22 d’abril del 2009

Una nova balconada a la ciutat històrica

L'arquitecte Jaume Bel va explicar ahir les principals característiques del projecte de reforma del barri del Castell de Tortosa. Segons l'arquitecte, la prolongació del passeig de Ronda, que estarà adaptat per a minusvàlids, obrirà unes vistes sobre la ciutat històrica que fins ara no existien. De fet, la segona operació important del projecte, la construcció d'una plaça alçada al costat de l'actual plaça de l'Absis, està pensada com un mirador sobre l'absis de la catedral, al mateix nivell que els arcbotants de la coberta, i també amb vistes a la vall de l'Ebre. Així, aquesta nova balconada aprofitarà part de les façanes de les cases de la plaça de l'Absis, i es construirà al damunt de les restes arqueològiques que han aparegut al subsòl, que rebran «un respecte absolut». L'arquitecte també va remarcar que hi haurà cinc espais oberts que ordenaran el trànsit al voltant de carrers de traçat medieval. «Recuperarem un dels espais més bonics de la ciutat, al peu de la muralla, arrecerat del vent i de cara al sol», va afegir-hi.
Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 22-04-2009 Pàgina 2

2 comentaris:

  1. Vull mostrar la meva enhorabona a l'actual equip de govern ja que he vist que estan fent una cosa que MAI havia fet ningú en aquest municipi: ADAPTAR LES VORERES PER A MINUSVÀLIDS I GENT QUE VA, PER EXEMPLE, AMB UN CARRET DE NEN.
    Aquest matí me n'he adonat que a Ferreries, davant la llibreria El Cid, n'havien habilitat una.
    Sincerament, el meu vot sempre ha estat d'esquerres, però abans de tot jo miro pel meu benestar i el de la meva ciutat. I en aquest cas, en aquest sentit, "chapeau" al Sr. Bel!!

    ResponElimina
  2. Tots aquests canvis a la nostra ciutat que estem veient darrerament, il.lusionen i et fan sentir orgullós. Si les coses no canvien, independentment de qui ho hagi projectat, penso que tindrem govern de Bel durant molt, molt temps.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta