16 d’octubre del 2008

La PDE insta els afectats pels pous de Vinallop a no signar les expropiacions

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va celebrar ahir a la nit una reunió per ratificar el seu suport als veïns de la pedania tortosina de Vinallop afectats per la construcció dels 12 pous que ha projectat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). En aquest sentit, els pous han de garantir el subministrament d'aigua potable al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), en cas que es produeixi algun tipus de contaminació del riu durant el procés de neteja del pantà de Flix, en què s'acumulen centenars de milers de tones de llots tòxics. Dimarts al vespre, el saló de sessions de l'Ajuntament de Tortosa ja va ser l'escenari de la segona reunió entre la PDE, el sindicat Unió de Pagesos i prop del 90% del centenar de veïns afectats per les expropiacions. La trobada va servir per acordar que els propietaris afectats i la PDE es coordinaran, tot aprofitant l'aparell tècnic de la Unió de Pagesos, per formar «un front únic» que intentarà evitar la construcció dels pous. De fet, la PDE ha recomanat als veïns que no signen les actes d'expropiació que els funcionaris de la CHE els portaran a les reunions que s'han convocat d'urgència a Tortosa, pels dies 28, 29 i 30 d'octubre.

De fet, la PDE ja ha previst una concentració a la plaça de l'Ajuntament pel mateix 28 d'octubre, per donar suport als propietaris afectats i aconsellar-los que no signen les actes d'expropiació. Així, el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va remarcar ahir que la CHE ha posat en marxa el procés expropiatori sense respectar el període d'exposició pública, sense informar l'Ajuntament de Tortosa i sense l'opinió de la Generalitat. «Primer, els pous havien de fer-se en terrenys de domini públic hidràulic, al barranc de Sant Antoni; però finalment es faran entre el riu i el canal de la Dreta, en una franja de terrenys en què la Generalitat té competències», va dir. Per això, el portaveu de la PDE va explicar que han previst concertar una trobada amb el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i que avui mateix tenen una reunió confirmada amb l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. A més, Tomàs va recordar que la PDE desconfia de la bona ubicació dels pous, que podrien afectar negativament l'aqüífer de la plana de Vinallop i Santa Bàrbara, així com utilitzar-se per fer un transvasament encobert en temps de sequera. Precisament, la Chunta Aragonesista (CHA) ha reclamat a Brussel·les la derogació «formal i ferma» del decret que permetia fer el transvasament a Barcelona durant l'episodi de sequera.

El Punt (16-Octubre-2008)

Més informació:
-Revolta veïnal pels pous de Vinallop vinculats a la neteja del pantà de Flix

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta