16 d’octubre del 2008

Reforcen la comissaria de la Policía de Tortosa amb 10 agents, tot i l'arribada dels Mossos

El delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Joan Rangel, va participar ahir en l’última junta de seguretat local de Tortosa abans del desplegament efectiu dels Mossos d’Esquadra. Rangel va agrair les paraules de l’alcalde Ferran Bel a la tasca feta per la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, «molt sovint sense tenir tots els mitjans», però va remarcar que hi haurà una certa continuïtat amb el manteniment de la presència dels dos cossos de seguretat. De fet, Rangel va avançar que el mateix 1 de novembre, data del desplegament dels Mossos, també arribaran a la comissaria de Tortosa 10 agents nous del Cuerpo Nacional de Policía. «Això demostra que no marxen del territori, sinó que hi ha una especialització», va remarcar. «En un estat complex i en un món en què hi ha amenaces que superen l’àmbit local, cal sumar esforços», va dir Rangel, que també va apostar per millorar la coordinació entre els diferents cossos policials, tant a Tortosa i les Terres de l’Ebre com amb la Policía Nacional i la Guàrdia Civil del nord del País Valencià. En aquest sentit, Rangel va precisar que es mantindran les casernes de la Guàrdia Civil de Tortosa, l’Ametlla de Mar, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Gandesa, que mantindran la intervenció d’armes, el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) i competències com la lluita contra el narcotràfic, el crim organitzat o els delictes fiscals. Per la seua banda, la Policía Nacional tindrà competències plenes en matèria d’estrangeria. Finalment Rangel va destacar la recent millora de les instal·lacions a l’oficina d’expedició del DNI a Tortosa, on ha passat a fer-se el DNI electrònic.

Rangel va estar acompanyat a Tortosa per la subdelegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarès, en la seua primera visita a la ciutat des que ha assumit el càrrec. Durant la seua compareixença, ni Rangel ni l'alcalde de Tortosa van voler avançar la xifra de mossos que es desplegaran a l'Ebre l'1 de novembre, una dada que el conseller d'Interior, Joan Saura, podria anunciar avui a Gandesa.

Més informació:
-L'Estat mantindrà 1.500 agents a la demarcació, i en durà més a Tortosa, tot i l'arribada dels Mossos (El Punt)

5 comentaris:

  1. Equació de la que parteixen els governants:
    + policia = - delinqüència.
    Massa fàcil!
    Un anàlisi més complet diria: + policia = + despesa en seguretat = - despesa social = + delinqüència

    ResponElimina
  2. Jo mes aviat em preguntaria quanta policia necessitem per optimitzar la seguretat ?

    ResponElimina
  3. josep, teories a banda, que et sembla aquesta equació?.: + policia de transit a les carreteres= - infraccions, accidents, morts, despesa social (hospitals). Pot ser?.
    No te perquè no sevir per a la seguretat en general.
    Una altra cosa es si a de ser preventiva, dissuasoria o coercitiva

    ResponElimina
  4. Cucafera, l'equació em sembla bé, però què fem en els trams on no hi ha policia, no creus que és responsabilitat de la gent conduir de forma segura? També + conscienciació i millor educació viària suposa menys accidents, també podem potenciar el transport públic, o reduir la potència dels cotxes, etc. Si ampliem visions i no simplifiquem la realitat, trobem més opcions i podem triar millor què cal fer. Estem parlant de veure el problema des de la globalitat de la situació social i no reduir-ho a més policia significa menys delinqüència (tenim també exemples de policies acusats de ser corruptes perquè suposadament trafiquen en drogues, per tant més policia, més delinqüència...). Aquesta era la meua crítica, fer notar reduccionismes que tenen costos i no solucionen per si sols les problemàtiques (la meua equacio tambe seria reduccionista, ja ho se...

    ResponElimina
  5. Ves per on Josep m’ha fotut panxa per amunt la meva regla de tres..Jo sempre havia pensat que a mes policia menys corrupció. Ara ell fa una figuereta conceptual i em canvia els termes.
    Es com si diguéssim que a mes metges mes mortaldat..Curiós...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta