7 d’octubre del 2008

Tortosa congelarà els sous municipals però rebutja el pla d'austeritat del PSC

El govern de CiU i ERC afirma que ja prepara un pressupost ajustat a les dificultats econòmiques

El govern de Tortosa (CiU i ERC) es va comprometre ahir a congelar l'any 2009 el sou de l'alcalde, dels regidors i dels càrrecs de confiança, així com les retribucions als grups municipals, però va rebutjar la moció del PSC en què també es demanava un pla d'austeritat. A més, la moció dels socialistes va ser criticada tant pel govern municipal com per la resta de grups de l'oposició, ja que en l'exposició de motius s'afirmava que el govern de l'Estat havia actuat correctament davant de la crisi. El ple d'ahir també va servir per aprovar els preus públics de la nova edició de la fira Ebreokasió, que també s'han congelat per afrontar la crisi.

El ple de l'Ajuntament tortosí va rebutjar ahir al vespre una moció del PSC que apostava per congelar les retribucions dels càrrecs públics i de confiança, així com l'aplicació d'un pla d'austeritat amb un control de la despesa corrent. Només el PP va donar suport a la moció dels socialistes, tot i que Antonio Faura va advertir que no compartia el seu oportunisme polític, i que estava totalment en contra de l'exposició de motius. Per la mateixa raó, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, també va manifestar la seua abstenció, i va titllar la moció d'«apologia» del govern de l'Estat i de «pamflet propagandístic». També va criticar el text el portaveu d'ERC, Ricard Forés, que va recordar que només el govern municipal té la responsabilitat de redactar el pressupost.

En aquesta línia, tant Forés com la portaveu de CiU, Meritxell Roigé, es van comprometre a aplicar una política d'austeritat en la preparació del pressupost municipal del 2009, així com a congelar els sous de l'alcalde, dels regidors i dels grups polítics. Amb tot, van rebutjar congelar la despesa corrent, ja que segons Forés podria afectar les partides destinades a la millora del manteniment de la via pública.

Retrets pel passat  Tot i l'acord per la necessitat d'aplicar una política d'austeritat pressupostària, els portaveus de CiU i el PSC no van estalviar retrets sobre la política salarial del govern anterior i de l'actual. Així, la convergent Meritxell Roigé va recriminar al socialista Joan Sabaté el seu concepte d'austeritat, i va recordar que durant la seua etapa a l'alcaldia els diferents assessors del govern costaven més de 156.000 euros anuals. «A més, vostès tenien el doble de dedicacions exclusives, van augmentar la despesa corrent un 114%, i el capítol de personal va passar de 5 a 11 milions d'euros», va dir Roigé. Per la seua banda, l'exalcalde (que també va defensar la congelació del seu sou com a senador) va recordar que el seu cap de gabinet cobrava 45.000 euros bruts, mentre que el gerent actual cobra 70.000 euros.
 
El Punt (7-Octubre-2008)

3 comentaris:

  1. Aquest mati, a la SER, he sentit com la Sra. Roige deia: " el govern del Sr. Sabate........." , no se si pensa que el Sr. Sabate encara es l'alcalde o es que es referia al Sr. Sabater( Zapatero ) de Madrid.

    ResponElimina
  2. Es que ella es referia al govern a l'ombra...

    ResponElimina
  3. A Amposta també ho van rebutjar per buscar un titular a la REvista Amposta i tenir així el protagonisme l'equip de Ferré.
    A Tortosa no hi ha revista municipal, però també sortirà a la Veu de l'Ebre hi al Més Ebre!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta