28 de març del 2009

Concentració contra les obres dels pous de Vinallop

La societat estatal Trasagua ja ha començat les obres dels pous d'emergència de Vinallop, amb els primers moviments de terres i els treballs de la canonada que ha d'unir les noves captacions amb la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Amb un pressupost de més de cinc milions d'euros, els pous s'activaran si es produeix algun incident durant la neteja del pantà de Flix, i han de garantir el subministrament a Tortosa i als municipis i indústries del CAT. Tot i així, el projecte ha generat una forta oposició, ja que a més del centenar de veïns afectats per les obres, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i el sindicat Unió de Pagesos també hi veuen moltes ombres. En aquest sentit, la PDE i el sindicat agrari han convocat per demà al matí una concentració lúdica i reivindicativa, per denunciar que els pous «no tenen res a veure» amb la descontaminació del pantà de Flix, i que en realitat serviran per subministrar aigua a les noves indústries del polígon Catalunya Sud i per reforçar el minitransvasament. «El dia que entrin les màquines a les finques i comencin a perforar, ens caurà el món al damunt, però encara podem aturar el projecte», va remarcar la portaveu veïnal, Sara Ferrando.

El Punt (28-Març-2009)

21 comentaris:

  1. Està clar que venen a sac.
    Lo cuento dels pous només porta pèrdues pels ebrencs i una nova via per a la continua extracció de sang a la que ens sotmeten governs, multinacionals i especuladors varis.

    Tenen un morro que se'l xafen!
    I, esperat el segon acte de la pinicula..., sortim tots penjats pels baixos i en pilota picada.

    ResponElimina
  2. Penso que el problema es que s'ha volgut buscar problemes on no n'hi ha.

    Com que no hi ha enemic, el PP esta a l'oposició, ara cal fotre soroll per sortir a la tele.

    Penso que no cal que sempre estem dubtant, i és més; perquè sempre el que diu la PDE ha de ser el cert i el que diuen els altres no?

    ResponElimina
  3. De moment que ens diguen la veritat del que volen fer amb els pous - fins ara han dit que son NOMÉS per a la possible emergencia i que despres se tancaran. Si és aixì, d'on venen tots els comentaris sobre el Poligon Sur etc ? ?
    No vull dir si este us seria bo o dolent, pero si volen que ho pensem i debatim aqui a les TTE si ens interessa que els pous s'utilitzen, pos, més val que ho diguen. Parlant, la gent s'enten, diuen.
    Pero amb "els autoritats" no tenim mai aigua clara.
    Si volen que els ebrencs meditem si seria bon idea xuclar els pous per al poligono, o per Tarragona, o per algun truco per a Valencia (destino final de l'Ebre ...), pos que ho diguen i aixi sabrem com quedem.

    ResponElimina
  4. L'única cosa que hi havia clara era que un cop passat el periode de possible emergencia de la descontaminació de Flix, els pou havien de servir per abastir el polígon Catalunya Sud d'aigua.
    Desprès de la meravellosa intervenció del nostre alcalde el senyor Ferran Bel i Accensi, en aquest assumpte, els pous seran segellats, per tant no hi ha aigua per al Catalunya Sud, de moment.
    I entretant hi ha una empresa que per intal.lar-se al Catalunya Sud precisa d'aigua, i que en quan estigue intal.lada portarà 500 llocs de treballs directes, dels inderectes ja no parlem i de moment i gracies a la meravellosa actuació del senyor Ferran Bel i Accensi, el més calent es a l'aigüera.
    I en temps de crisi penso que seria bo que la industria vingues a casa nostra, i de moment el senyor Ferran Bel i Accensi no ho aconsegueix.
    Prou de dubtes, prou d'insinuacions, prou de mirar-nos el melic i fem el favor de treballar d'una vegada per aquestes terres en lloc de només cuidar l'hortet de casa nostra, i vigilar que no el xafen.

    ResponElimina
  5. Urpa; ja em disculparà, però a mi no m’ha quedat clar encara de qui es la culpa. M’ho podria tornar a repetir..?

    ResponElimina
  6. La "culpa" fué del cha-cha-chá...
    Aquest blog, enlloc d'anomenar-lo La Marfanta, es podria dir El Culpable. Sempre buscant de qui és la "culpa".
    Pren nota, Gustau.

    ResponElimina
  7. Molt eloqüent, i a mes a mes estic d’acord...

    ResponElimina
  8. El nostre alcalde, l'única cosa que fa es busca problemes i enfrontaments. I no surt d'un que ja es posa en un altre i entretant anem enrera.

    El que queda molt clar es que desprès de la seva intervenció, (totalment calculada en el tema dels pous ja que sempre ha sigut coneixedor de la situació, i sols volia mirar de fer populisme) els pous seran segellats, i el Catalunya Sud desprès de dos anys d'alcaldia de Ferran Bel segueix sense aigua.

    Com també esta encallat, el tercer institut, el tercer pont, el col.legi de Sant Llatzer, i més i més, no sent surt i sols envolica la troca.

    I el pitjor el temps passa i natros a la cua de tot.

    ResponElimina
  9. En la que està caient a l'economia, criticar la possible explotació dels pous per subministrar aigua al polígon industrial em sembla esperpèntic. De què em de viure els ebrencs, de cultivar la terra ? Després ens lamentem si els cervells se'n van fora, a la pèrfida Barcelona que ens "roba" l'aigua. Tot molt lamentable.

    ResponElimina
  10. Volen realment assumir la PDE i UP que no es facin els pous? Quines probes tenen de que només servirien per a dos dies? Volen assumir que es facin els treballs de descontaminació de Flix sense preveure alternatives a una possible contaminació? Per aquí tindria que anar la discussió.

    ResponElimina
  11. Aquesta gent, que s'autoanomenen PDE, fa molt temps que van perdre el nord, més o menys, el que fa que no representen més que a uns quants o a ells mateixos.
    Es lamentable que sense saber res, com per altra part reconeixen ells mateixos, estiguin posant en perill a tot el territori, els pous s'han de construir i ells ho tendrien que saber i defensar-los per que no ens quedem un dia amb el cul al aire, però es més, si aixó pases, que no ho vull, aquesta colla serien els primers de sortir a dir que els governs de "satanás" ho han fet o deixat fer per tal que els ebrens ens creguem que l'aigua esta contaminada i que llavors se la podedrien endur amb el pretexte de la contaminació.
    Realment son molt patetics, però ells deuent saber per que ho fan i un dia ens ho explicaran , o potser ho tindrem que esbrinar nosaltres.

    ResponElimina
  12. Hi ha una cosa clara, la penícula dels pous te un guió bastant penós. Després de la "meravellosa actuació" de la Conselleria i el Govern en el tema de l'aigua l'any passat ningú pot creure's, a hores d'ara, res dels que ens puguen contar.
    Pous a Tarragona i Reus? N'hi han a patades! I els acuifers, diuen, estan regenerats. Abans només bevien de pou. Cal fer a Vinallop lo que ja esta fet al Camp de Tarragona?
    Per cert, al pou de Boronat, lo que estava contaminat l'any passat en lo de Barcelona, ara ja està bé, diu l'ACA.
    Amb el retard de les obres de Flix, ja hi haurà la dessaladora de Cunit funcionant prop Tarragona.
    Pous a l'Ebre amb la font al costat de casa?

    És aigua per al Catalunya Sud?
    Que s'ho emprenguen així, demanen una concessió a la CHE i enxufen la bomba a terrenys seus o llogats, o al riu directament. No expropiant sense motius reals. O les obres de Flix estan tan avançades que no es pot aguantar més?
    En quan de temps volien fer la canonada a Barcelona? Un més?
    Quina urgència és esta?
    Qui no s'explica bé és lo govern central i el homònim català.
    Que diguen, "volem un metro cúbic per segon o dos més"!
    Llavors podrem dir clar que no.
    Ara, en la comedia que porten ells, et fan ballar com volen.
    "Que fem les obres de Flix!"
    "O quina tamò!"
    I quan passes per Flix veus que allí no s'ha mogut res.
    L'únic que és mouen son els "Projectes a Madrid", descartat el primer, diuen, ara debaten que fan. I poden passar anys.
    Així no s'administra l'aigua,
    sinó amb transparència.
    Que vingue Baltasar i mos ho explique tot! Home!

    ResponElimina
  13. Disculpeu les faltes del missatge anterior... la pressa fa fer malifetes.
    Una darrera, que curiós que els primers diners que es gasten al territori, dels 100 famosos milions a invertir en lo de Flix, siguen els de la canonada que va dels dels pous al mini.
    100 milions... que igual es queden pintats al cel o van a un altre territori. 100 milions de descontaminació col·locats a la balança d'inversions al territori.
    Cent de fum, de moment.

    ResponElimina
  14. Aquesta gent, que s'autoanomenen PDE, fa molt temps que van perdre el nord, més o menys, el que fa que no representen més que a uns quants o a ells mateixos.
    Es lamentable que sense saber res, com per altra part reconeixen ells mateixos, estiguin posant en perill a tot el territori, els pous s'han de construir i ells ho tendrien que saber i defensar-los per que no ens quedem un dia amb el cul al aire, però es més, si aixó pases, que no ho vull, aquesta colla serien els primers de sortir a dir que els governs de "satanás" ho han fet o deixat fer per tal que els ebrens ens creguem que l'aigua esta contaminada i que llavors se la podedrien endur amb el pretexte de la contaminació.
    Realment son molt patetics, però ells deuent saber per que ho fan i un dia ens ho explicaran , o potser ho tindrem que esbrinar nosaltres.

    ResponElimina
  15. Distorsionar la realitat, que es el molts cops es fa en aquest bloc, parlo dels comentaris, es realment perillos i per que no dir-ho mal intencionat.

    ResponElimina
  16. No veig cap titular d'avui que parle de la manifestació d'ahir. Serà que la "forta oposició" no ho era tant ?

    ResponElimina
  17. L'acte es va suspendre per la pluja i es convocarà novament per al 19 d'abril.

    ResponElimina
  18. Tal com es pot veure dels comentaris, hi ha gent que pensa que els pous estaran oberts només pels dos dies d'emergencia, si aixo arribi, i despres segellats per sempre jamas.
    I hi ha altra gent que pensa que servirien despres pel Catalunya Sud.

    Pel que entenc jo, només la primera opció és l'oficial. La segona opinio, s'ha dit, i sovint, pero en cap lloc s'ha "oficialitzat".
    Si s'oficialitza esta proposta, pos, suposo que la gent d'aqui ho podria pensar i comparar amb altres alternatives ...... com podria ser: ja que a Tgna tenen els pous i aquifers recuperats (i en poc, es volen conectar als desaladores), que el mini (je je) transvsament a Tgna es vagi reduint, i aquesta aigua podria servir per Cat Sud, per exemple ¿?

    Per un altre costat també em sembla de "bojos" la primera, oficial, opcio, de fer els pous aqui per cobrir només 48h d'emergencia al CAT quan alli tenen pous recuperats.

    (gustau ja ho ha dit, es va suspendre l'acte per previsio de mal temps)

    ResponElimina
  19. els pous de vinallop tenen mes a vore en lo reforçament del CAT i nous usos en el Catalunya Sud que en la descontaminació de Flix

    però aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid, mos diuen que és per a la descontaminació

    jo en pregunto, si és per a la descontaminació….

    perque encara no se sap com es traslladaran els residus fins l’abocador?
    perque no s'ha fet cap expropiació per al traçat de la cinta transpostadora?

    per cert la cinta transportadora tindrà mes kilometres que els tubs que estan colocant a la carroba per als fantastics pous,
    a mes, segur que des de la vora de la fabrica d'ercros a l'abocador de la Pubilla (en sembla que es diu així), haurà de fer mes girigonces i sortejar mes desnivells que els tubs que coloquen des del final del barranc de la galera fins l'obra del CAT.
    Algú ho enten?

    Perque a un lloc tanta presa i a l’altre ni se sap per on començar?

    Perque quan es pregunta a la gent del ministeri, si es van avaluar altres alternatives com el reforçament dels pous del Camp de TGN (que l’any passat deien que tenien aigua per vendre a BCN), no saben no contesten i surt per peteneres?

    Lo de que els pous són per 2-3 dies és una invenció de la CHE per a no crear suspicàcies, però quan ho han intentat explicar, no se n’han sortit perque ningú es pot creure que uns pous a la sortida de l’aquifers dels barrancs de la galera o sant antoni tinguen només capacitat per 2-3 dies.
    Si només són per 2-3 dies, voleu dir que els pous de TGN no podrien ser prou?

    Que es facin uns plans d’emergència per a les TTEE i per al CAT me sembla perfecte, lo que no me sembla gens bé es que ens prenguen el pel.

    El poligon Catalunya Sud lo que ha de fer és recuperar l’aigua del minitrasvasament que just li passa per sota, al cap i a la fi des de TGN mos dien continuament que fan una gestió supereficient, que les industries recuperaran fins 20 Hm3/any (porten dient-ho des del 2005 que per a l’any q ve) i a mes tindran una desaladora de 60 Hm3/any a Cunit per al 2010.
    Para que volen tanta aigua?
    Pot ser per demanar que aquesta famosa industria que “ronda” per estes terres i que de moment no te “concesió d’aigua” s’instal.le a TGN?
    Aneu sumant l’aigua del mini+recuperada industria+desaladora+pous i voreu que passa

    Pos ja va essent hora de que l’aigua del mini es quede a les terres de l’ebre i serveixi per instal.lar industries aquí i no a 100 km de distància, però si reforçem el CAT, mos quedarem com sempre, en una mà davant i l’altra detràs.

    ResponElimina
  20. Aquesta gent, que s'autoanomenen PDE, fa molt temps que van perdre el nord, més o menys, el que fa que no representen més que a uns quants o a ells mateixos.
    Es lamentable que sense saber res, com per altra part reconeixen ells mateixos, estiguin posant en perill a tot el territori, els pous s'han de construir i ells ho tendrien que saber i defensar-los per que no ens quedem un dia amb el cul al aire, però es més, si aixó pases, que no ho vull, aquesta colla serien els primers de sortir a dir que els governs de "satanás" ho han fet o deixat fer per tal que els ebrens ens creguem que l'aigua esta contaminada i que llavors se la podedrien endur amb el pretexte de la contaminació.
    Realment son molt patetics, però ells deuent saber per que ho fan i un dia ens ho explicaran , o potser ho tindrem que esbrinar nosaltres.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta