21 d’abril del 2009

Tortosa fragmenta el crèdit d'inversions per poder rebre els diners dels bancs

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al matí una nova operació de crèdit a llarg termini, per l'import de 2,3 milions d'euros, amb l'objectiu de poder finançar les inversions d'enguany. La regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, va explicar que l'Ajuntament ha hagut de fragmentar, aquest exercici, la contractació del crèdit d'inversions en diverses operacions. El motiu és la crisi econòmica, i el fet que les entitats financeres no són partidàries de concedir préstecs amb capitals tan elevats. «Aquesta és l'última part del crèdit d'inversions que ens faltava per adjudicar, ja que un concurs anterior havia quedat desert», va detallar Villarroya. De fet, l'operació està dividida en dos lots, de 1.160.000 euros cadascun, i l'adjudicació ha estat concertada amb el Banco de Crédito Local (BCL) i amb «la Caixa». El préstec amb el BCL es contractarà amb un tipus d'interès nominal de l'euríbor trimestral més l'1,80%, amb una comissió d'obertura del 0,20%; i el de «la Caixa». amb un tipus d'interès de l'euríbor trimestral més el 2%, amb una comissió d'obertura del 0,60%. L'Ajuntament ja havia adjudicat altres operacions de crèdit per finançar les inversions, per uns 3,5 milions d'euros.
Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 21-04-2009 Pàgina 9

16 comentaris:

  1. Suposo que fent inversions sortirem de la crisi i quan sortim de la crisi ho podrem pagar.
    A nivell local i a nivell general, gestors publics i ciutadans d'apeu, no sabem fer altra cosa que el que hem fet els darrers anys? Si seguim endeutant-nos on anirem a parar? Més avall d'on estem ara per ara.
    De moment "natros decreixem" i intentem escapar de la crisi per vies alternatives, i això consisteix en no fer més de lo mateix... Cal pensar per trobar el camí, quan ens trobem que el que portàvem està tallat.

    ResponElimina
  2. El titular podia ser "canya al mono que es de goma", canya, canya i ja veurem, hipoteques, credits... i premi a fer-ho molt malament.

    ResponElimina
  3. A veure si ho entenc, però no havien fet l'any passat un credit de l'hostia, per no haver de fer-ne mai més cap i així pagar els deutes que havien deixat els socialistes que eren uns ineptes?

    O ara els ineptes ja no existeixen i ens podem endeutar / hipotecar tot el que ens doni la gana que manem natros.

    ResponElimina
  4. A veure si ho entenc, però no havien fet l'any passat un credit de l'hostia, per no haver de fer-ne mai més cap i així pagar els deutes que havien deixat els socialistes que eren uns ineptes?

    O ara els ineptes ja no existeixen i ens podem endeutar / hipotecar tot el que ens doni la gana que manem natros.

    ResponElimina
  5. Els ineptes encara manen a la Generalitat, i això es nota molt a nivell local, i no només a Tortosa.
    Pregunta quants diners deu la teva Generalitat a l'Ajuntament.
    Però sort en tenim del Chaves que ara ho arreglarà tot, però si reparteix ho fara cap a Catalunya o cap a Andalusia?
    La paraula ineptes es queda curta per definir alguns membres del govern central i de la generalitat, començant pel propi president.

    ResponElimina
  6. Segurament no es donen tots els diners que caldria als ajuntaments. Ara bé, el que és segur és que en reben molts més que en època Pujol, i d'una manera gens sectària com reconeixen alcaldes convergents a diferència d'altres èpoques.

    Potser hauríem de parlar amb els d'Unió Democràtica que saben finançar-se a través de la Generalitat.

    ResponElimina
  7. Josep maria, escolta'm una cosa, tu, que d'anticonvergent sembla que ens tens poc i per tant et deus considrar com a minim catalanista......la Generalitat no es teva quan no manen els teus?. Per a mi, quan manava Pujol, la Generalitat tambe era meva.

    ResponElimina
  8. Mira Ximo, no es que la Generalitat deixi de ser la meva quant no manen els meus, sino que deixo de considerar-me representat quant manen uns que la majoria del poble de Catalunya no vol. Maragall al menys si tenia carisma de lider, i entenc que depres de tant anys un canvi era fins i tot positiu, però el segon tripartit l'unic motiu de ser es mantenir a la poltrona als actuals dirigents, el poble ha parlat dos vegades que no vol un govern socialista a la Generalitat, comparant la Generalitat actual amb els governs Pujol, siguis de la ideologia que siguis veus que no hem avançat massa.

    ResponElimina
  9. Qui va ésser la força política mes votada? Independentment de la legalitat de la coalició que esta al govern de la Generalitat per segona vegada , qüestiono la Llei electoral per molts motius. Com també qüestiono les llistes tancades. Una Llei electoral que no fa cap favor a una democràcia i que per motius de premor es va aprovar a corre cuita sortint d’una dictadura. Cal fer reformes i a fons! Tant m’hi fot qui guany, sempre i quant una majoria designi el timó , però les coalicions antinaturals i de conveniència mai podran ser democràtiques perquè responen a uns interessos que son únicament els de ostentar el poder, pel poder. Molt legal , SI, però molt virtual...
    Quan una majoria designa qui ha de governar la Generalitat, jo també la sentiré meva. Mentre, no es el cas...

    ResponElimina
  10. Veig que la meva pregunta no la contesteu? Els d'abans eren uns ineptes i els d'ara no?

    D'altra banda la legalitat es quan van les coses a favor i quan van en contra.

    Any 1979, Tortosa

    UCD 7 regidors
    CIU 5 regidors
    PSC 4 regidors
    PSUC 3 regidors

    Alcalde Vicent Beguer.

    Tant legal va ser l'alcaldia de Vicent Beguer, com qualsevol altra.

    La llei es igual per a tots, aquest discurs no val.

    ResponElimina
  11. mc calan i josep maria sembleu dos gotes d'aigua, tu quina coincidencia de criteris.

    ResponElimina
  12. No es qüestió de QUI sinó de COM...Si coincideixo amb Josep Maria es ell qui ho ha de dir, altrament no m’importaria compartir la meva opinió amb qui sigui , però tampoc m’importa massa qui no estigui d’acord amb mi. Sempre havia pensat que la democràcia anava de baix cap a dalt, mai al reves...En realitat la Llei electoral actual es una “xapuça” pròpia d’una època de transició i que propicia la desafecció de la gent per la política i els politics, i per tant es necessària la seva actualització.

    ResponElimina
  13. Llistes obertes e
    inhabilitació a ser càrrec públic, a perpetuïtat, per:
    * incompliment de programa electoral
    * increment del déficit públic
    * impagament de factures als ciutadans
    ......
    se'n poden afegir unes quantes.
    :-)

    ResponElimina
  14. Ara tot està clar i català ...

    Els que no són ineptes han estat més de 20 anys al capdavant de la Generalitat ( que és de TOTS els catalans ) i ara toca als ineptes modificar una llei electoral dolenta ... Com també van tenir que "modificar" un Estatut beneït pels mateixos "no ineptes" ... Com també hauran de millorar una "bona financiació" conseguida als pactes del Majestic amb aquells amb qui no pactaran mai més ??? ...

    ResponElimina
  15. Be Josep Maria, be, parlant del que parlàvem. Si amb la teva resposta volies arreglar-ho, t'he de dir que l'has acabat d'embolicar.
    Primer, confesso que a mi sempre m'ha costat molt interpretar el que el poble vota si del que es tracta es d'interpretar les posteriors coalicions, recolzaments etc. però deu ser un problema meu. Si el poble hagués votat majoritàriament ( amb majoria absoluta, no el partit mes votat )a CIU, fins i tot jo ho hauria sabut interpretar; i vistos els resultats, l'única interpretació que m'arrisco a fer, amb sinceritat, es a que no volien un Govern de Ciutadans ni del PP, però mes enllà d'aixo....... Un Govern amb qualsevol dels dos partits majoritaris.... No crec que n'hi hagi per a cap mena d'escarafalls.
    No se si de manera voluntària o per traïment del subconscient, el cas es que quan dius: "comparant la Generalitat actual amb els governs Pujol.....el que fas es caure amb la històrica i interessada confusió entre la institució i el govern; si vols comparar ( que tens tot el dret ) compara governs.
    Quan a la referencia que fas a Maragall, carismes personals a banda, vols dir que el que passa es que al fons a Montilla no es deixa de veure'l com un intrús, per la seva procedència, ideològica i sobre tot geogràfica?

    ResponElimina
  16. Ideologia i procedència , raça i religió, extracte econòmic i social, no son en principi condicionants per ostentar un carreg públic. En tot cas sempre seran les urnes que ho determinin. Ara be;si la democràcia per mi no s’exerceix ni en el regim intern des parits politics, com es pretén dir que som un país democràtic ? Encara tenim molt camí per recórrer amb el reconeixement i el respecte del adversari polític, i de qui no combrega amb les tesis del “políticament correcte” perquè podem descobrir un dia que no ho era tant.
    De que em serveix tant de reglamentisme sense educació ni civisme? De que em serveixen tantes lleis quan sabem que moltes son erràtiques quan no impossibles de complir, moltes d’elles mancades fins i tot de pressupost i que nomes son lleis d’ aparador, i d’altres per justificar la feina d’un legislatiu.
    Quina democràcia es aquesta ? Algú creu que no mes soc jo qui es qüestiona aquest tema?
    Mireu els percentatges de participació i us ho diran tot. Ara no mes falta que uns aprofitats de la política facin “apanyos” per fer de la funció publica el seu modus vivendi en un moment que considero s’hauria de procedir a despullar dels privilegis que secularment han acompanyat al “funcionari” creant un management real que exigís la excel•lència com ho exigeixen a la privada. O la funció publica s’aprima o amb tanta despesa anem a la merda.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta