13 de gener del 2009

Tortosa dóna llum verd al primer pàrquing subterrani del nucli antic

El ple també avala els suggeriments de Bel al pla territorial, amb l'abstenció d'ICV pel camp de golf

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre l'estudi de viabilitat del primer pàrquing subterrani que ha projectat al nucli antic, i que es construirà a la plaça de Mossèn Sol. Segons el document, l'aparcament no hauria de costar més de 4,2 milions d'euros i podrà tenir tres plantes amb 249 places, el 80% de les quals hauran de ser de rotació. Amb tot, la resta es podran vendre a particulars per 18.500 euros, un preu força inferior al preu de mercat al nucli històric. D'altra banda, el ple també va avalar la bateria de suggeriments del govern de Ferran Bel a la revisió del pla territorial de les Terres de l'Ebre, només amb l'abstenció d'ICV.

«La construcció d'un pàrquing al nucli antic de Tortosa és una prioritat absoluta d'aquest govern, i després de fer els estudis geològics i arqueològics, l'estudi de viabilitat econòmica és un pas més per fer-lo realitat», va remarcar ahir la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé. Però tot i la unanimitat del consistori, Jaume Forcadell (ICV) i Joan Sabaté (PSC) van fer algunes observacions. Forcadell va reiterar la seua crida per habilitar més places en superfície al barri del Rastre, sobretot amb vista a l'inici de les obres a la plaça Mossèn Sol, i va proposar sol·licitar una cessió del pati frontal de l'antic col·legi Sant Josep. Per la seua banda, Sabaté –que va dir que l'altre pàrquing que es farà al nou edifici de les delegacions de la Generalitat serà insuficient– va apostar per l'ampliació de l'aparcament del final del carrer Providència. A més, va manifestar la seua preocupació pel dictamen de Patrimoni de la Generalitat sobre la conservació del tram de la muralla del Rastre. En aquest sentit, Roigé va respondre que la comissió de Patrimoni es pronunciarà quan l'Ajuntament presente el projecte constructiu del pàrquing.

D'altra banda, el ple de Tortosa també va donar suport a la bateria de suggeriments que el govern de Bel ha presentat a la revisió del pla territorial de les Terres de l'Ebre. Les propostes se centren en la millora de les infraestructures, l'ampliació del sòl industrial i els serveis de transport, però l'Ajuntament també demanar incloure al pla el camp de golf de Vinallop, i això va fer que ICV s'abstingués.

El Punt (13-Gener-2009)

També pots llegir:
-Tortosa esmena el nou pla territorial per l'A-7 i la variant de l'eix de l'Ebre
-El pàrquing del Rastre ha de costar un màxim de 4,2 milions d'euros i haurà de tenir menys places

4 comentaris:

  1. Em sembla molt be que facin parquings al nucli antic, tant de pagament com gratuïts, però crec que al parquing de la pl. Mossèn Sol no el podem anomenar "primer parquing soterrat del nucli antic", quan en tenim un altre al carrer Montcada que ja esta en construcció i el projecte del qual es va fer i aprovar durant l'anterior mandat.

    ResponElimina
  2. El pàrquing de la plaça del Rastre serà el primer que naix a partir d'un projecte 100% municipal, ja que l'altre és en col·laboració amb la Generalitat. De fet, les delegacions del Govern ocuparan gairebé la totalitat de les places, i n'hi haurà molt poques de rotació.

    ResponElimina
  3. Rotació és l'acció de rotar. Burppp. Què malament sona, no?

    ResponElimina
  4. "Amb tot, la resta es podran vendre a particulars per 18.500 euros, un preu força inferior al preu de mercat al nucli històric."
    Al barri antic al C/Benasque, hi ha un edifici d'aparcaments en més de 150 places i el preu ronda entre els 10 Mil i 12 Mil euros. Cal reconeixer que el parquing es estret.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta