3 de setembre del 2008

Dotze embarcacions veïnals disputaran la regata de muletes Senyera de Tortosa

Una de les novetats del programa de les festes de la Cinta 2008 és la primera edició de la Regata de Muletes Senyera de Tortosa, que el 8 de setembre disputaran dotze embarcacions integrades per membres d'associacions de veïns i pobles del municipi. En concret, les muletes representaran els pobles de Campredó, Reguers, Bítem i l'EMD de Jesús, així com els barris de Remolins, Temple, Santa Clara, la Simpàtica, Horta de Pimpí, nucli antic, Sant Llàtzer i Ferreries. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va anunciar que serà una prova molt disputada i amb molta rivalitat, ja que les diferents entitats veïnals s'han entrenat les últimes setmanes, amb el suport del Club de Rem. «Ens havíem fixat el repte de garantir la participació de sis embarcacions, i finalment en seran dotze», va remarcar Bel per destacar l'èxit de la iniciativa. «Els organitzadors han demostrat que amb imaginació i implicació es poden fer activitats que no tenen un alt cost», va afegir-hi l'alcalde.

>Apostes a 50 cèntims

Per la seua banda, el regidor d'Esports, Pere Panisello, va anunciar que els espectadors també podran participar indirectament en la regata, ja que a més d'animar la muleta del seu poble o barri l'organització ha previst un sistema d'apostes per 50 cèntims d'euro. El premi que se sortejarà entre tots aquells que hagin predit l'embarcació guanyadora serà un pernil, i els espectadors podran fer totes les apostes que vulguen. Panisello, que va garantir la continuïtat de l'activitat més enllà de les festes de la Cinta, també va agrair la implicació del Club de Rem. El seu president, José Maria Chavarría, va destacar que serà la primera regata de muletes que es fa íntegrament en una ciutat catalana, amb equips del mateix municipi, i que ja hi ha un total de 102 persones inscrites per a la competició. Chavarría va precisar que la Diada del Riu de les festes de la Cinta començarà a dos quarts de deu amb curses de rem olímpic, la nedada popular des de Ferreries al Club de Rem (12.00 hores), una exhibició de navegació amb vela llatina (12.15 hores), i el tradicional pal ensabonat i cucanyes (13.15 hores). Ja a la tarda, hi haurà un concurs obert de pesca infantil (15.00 hores) i l'activitat Vine a remar! (17-30 hores), per ensenyar les diferents modalitats de rem (indoor, a terra, i rem a l'aigua). A dos quarts de set s'obriran les taquilles per fer les apostes, i la regata de muletes començarà a les vuit. Després de l'entrega de premis es farà un sopar popular, amb reserves per set euros, i una cantada d'havaneres.

El Punt (3-Setembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta