13 de març del 2009

Bel afirma que les obres a la plaça de la Cinta estaran a punt diumenge de Rams

La processó més tradicional de Tortosa sortirà enguany del portal de l'Olivera

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va garantir ahir que la plaça de la Cinta estarà acabada per diumenge de Rams, el dia més fort de la Setmana Santa tortosina. De fet, la plaça tindrà enguany un protagonisme especial, ja que la processó sortirà del portal de l'Olivera, i al migdia s'hi farà un exposició dels passos i una part de la concentració de tambors. L'Ajuntament ha obligat l'empresa adjudicatària a refer la plaça, sis mesos després de la inauguració oficiosa, durant la processó de la Cinta.

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, també va aclarir ahir que les obres de la plaça de la Cinta no estaven acabades, ja que encara calia instal·lar el nou enllumenat públic i el projecte formava part d'un paquet de millora integral de diferents carrers del nucli antic, que encara no han estat entregats per l'empresa adjudicatària. Roigé també va dir que els nous treballs no representaran «cap sobrecost» per a l'Ajuntament, sinó que l'assumirà l'empresa, ja que les obres no estaven enllestides i el consistori encara no les havia acceptat. La reforma de la plaça de la Cinta i dels carrers de la Rosa, Taules Velles, Gil de Frederic, Mercaders, del Carme i Sensalsacosta va començar a finals de maig amb un pressupost de 785.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos. De fet, a finals d'agost l'alcalde també va donar les obres per enllestides. Així, Bel fins i tot va assenyalar que havien acabat el carrer de la Rosa i la millora de la plaça «abans del termini previst», ja que el compromís del govern era que les obres estarien a punt abans de les festes i de la processó de la Cinta.

«Les obres estaran acabades pel diumenge de Rams; una altra cosa és que estiguen acceptades», va matisar ahir l'alcalde. Segons Bel, ara han obligat l'empresa a refer la plaça perquè els arquitectes van advertir que no podien rebre l'obra en les condicions actuals. Així, moltes rajoles ballaven i d'altres estaven brutes o s'havien trencat. «Ara es tornarà a fer i es farà bé», va dir Bel, que va afegir-hi que l'obligació de les empreses és complir amb els seus compromisos.

Setmana Santa. El fet que la plaça de la Cinta estiga a punt pel 5 d'abril té una certa importància, ja que la processó de diumenge de Rams sortirà enguany pel portal de l'Olivera de la catedral. Així ho va anunciar ahir el president de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa, Josep Borrell, que també va dir que la plaça de la Cinta serà l'escenari d'una exposició dels passos a l'aire lliure, el dia de Rams durant tot el matí, i també d'una part de l'itinerari de la concentració de tambors, ja al migdia. Bel i Borrell van presentar el cartell i el programa d'actes de la Setmana Santa tortosina, que comença demà al vespre amb la conferència Versions de la Setmana Santa, que enguany serà a càrrec de la confraria d'Aldover. D'altra banda, l'alcalde encara no va voler confirmar si el futur museu dels passos de la Setmana Santa s'emplaçarà a l'antiga església de Sant Antoni, pendent de tancar l'acord amb el bisbat de Tortosa. Amb tot, Bel sí que va admetre que la proposta figura a la modificació del pla integral del nucli antic (Pincat).

El Punt (13-Març-2009)

Més informació:
-Tortosa desfà la plaça de la Cinta mig any després d'acabar les obres de millora
-Tortosa transformarà la plaça de l'Absis en un auditori a l'aire lliure
-Tortosa renova la plaça de la Cinta i el carrer de la Rosa per fer-los de vianants

3 comentaris:

  1. A veure, si comença al maig del 2008 i s'ha d'acabar en 4 mesos, vol dir que s'haurien d'haver acabat al setembre del 2008.
    Però no, perquè les obres no han estat mai acabades, així ho ha dit mil vegades al ple la senyora Roigé.
    No tant sols no estan acabades, que fa un mes o mes i mig, vam veure com al carrer de la Rosa, aixecaven les peces i hi posaven més formigó perquè s'apeguesen bé. Ara vist que alló no va funcionar del tot bé, aixequen potes amunt la plaça de la Cinta, i ens donen la gran noticia de que per diumenge de rams estara acabat.
    Maig 2008 a Abril 2009, 11 mesos de durada, per fer-ho malament.
    A sobre ens diuen que torna-ho a fer, o arreglar-ho, no costarà ni un euro al consistori.
    Vale "aceptamos pulpo como animal de companyia", ja haurà trobat alguna forma la senyora Roigé i l'empresa de liquidar aquest assumpte i sino temps al temps.

    Fem-ho Bé per Tortosa, en 22 mesos de mandat el senyor Bel i la seva tropa han empenyat la ciutat en 12 milions d'euros (dos mil milions de pessetes).

    Fem-ho bé per Tortosa, es fer les coses dos vegades i malament.

    Senyor Bel, voste no amolle que arribarem lluny. Almenys en deutes.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta