16 de febrer del 2009

L'Ajuntament de Tortosa presentarà més projectes a la llei de barris de la Generalitat

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va avançar que l'Ajuntament de Tortosa estudia presentar més projectes de reforma integral a les properes convocatòries de la llei de barris de la Generalitat. «És evident que no ho descartem, però primer ens havíem de posar al dia de tot el que l'Ajuntament ja havia demanat», va recordar. La regidora va destacar que hi ha altres parts del nucli històric que caldria rehabilitar i que van quedar fora de l'àrea d'actuació del pla integral del nucli antic (Pincat). «En el cas del barri de Sant Jaume, ja estem treballant per refer-lo en col·laboració amb l'Institut Català del Sòl (Incasol), però el barri de Remolins sí que seria susceptible d'entrar en una futura convocatòria de la llei de barris», va remarcar. En aquest sentit, Roigé va assenyalar que no considera un error que el govern anterior deixés fora del Pincat els barris de Sant Jaume i Remolins, «ja que el nucli històric de Tortosa és molt gran i calia delimitar l'àrea d'acció». Però, en canvi, va asseverar que sí que va ser una errada que l'Ajuntament no es presentés a la primera convocatòria d'ajuts i, sobretot, no portar al dia la seua execució, ja que s'ha perdut un temps que Tortosa hauria pogut aprofitar per presentar altres zones de la ciutat al programa de barris de la Generalitat.

Crítiques d'ICV En aquest sentit, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va criticar fa uns dies que el govern de Ferran Bel haja deixat passar dues convocatòries de la llei de barris sense presentar cap projecte. «El govern hauria de posar-se a treballar perquè Tortosa aspire cada any a rebre alguna subvenció de la llei de barris», va dir. Segons Forcadell, el grup d'ICV pensa ser «extremadament exigent» amb el govern de Bel, ja que «ho té tot a favor» per gestionar correctament una sèrie de projectes que va heretar del govern anterior. «CiU i ERC van trobar-se el POUM fet i el Pincat aprovat, i ara Tortosa rebrà 6,1 milions del fons de l'Estat, cosa que fa sis mesos era impensable, així com un milió d'euros més de la Generalitat», va afegir-hi. «Ho tenen tot a favor per tirar endavant molts projectes, però encara no hem vist canvis substancials», va concloure Forcadell.

D'altra banda, Roigé va detallar que l'Ajuntament encara no pot anunciar novetats sobre l'enderrocament de les cases de davant de la catedral, tot i que enguany esperen desbloquejar la construcció de la nova plaça. Durant el 2009 també s'han de refer els carrers de Montcada, del Vall, Bisbe Aznar, Oliver, Ciutat i Progrés, i les places de Santa Clara, de Sant Francesc, del Garrofer i de Sant Tomàs.

El Punt (16-Febrer-2009)

4 comentaris:

  1. El futuro nos tortura y el pasado nos encadena. He ahí por qué se nos escapa el presente.

    Com tenim que demanar més PINCATS si encara no hem acabat d'executar la meitat de les coses. Només cal mirar les cases mig enderrocades de la pujada al castell, i això que CiU tenia que ser la "panacea" de l'eficàcia.

    ResponElimina
  2. Bel no funciona. És arrogant i ineficaç, però Sabaté... que manant ells ni tan sols van entrar en convocatòria per droperia de martin, al qual han premiat la seua mala educació i ineficàcia donant-li un càrrec, típic dels socialistes.

    ResponElimina
  3. Xeic, ta mare que té?

    Au Gustau passa lo sepillo per a tots..

    Potser creus que es millor la naftalina de Faura, o la poca xolla dels qui no voten a favor de canviar lo trese d'enero...

    Gràcies dels PINCATS! que aixi van quedar los barris en un munt de governs de CiU... A bARsalona, Sarrià-Sant Gervasi.. i a Tortosa, ni remolins ni sata clara ni casc antic...



    Com a minim canvia el nick...

    ResponElimina
  4. en todos los sitios cuecen habas....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta