6 de març del 2009

L'Ebre espera avui vents de fins a 163 quilòmetres per hora

Recomanen la màxima precaució en activitats a l'aire lliure

Tant si plou com si fa sol, a Tortosa tot s'acaba amb vent. El Servei Meteorològic de Catalunya ja va alertar ahir que hi hauria forts vents als dos extrems del país, amb ratxes que avui, a les Terres de l'Ebre, podrien assolir localment els 90 quilòmetres per hora, i superar els 163 quilòmetres per hora al migdia. El govern català ja ha recomanat la «màxima precaució».

El regidor de Serveis de Tortosa, Joan Sanahuja, va explicar ahir al vespre que no tenia constància de cap desperfecte greu al municipi, més enllà de diversos contenidors bolcats en diferents punts de la ciutat. «Encara no ha fet tant de vent com al gener, però hem d'estar alerta perquè sembla que el més fort s'espera divendres», va assenyalar Sanahuja.

Segons va anunciar ahir Protecció Civil, durant tot el dia d'avui hi haurà vents forts que podrien arribar a ratxes de més de 160 quilòmetres per hora, sobretot a l'Alt Empordà i al Baix Camp, el Montsià i el Baix Ebre. A la resta del territori també es podrien registrar ràfegues localment importants, de fins a 90 quilòmetres per hora. A més, el temporal podria durar fins diumenge, amb un onatge molt fort al litoral i un altre episodi de neu, sobretot al vessant nord dels Pirineus. A partir d'aquest pronòstic, ahir es van activar avisos de situació meteorològica de risc de nivell 1 i 2 per vent i de nivell 1 per neu i onatge. A més, el Departament d'Interior va aconsellar la suspensió de les activitats a l'aire lliure, com ara les excursions i els esports, tant al nord com al sud del país. De fet, les comarques del sud van concentrar ahir la majoria de les sortides dels Bombers de la Generalitat, aproximadament cinquanta, però cap de rellevància. A Mont-roig del Camp ja es van suspendre ahir al vespre totes les activitats esportives, i l'Ajuntament va reforçar la policia local amb dos agents. A Reus, la policia local va fer 24 serveis només dijous a la tarda, per despreniments en façanes, caigudes de cables elèctrics i trencament de branques. A l'avinguda de Sant Jordi el vent va trencar els vidres d'una marquesina de bus.

EL VENT, AHIR

Tortosa
82,1 km/h

Parc Natural dels Ports
93,96 km/h

El Perelló
125,2 km/h

L'Ametlla de Mar
67,3 km/h

Mas de Barberans
105,4 km/h

Amposta
102,9 km/h

El Punt (6-Març-2009)

2 comentaris:

  1. Gustau, en que quedem, no me vas dir fa temps que el vent a les Terres de l'Ebre no era noticiaaaaaaaaaaaaaa!

    ResponElimina
  2. Es que ara els Protocols d’en Saura vesteixen molt....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta