30 de gener del 2009

Ercros abocarà mercuri a l'Ebre dos anys més

L'associació estatal de la indústria electroquímica (ANE) i l'empresa Ercros, titular de la planta de Flix, van informar ahir de la signatura voluntària d'un acord avalat per la Comissió Europea. La indústria europea del clor, representada per Euro Chlor, afirma que a partir del març del 2011 faran un emmagatzematge segur del mercuri procedent de les seues instal·lacions. Això vol dir que la planta electroquímica de Flix continuarà vessant mercuri al riu Ebre un mínim de dos anys més, dins dels paràmetres permesos per la legislació. L'any 2006, la Comissió Europea va prohibir l'exportació de mercuri, i va obligar a dipositar de manera segura el que no es necessités. Ercros és una de les 26 empreses que utilitzen el mercuri en la producció del clor, i que han signat l'acord voluntari per confinar-lo en contenidors d'acer, a mines de sal geològicament estables, o bé en llocs degudament classificats i autoritzats. Segons el director executiu d'Euro Chlor, Alistair Steel, la indústria europea del clor «té la convicció que cal ser responsable, a l'hora d'abordar les qüestions mediambientals». Segons estudis científics, al pantà de Flix s'hi acumulen centenars de milers de tones de fangs contaminats amb metalls pesants com el mercuri, compostos organoclorats i altres elements tòxics i radioactius que han contaminat els sediments fluvials retinguts a la presa.

4 comentaris:

  1. TRANQUILS, NO PASSA RES.AIXÒ ES COM EL TEMA DE LA CENTRAL DE VANDELLOS; HI HAN FUITES, PERMETEN LA ENTRADA DE COL.LEGIS AL RECINTE,I LA GENT NI S'IMMUTA. ESTEM TANT ANESTESIATS QUE JA NO REACCIONEM A RES I PER RES.

    ResponElimina
  2. Poso en qüestió cap tipus de permissivitat de la Unió Europea quan els abocaments de mercuri.

    ResponElimina
  3. Fa gracia que aqui ens discutiguessem per uns pous per si es contamina el riu, i a aquesta empresa li segueixen permeten contaminar tot el que vol durant 2 anys mes.
    La conselleria de Medi Ambient de la Generalitat serveix per alguna cosa, a part de per fotre embotellaments a les rondes de Barna?
    No contamina mes una empresa que utiliza mercuri, que anar a treballar a 90 Km amb el cotxe?
    On estan les prioritats dels ecologistes???
    No ho entenc.

    ResponElimina
  4. Qui pagarà la propera contaminació ara permesa? El contribuent (tots) o els accionistes de l'empresa retallaran beneficis?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta