda especialment per la revista que portava el mateix nom i per l'activisme en favor de la constitució del municipi de Campredó; mentre que ara destaca per la campanya de reivindicació i dignificació del patrimoni històric templer local, les activitats culturals (CampreBloc, conta contes i exposicions d'artistes locals), i la difusió de l'ideari independentista dels Països Catalans.

1 comentari:

  1. Gràcies per la difusió, Gustau. Estem molt satisfets del resultat. Sobretot, divendres, que vàrem tenir molta gent. ahir ens va molestar molt la pluja. Era un repte per a Soldevila, i l'hem superat amb escreix. Ara, a donar-li continuïtat en propers anys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta