10 de gener del 2009

El pàrquing del Rastre ha de costar un màxim de 4,2 milions d'euros i haurà de tenir menys places

El govern de Tortosa va fer públics ahir alguns dels detalls de l'estudi de viabilitat del pàrquing subterrani que ha projectat construir a la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va destacar que l'estudi indica el cost màxim que hauria de tenir el projecte per ser viable des del punt de vista econòmic, un màxim de 4,2 milions d'euros, si calgués conservar la muralla del Rastre. En aquest sentit, la xifra és superior a la que havia previst invertir l'Ajuntament quan va presentar el projecte, uns 3,5 milions, tot i que els mateixos 4,2 milions ja apareixen en el pressupost de la societat municipal de gestió urbanística (Gumtsa) per al 2009. En la mateixa línia, l'estudi de viabilitat també recomana modificar el nombre de places de pàrquing, ja que estableix un màxim de 249 places, mentre que la intenció era fer-ne unes 280.

Amb tot, l'estudi sí que manté el màxim de tres plantes que podria tenir el futur pàrquing del Rastre, i que ajudaria a solucionar la falta de places d'aparcament que hi ha en aquesta zona del nucli històric. D'altra banda, l'alcalde, Ferran Bel, va dir que ja hi ha empreses interessades en el projecte, que s'adjudicarà en concessió per a un període màxim de 50 anys. Segons Bel, l'estudi de viabilitat també assenyala que el 80% de les places haurien de ser de rotació i que només un 20% haurien de destinar-se a la venda directa. L'aparcament de la plaça Mossèn Sol és un dels quatre pàrquings subterranis que el govern de CiU i ERC ha previst impulsar dins del mandat actual, al costat de l'aparcament de la plaça del Carrilet (el que porta un procés de tramitació més avançat) i dels pàrquings de la plaça Joaquim Bau i de la zona centre, des dels terrenys de Renfe fins al mercat municipal.

El Punt (10-Gener-2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta