3 d’octubre del 2008

Tortosa augmenta la presència policial per l’allau de robatoris al Canalet

L’onada d’assalts a cases de camp també afecta partides com ara l’Horta del Pimpí i el poble de Bítem

L’Ajuntament de Tortosa ha decidit incrementar la presència policial a la zona del Canalet, després que els veïns de les partides Riu Sec, les Codines i Barberanes denunciessen un increment del nombre de robatoris en habitatges i magatzems. Segons fonts veïnals, els assalts van començar a l’agost i al setembre es van anar incrementant, perquè durant l’estiu hi ha més gent que viu al Canalet de forma permanent. Els robatoris s’han intensificat en les últimes setmanes, fins i tot a la zona més propera al poble de Jesús. L’onada d’assalts també ha arribat a altres zones; a Bítem, per exemple, van robar una vintena de cases en una sola nit.

Fonts de la nova associació de veïns Riu Sec-les Codines-Barberanes, que agrupa una vuitantena de veïns de la zona nord del Canalet, van explicar que els robatoris i els intents frustrats s’han estès per tota la zona. «No està passant només pels indrets més allunyats del poble, ja que fa pocs dies també han entrat a dos xalets que hi ha darrere del camp de futbol de Jesús», van dir. Les mateixes fonts van assenyalar que els veïns han denunciat els robatoris, però que ningú ha vist els lladres que actuen en aquesta zona, ja que vigilen els moviments de la gent i entren a les cases quan saben que no hi ha ningú. «A un veí li han robat una formigonera i les eines per treballar al camp, però s’emporten tot allò que troben», van detallar. En aquest sentit, van explicar que en un dels assalts van endur-se una televisió de plasma, un ordinador i altres electrodomèstics. De fet, molts dels xalets d’aquesta zona estan completament equipats, ja que per la seua proximitat a Tortosa estan habitats durant tot l’any. Així, un dels habitatges els propietaris del qual van trobar la porta forçada va ser la residència del president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, però els lladres van fugir abans d’entrar.

Els veïns van fer una assemblea dissabte i van decidir reclamar més vigilància i presència policial, tant als cossos de seguretat com a l’Ajuntament, que ja ha confirmat que ha incrementat el nombre de patrulles de la policia local. La situació és semblant en altres parts del municipi, com ara el camí de les Vinyetes del poble de Bítem, dilluns a la nit van assaltar més de vint casetes de camp. Altres zones on hi ha hagut robatoris l’últim mes són els Reguers, l’Horta del Pimpí, el Pla d’Abària, la carretera de la Simpàtica, Sant Josep de la Muntanya i el poble veí de Roquetes.
 
El Punt (3-Octubre-2008)

5 comentaris:

  1. Quan les condicions de treball son especialment dures, amb un alt increment de l’atur, i una flagrant descapitalització de empreses i particulars que no arriben a fi de mes, tenim la tendència a atribuir aquets robatoris com conseqüència lògica de la conjuntura econòmica que estem patint i ens enganyem quan ho volem justificar amb la frase “tothom te dret a menjar”...
    La tipologia d’aquests robatoris penso que no son atribuïbles ni en un 15 % al cas que acabo de mencionar, sinó mes aviat son robatoris en cadena que requereixen una organització prèvia per escombrar una zona darrera un altra. Es per això que penso que estem davant d’una organització que vol justificar-se en la necessitat de molts per fer ells el seu agost...

    ResponElimina
  2. -Sr. McCalan, per una vegada i tal com diuen els castellans, "sin que sirva de precedente", estic d'acord amb vostè. Tinc entès que, al menys els de Bítem, es creu que son habituals de la zona i professionals del furt

    ResponElimina
  3. Em sembla molt be que la policia local reforci la seva presencia a les pedanies, però les zones rurals no en té la competència la guardia civil? No hauria de reforçar la presencia també la guardia civil rural?
    Temor em fa el deplegament dels mossos i el temps en que estarem sense les forces necessaries.

    ResponElimina
  4. En general, en èpoques de penúria econòmica creix la delinqüència. Però tampoc tant i, en tot cas, bastant menys que en èpoques anteriors. És més, la delinqüència "per desesperació" és espontània i poc organitzada, que sembla ser que no és el cas.

    ResponElimina
  5. Jo em pregunto per què les forces de l'ordre esmercen el seu temps, recursos i energia perseguint als nois que planten marihuana (que no lesionen terceres persones, només es fan mal a si mateixos -depèn de com la usin) en comptes d'esforçar-se contra la veritable delinqüència del camp. Imagino que deuen dir "ja hem complit amb l'expedient per avui". Trobo indignant que malbaraten els nostres impostos perseguint delictes sense víctima

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta