23 de gener del 2009

[La Marfanta TV] El documental 'La Batalla de la Memòria' arriba a Gandesa, Flix i Tortosa



El documental La Batalla de la Memòria, dirigit pel realitzador ebrenc Mario Pons, arriba aquest cap de setmana a les Terres de l'Ebre, després de la seua exitosa preestrena al Palau de Congressos de Tarragona, el passat 13 de gener. Més que com un projecte de recuperació de la memòria històrica de la Batalla de l'Ebre, Pons ha descrit el seu tercer treball cinematogràfic -abans havia dirigit els documentals Aigua i Contracorrent-, com un projecte de recuperació de silencis familiars i col·lectius sobre el patiment de les víctimes dels dos bàndols. "Tenim una història fonamentada en els silencis, més que en la memòria", va assenyalar el director, que va començar a preparar La Batalla de la Memòria a principis del 2006. El resultat ha estat una pel·lícula que el director dels serveis territorials de Cultura, Xavier Vega, ha definit com "una obra d'art", i "el documental definitiu sobre la Batalla de l'Ebre", ja que presentarà el nostre territori a la resta de Catalunya i a d'altres països, pels festivals i premis als quals puga concórrer. "Posa tres generacions davant de la tragèdia de la Guerra Civil, però sobretot posa el territori en pau amb si mateix", va sentenciar Vega. En aquest sentit, l'acalde de Gandesa, Miquel Aubà, va dir que el rodatge del documental ha servit perquè gent de la Terra Alta que no es parlava acabessen menjant junts en una mateixa taula. "El documental és un retrat magnífic del paisatge ebrenc en tots els sentits", va concloure l'alcalde de Flix, Pere Muñoz, que va afegir-hi que La Batalla de la Memòria és "l'obra que ens feia falta per donar una projecció internacional dels espais de la Batalla de l'Ebre i del territori".

El documental es podrà veure aquesta tarda al Cinema de la Unió Social de Flix, a partir de les 19.00 hores. Demà, també a la mateixa hora, es projectarà al cinema de la Unió Social Gandesana, i diumenge, 25 de gener, també a les set del vespre, a la sala gran del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. La Batalla de la Memòria, la banda sonora del qual ha anat a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, també es podrà veure per Televisió de Catalunya, en una data encara per confirmar del mes de febrer.

2 comentaris:

  1. Mario és lo Michel Moore ebrenc

    ResponElimina
  2. Algú em podria informar d'on es pot comprar el DVD ? Gracies

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta