29 de setembre del 2008

Canvis als aparcaments de l'avinguda de Remolins

Ahir diumenge vam passar per l'avinguda Felip Pedrell i l'avinguda de Remolins, per veure com han quedat les obres. La impressió general és prou bona, i cal felicitar el servei de Carreteres de la Generalitat per la relativa rapidesa amb què han fet els treballs (tot i que és una obra que Tortosa esperava des de feia molts anys). En concret, alguns veïns han criticat les obres a l'avinguda Felip Pedrell per la deficient construcció dels desguassos, així com perquè les voreres són excessivament amples i altes, i perquè amb el retorn als aparcaments en línia s'han eliminat les places de pàrquing en bateria que havia habilitat l'anterior govern municipal. El grup de CiU, quan encara era a l'oposició, va criticar els aparcaments en bateria perquè deixaven un carril massa estret, sobretot per al pas dels tractors i dels camions que anaven en direcció a Bítem i Tivenys. La veritat és que ara els aparcaments són en línia (sembla que per recomanació de Carreteres), però que amb les voreres tan amples el carril ha quedat més o menys igual d'estret. Personalment, i a risc de ser impopulars, pensem que això és millor, tant abans com ara, ja que un carril estret pot funcionar de mesura dissuasòria, per evitar l'excés de velocitat per part dels conductors, i també perquè amb unes voreres més amples els vianants es poden moure més tranquils i amb més seguretat.
Un problema molt diferent és la falta d'aparcament, ja que s'eliminen unes places que feien un molt bon servei. Tortosa és una ciutat ideal per anar a peu, però fins i tot uns vianants militants com nosaltres utilitzem el cotxe si en un mateix matí hem d'anar a Remolins i a altres punts de la ciutat, perquè acabes esgotat. Ara el problema s'agreujarà de falta d'aparcament es podria agreujar, ja que l'Ajuntament ha informat (amb aquests senyals de la fotografia) que a partir d'avui repintarà els aparcaments de l'avinguda de Remolins, on també havien habilitat un pàrquing en bateria. A més, per l'activació de diferents obres, el govern de Tortosa està eliminant molts aparcaments a la ciutat històrica, com els del solar de la Mercè o els de la plaça de l'Absis), i aquestes places a Remolins eren un complement perfecte per deixar-hi el cotxe abans d'arribar i entrar al nucli antic a peu.

1 comentari:

  1. Aquest matí he comprovat que ja estan pintant els aparcaments de la Av. Remolins. Crec que no acabem d’encertar-ho. Els aparcaments actuals no funcionaven quan el que s’aparcava no eren turismes, cosa que passava molt sovint, això s’hauria arreglat inclinant-los una mica més.
    Ara tindrem pocs aparcaments i només un carril per conduir, així que hem perdut aparcaments i no es guanya el segon carril que reclamava la gent de Tivenys, Bítem i Horta de Pimpí

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta