20 de gener del 2009

Expedients de regulació a Indo i Medesa



Les últimes notícies de l'afectació de la crisi a les Terres de l'Ebre són els expedients de regulació d'ocupació (ERO) que han presentat les direccions de SAMO, la filial que la multinacional de l'òptica Indo té a Tortosa, i de Medesa, a Amposta. L'expedient de la SAMO seria temporal ja que duraria 70 dies, i afectaria 37 dels seus 43 treballadors, és a dir, la majoria de la plantilla. El sindicat CCOO ja ha advertit que l'empresa ha inflat les xifres per acreditar una baixada en la càrrega laboral i poder justificar l'expedient, i ha anunciat mobilitzacions si la direcció de la filial d'Indo es nega a seure una altra vegada a la taula de negociacions.Per la seua banda, Medesa (Mecánicas Delta SA) ha presentat un altre ERO que afecta 22 dels 40 treballadors de la seua planta d'Amposta, amb una suspensió temporal dels contractes durant tres mesos. L'empresa es dedica a la construcció i exportació de línies de producció per a la indústria del cartró ondat, i va presentar dilluns l'ERO als serveis territorials de Treball, als quals no paren d'entrar expedients des del nomenament del regidor tortosí José Martín com a director, que ja és tenir mala sort... En el cas de Medesa, el sindicat CCOO ha acceptat l'expedient a canvi que es mantinga el pagament de les pagues extraordinàries.

Siga com siga, les poques empreses que hi ha al territori estan patint les conseqüències directes de la crisi (és especialment greu la situació al Montsià, sobretot al sector del moble de la Sénia) i aquí ningú ha proposat un pla de rescat com ha passat amb les grans indústries de l'àrea metropolitana de Barcelona. I no cal oblidar que la destrucció de desenes de llocs de treball a la indústria no té el mateix impacte a la capital que al sud del país, on a més cal afegir-hi la mala situació que travessen l'agricultura i la construcció. José Martín haurà de filar molt prim i treballar de valent, per saber quins ERO es poden acceptar i quins no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta