El claustre i el consell escolar del centre reclamen la dimissió de la directora del serveis territorials
La direcció de l'IES Joaquim Bau de Tortosa, així com el consell escolar del centre, van ratificar ahir la seua dimissió en bloc, després que el Departament d'Educació els haja denegat una línia més d'ESO, i forçant que 26 alumnes es matriculen a l'IES de l'Ebre. El fins ara director, Joan Serra, va llegir un manifest en què la comunitat educativa del centre reclama la dimissió de la directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, a causa de la seua «incapacitat» per resoldre una errada en la planificació. Per la seua banda, Rojas va defensar «l'equitat» de la mesura, ja que fomentarà «l'equilibri» de l'oferta educativa de Tortosa.
El director de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, va detallar ahir que l'origen del conflicte, que ha culminat amb la dimissió en bloc de l'equip directiu i del consell escolar, és la denegació d'una línia més d'ESO per part dels serveis territorials d'Educació. Amb aquesta mesura, no podran matricular-se al centre 26 alumnes que havien escollit l'IES Joaquim Bau com a primera opció en la preinscripció, «tot i el dret d'elecció de les famílies». A més, Serra va remarcar que el centre té prou espais per encabir al setembre un nou grup de primer: per les obres que s'han de fer per dignificar l'escola de cuina (amb quatre aules noves), i també perquè a final d'aquest curs s'alliberaran una o dues aules (per la baixada de la matrícula que va haver-hi fa sis anys). En aquest sentit, la direcció de l'IES Joaquim Bau va lamentar que Educació haja decidit habilitar la nova línia a l'IES de l'Ebre, l'altre institut públic de Tortosa. «No només no es té en compte l'autonomia dels centres, sinó que s'ha obviat que els dos instituts tenim projectes educatius diferenciats, i el dret constitucional d'elecció que tenen les famílies», va concloure.
Serra va assenyalar que la decisió d'Educació ha generat «molta frustració» al centre, que havia aconseguit uns registres importants de preinscripció fruit «del treball conjunt de tota la comunitat educativa». Així, el director dimissionari va afirmar que havien decidit renunciar als seus càrrecs pel «compromís adquirit» amb els alumnes preinscrits i les seues famílies. «No volem prendre els 26 alumnes a un altre institut, ja que són estudiants que volen vindre a l'IES Joaquim Bau com a primera opció», va recordar. Serra va afegir-hi que Educació no els ha donat l'oportunitat de negociar, que la dimissió de l'equip directiu és «en ferm», i que «per coherència» la presentaran «totes les vegades que faci falta». D'altra banda, Serra va assegurar que no entenia les raons donades per Educació, «equilibri, equitat i cohesió de l'oferta educativa», ja que l'IES Joaquim Bau té ara uns 900 alumnes, mentre que l'IES de l'Ebre en té uns 1.300. «El més coherent, i més tractant-se de 26 alumnes, seria que Educació creés la nova línia al centre on hi ha la demanda, ja que l'IES de l'Ebre té la matrícula completa», va remarcar Serra.
Rojas manté la decisió. La delegada d'Educació, Marian Rojas, es va mantenir ahir ferma en la seua decisió d'atorgar la nova línia d'ESO a l'IES de l'Ebre, en detriment de l'IES Joaquim Bau. En declaracions a ACN, Rojas va dir que la mesura pretén garantir «l'equilibri i la cohesió» de l'oferta educativa, i evitar que alguns professors puguen perdre la plaça a Tortosa, si en el futur es perden línies. Rojas, que va rebutjar la dimissió de l'equip directiu de l'IES Joaquim Bau, va anunciar que convocarà una reunió de la comissió d'escolarització, així com trobades informatives amb els pares dels alumnes afectats. En aquest sentit, un dels pares va explicar que l'origen del conflicte és una errada de càlcul d'Educació en el període de planificació. El mateix pare va revelar que la direcció els va dir que la decisió està motivada per «equilibrar» el percentatge d'alumnes nouvinguts dels centres, ara més elevat a l'IES de l'Ebre.
Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-05-2009 Pàgina 9
9 de maig del 2009
L'IES Joaquim Bau té prou espai per obrir-hi la línia denegada per Educació
50 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Com ha dit Krup, esta senyora és part interessada de l'IES Ebre, ja que hi forma part de la plantilla.
ResponEliminaPerò com es pot ser tan cínic? Marian Rojas que ja onor al seu cognom, està actuan en la funció pública de la manera més estalinista possible considerant el departament d'ensenyament com lo pati de casa seua on pot fer i desfer.
No hi han paraules.
Les últimes noticies és que els pares a on ha intentat fer empassar amb embut lo seu discurset d'equitat (pretesa), se li han rebotat de mala manera i ha hagut de sortir cames ajudeu-me.
ResponEliminaAra que crec sincerament que esta senyora passa de tot.
Això és un atropellament en plena llum del dia. Un acte desvergonyit d'incompetència i abús de poder en benefici d'uns i perjudici d'altres. Si això tira endavant l'educació pública quedarà molt malmesa. Què no hi ha ningú que pugui posar remei a l'atracament de la senyora Rojas?
ResponEliminaNo en tinc ni punyetera idea, i per això pregunto:
ResponEliminaCom es possible que la direcció d'un centre educatiu es mostre tant radicalment en contra d'una mesura, aparentment poc transcendental, fins al punt de dimitir en bloc?
Quantes vegades, aquesta o altres directives han presentat la dimissió per mesures que afectaven als alumnes exclusivament i l'ensenyament, estrictament?
D'en quina manera afecta la mesura a l'ensenyament public?
Que hi ha millor professorat al Bau que a l'Ebre?
He sentit massa vegades -parlant d'aquest tema- "allà son 300 alumnes mes", "allà son molts mes professors" etc.
En tot plegat no hi gents ni mica d'enveges?
Els que si tendrien dret a emprenyar-se son els pares o els mateixos alumnes, però, no es cert que d'un centre a l'altre nomes hi han 300 metros?.
Si la qüestió de l'equilibri d'estudiants nou nouvinguts es certa, no ha pogut servir de manera definitiva per a convèncer als pares afectats?
Si no hi ha alguna cosa amagada, que podria ser, es normal que la directora territorial ( que no conec ) s'atreveixi a posar en marxa una mesura que l'únic que aconseguira es l'emprenyament de pares i professors?.
Als avions hi han cops que venen més bitllets que capacitat té l'avió...
ResponEliminaCom més alumnes hi han, també hi ha més pasta, més línies, i més plantilla. Com menos, pos menos. Ve un dia una senyora, que és part interessada donat que és professora d'un dels dos centres, i beneficia el seu en perjudici de l'altre. Ho fa sense explicacions convincents i amb el conseqüent rebot per part de pares, alumnes i professors.
ResponEliminaCom s'explica això? Què potser té temor de perdre la seua plaça esta senyora? Pos com ella tants altres...
No té cap sentit que la direcció del Bau dimiteixi en ple.
ResponEliminaA dia d'avui l'única cosa clara es que hi ha més preinscripcions fetes a l'IES Joaquim Bau de la gent que pot absorvir.
Que degut a que entre l'IES Joaquim Bau i l'IES de l'Ebre hi ha més alumnes que linies obertes d'ensenyament s'ha d'obrir una nova linia.
Ara hi ha 5 linies al Bau i 3 a l'Ebre, i segons informacions que m'han arribat en busca de l'equitat, la direcció d'ensenyament dona una nova linia a l'IES de l'Ebre, per tant hi hauria 5 linies al Bau i a l'Ebre.
Com que estem parlan de preinscripció, encara avui no se sap qui anirà al Bau i qui a l'Ebre, ja que els alumnes posen primera opció i segona opció, per tant cre que no és pot parlar de que s'obliga a ningú.
I per últim, no es pot pensar que la direcció d'un institut pugui fer xantatge a la direcció territorial.
Hem de deixar que la direcció faci la seva feina i al final de tot parlar, ara estem parlant abans de saber que passara, i l'únic que sabem es que la gent del Bau dimiteixen per què com no es fa el que ells volen s'enfaden.
Per últim una dada a l'IES Joaquim Bau hi ha 70 professors, a l'IES de l'Ebre 130.
No estic d'acord en vostè Ebreavall,
ResponEliminasi hi han me´s inscripcions al Bau que places hi ofereixen, també es podria dir el mateix de l'Ebre, ja que s'ha de crear una línea nova per a alumnes que no van triar este centre com a opció.
Això és ilegal totalment. La constitució del pais veí que tan mos fiquen pel nas per a algunes coses, per a altres se la salten a la torera quan los hi dona la gana. O és que no recollix lo dret dels pares a triar quin centre volen per a sons fills?
A més a més, molts dels alumnes que van fer la preinscripció al Bau, com a segona opció no van triar l'Ebre, o sigue que si poden se'n aniran a altres centres i l'Ebre no podrà crear esta altra línea o tan sols se quedarà amb la meitat. Tot perquè una de les seues professores, la Sra. Marian Rojas és la que mana i fa i desfà com ella vol, passant de la constitució, dels pares, i de tot lo que li passa per allí...
I una altra en diré, quan se va fer la preinscripció, en cap moment se va informar als pares de que això podia passar.
Una vergonya en majúscules! Lo que hauría de fer fer esta senyora és dimitir. Trobo molt acertat que els profes del Bau haiguen tancat files hi haiguen donat suport als pares que d'altra manera estarien indefensos devant de tan estalinisme i favoritisme ni tan sols encovert
Un altre exemple de politiqueo de baix voltatge a la ciutat de Tortosa (per tots els dos costats) i de gelosia i rivalitat malentesa entre centres educatius. Quants vegades no han entrat en conflicte el Bau i l'IES de l'Ebre? Què passa a Tortosa que tot són divisions i suspicàcies? No anirem enlloc.
ResponEliminaAquí només hi ha una cosa que esta clara, què no han triat els alumnes (o en aquest cas els seus pares) anar a fer l'ESO a l'IES J. Bau? Pos perquè s'ha d'obligar a anar a un altre IES? No estem en democràcia?..o només per auns quants...
ResponEliminaI Sr. Ebreavall, es clar que té sentit que l'equip directiu dimiteixi. Els alumnes han triat un centre i l'equip den centre diu que els pots acollir, llavors, on està l'error?....Pos la Sra. Rojas, que fa i desfar com ella vol. Sente tenir en compte les delcaracions de ningú. Ja m'han contat que quan vas al seu despatx a demanar algo, com a molt et deixa dir "bon dia", desp´rés ja t'ataca com si haguesses fet algo dolent....serà incompetent la tia!
En quant a la Constitucio,( no la d'Andorra, Menasanch, la dels veïns de l'esquerra i la nostra, de moment) vaig a foter-la grossa ( o no tant ) i a perill, real, que em pengeu una etiqueta al damunt.
ResponEliminaParlant d'educació, no es també la Constitució la que invoquen els pares dels alumnes que reclamen l'educació en castellà dels seus fills?.
Que no s'afona el mon, redéu.
Per cert, les preguntes que he fet mes amunt, no eren retòriques ni al vent.
Cucafera,
ResponEliminapos a l'esquerra segons si estàs mirant cap a baix, perqu``e si mires cap a dalt estan a la dreta. Ara que això de dretes i esquerres crec que esl castellans tan sols s'ho diuen de cara a l'aparador perquè si no com s'enten lo que ha passat al pais vasc???? Tots barrejats.
I en lo del castellà estaria d'acord en vostè si a Madrid també deixessen que els pares triessen l'idioma oficial en que volen que siguen educats els seus fills.
I és que a Alemanya hi han més escoles que ensenyen el català que al pais veí de la dreta o de l'esquerra...
Sra. Menesanch, només li diré que aquí d'ilegalitat no n'hi ha cap, penso que s'ha d'aplicar la llei i prou.
ResponEliminaPel que veig vosté es mare afectada que no vol escoltar a ningú.
No ho volia dir però jo vaig escoltar divendres al Temple a la delegada, igual que abans havia escoltat al director i penso que les raons de llei de la delegada, pesen més que els sentiments del director, que se li ha escapat una mica la cosa de les mans.
I per últim, escolti a la gent, es important, ja que si sols sent allò que vol sentir la que va d'ilegal per la vida es vostè.
Menasanch, jo els mapes sempre els he mirat de front, per tant, a la dreta de Catalunya el Mediterrani i les Illes i a l'esquerra Aragó, i el Pais Valencià, i Figueres al nord i Amposta al sud, si o no?
ResponEliminaUna precisió: castellans ho son els de Castellà.
I una altra, a la Galera no son castellans i governa el PP, però en aquest cas amb Esquerra.
Insisteixo en lo de l'etiqueta que deia bans, ja que em toca fer d'avocat del dimoni; no es el mateix ensenyar EL català que EN català. O es que a Alemanya ensenyen EN....?
I a mes a mes, de moment el Català no es oficial a Madrid cosa que el castellà a Catalunya, si. CONSTATO, NO OPINO.
No hi ha res com tenir bons padrins en lo mundillo del politiqueo català, eh que si? "Raons de llei" diuen... Política subsahariana és lo que sembla.
ResponEliminaSEnyor Ebreavall,
ResponEliminaho sento ni soc part afectada ni res de tot això. Los meus fills ni tenen la edat de fer 1er d'ESO, un perquè encara li falta molt i l'altra perquè ja l'ha passada de fa anys, ni van a l'Ebre ni al Bau, i li diré més, ni al Temple.
Si no és il·legal anar contra lo que diuen les lleis, no sé per a què les fan. Jo pensant així penso dir-los-hi als d'hisenda que est any he decidit no fer la declaració, que ja ñla faré l'any que ve si me va bé, total la constitució mos la saltem a la torera quan volem, no?
La questió que a perdre sempre els mateixos.
Torno a dir que trobo molt acertat que els profes s'haiguen plantat d'avant d'un atropello com este, perquè senyor Ebreavall, encara que no sigues part interessada mos deixarà opinar, no?
És vergonyosa la situació. Heu de pensar que la inscripció serveix per alguna cosa, i si jo trio el Bau és perquè vull!. Com que sóc tortosina, possiblement seré la última a la que li adjudiquin la plaça, pel que tinc molts de números de ser un dels 26 alumnes al que no se'ns haurà acceptat la nostra primera elecció. I perquè he d'anar a un centre que no he triat? Doncs si s'ha d'ampliar un grup a un dels dos centres i n'hi ha un d'ells que té aquest grup ple només amb la preinscripció, perquè aquest grup se l'han d'emportar a un altre centre?.
ResponEliminaEs com si jo faig propaganda de la meva botiga i, quan tinc un prestigi i una clientela, vé un "alto cargo" i me diu, aquest clients (que t'has currat), ara me'ls emporto a la botiga del cosat per equilibrar.
És normal que la directiva del centre es vegi impotent, frustrada... però i els alumnes?. Aquests xiquets o pares han triat un centre no pel lloc on està (ja que tothom sap que són 300 metres de distància) sinó pel prestigi que pot tenir i l'educació que s'hi imparteix.
A més, com es pot pensar que no passa res només per la distància entre centres? que algú s'ha matriculat a un centre o a un altre per la situació al mapa?? Si fos així, els pares no haguessin dit res!.
No estem en condicions de jutjar, si d'opinar. Perquè crec que avui en dia aquest favoritismes polítics no haurien de passar i menys tractant-se de la decisió d'estudiants i la feina d'un professorat.
Els que tinguésseu dades reals de favoritismes, del manteniment del propi lloc de professora, d'interessos ocults etc., parleu.
ResponEliminaQuan al exemple de les botigues.....La diferencia amb el que ens ocupa es que les dos " botigues" en aquest cas son del mateix amo.
I lo de triar, no ho sacralitzem tant, que tampoc crec que estigue reconegut com un dels drets humans.
Clar que te importància la distancia, no es el mateix que t'envien a un centre que no has triat però que esta a 300 metros que si estes a 3 quilometros.
En aquest cas solament se li pot dir a aquesta senyora: Visca la dictadura!!!
ResponEliminaTrobo molt bé la decisió presa per la directiva del BAU ja que si estàs al cap d'un centre treballant dia a dia, guanyant-te un prestigi pel teu treball, amb la responsabilitat que això comporta, i que un dia vingui una senyora que està al cap del poder per prendre la decisió, desatengui la decisió dels pares (que donada la ubicació dels centres i la poca distància entre ells està clar que no el trien pel lloc si no per alguna cosa més) i s'emporti uns alumnes de forma autoritària i absolutista cap al centre on hi treballa amb tot el que això comporta (quines casualitats), l'única forma que hi ha de defensar el teu centre, el teu treball i l'elecció d'uns pares que solament volen el millor pels seus fills, donat que ja s'ha intentat tot, l'únic que es pot fer es dimitir.
Ben fet!!! Ja que tant si fas bé el treball com si no "la de dalt" farà el que voldrà doncs que porti ella el centre si vol ja que això es un robatori.
Senyor Ximo,
ResponEliminaa vore si ho entenc: quan se tracta de sacralitzar el dret dels pares recollit per la constitució a triar la educació dels seus fills, allavons no creu que n'hi hague per a tant, en canvi, la senyora Rojas sí que té tot lo dret a triar a dit, a on va este o est altre alumne, i això sí que és un dret important, no? Este sí que el podem sacralitzar amb lo seu permís?
Si el centre on ens envien estés a 3 km estaria bé queixar-me, no? Però es que creieu que hem triat el lloc pel mapa? si fos així, no diriem res!!!!, punyeta!.
ResponEliminaQue voleu, que l'AMO posi una urna amb tots i cadascú dels alumnes que hi ha al centre i els que han de venir. I vagi treien paperetes equitativament. I a sorts van els alumnes 300 metros a la dreta o a l'esquerra. Això és el correcte??? Pos la situació no és aquest extrem però s'hi aproxima, ja que 26 alumnes perdrem la nostra primera elecció en aquesta loteria.
A mi no em passa personalment. Però em poso al lloc dels pares i pensar que envien el meu fill a un altre centre que si no l'he triat el primer serà perquè penso que es de menys qualitat no em faria cap gràcia.
ResponEliminaI més a sobre veient que es fa d'aquesta forma i solament per afavorir un Centre sense pensar en el benestar dels alumnes i la seva educació.
Perdoneu que discrepi amb Cucafera i Ximo sense entrar amb els personalismes del tema.
ResponEliminaCada centre educatiu té un projecte educatiu acordat per la comunitat educativa del centre. D'alguna manera el que es pretén és una certa autonomia o discrecionalitat en l'educació impartida en el centre, dins dels marcs reglamentaris fixats per l'autoritat educativa.
Per això, sí que és més trascendent del que en realitat penseu, Ximo i cucafera, el fet que esculli un centre i se me envie a un altre, quan tots dos han de fer el mateix des del punt de vista pressupostari públic per engegar una nova línea d'ESO.
Podreu dir que no us sembla tan greu ja que els dos centres tenen qualitat, però no podeu dir que no tingui cap trascendència. Subtil, però la té.
I d'altra banda, no es pot menystenir, la dimissió en bloc de l'equip directiu. Ells ho fan per defensar el seu centre en el qual treballen i s'impliquen diàriament. Aquestes decisions, quan es prenen, és perquè ha arribat la gota que ompli el got.
Lamento profundament l'actitut desproporcionada de la direcció de IES Bau, crec que aquestes actituts no ajuden a l'escola publica.
ResponEliminaAquesta mateixa direcció "que ara diu tenir lloc per un altra linea" fa poc va presentar una iniciativa popular en forma de moció a l'Ajuntament per tal d'instar al Departament d'Educació o al Govern de la Generalitat per aconseguir unes obres d'ampliació per l'escola de Cuina que deient "eren del tot necesaries per al bon funcionament de l'IES", hi no ho dubto.
Recordo quan fa uns dos o tres anys al CEIP del Temple 16 families es van quedar fora de la primera opció, no recordo que dimitis cap direcció, el Departament va poder treballar i les clases van començar l'any seguent sense més.
Per altra part, fa dos anys i també a la primaria un concertat va deixar 6 families fora i tampoc recordo cap dimissió i com en el cas anterior les clases van començar sense problemes.
Per ultim dir que la preinscripció te l'opció de posar més d'una opció per exemple pots posar 1 Bau 2 Ebre,1 Ebre 2 Bau, 1 Ebre 2 Roquetes o 1 Bau 2 Roquetes, també pot pasar que la segona opció no hagi segut emplenada i llavors el Departament asigna la plaça que més a prop et quede.
De totes maneres el Departament d'Educació te que garantir una plaça publica de qualitat i crec que a Tortosa en aquest sentit anem sobrats.
Altra cosa es si, per motius de planificació i un cop estudiades totes les preinscripcions, el Departament optar per obrir una nova linea i vist que l'Ies Bau te avui dia 5 linies d'ESO I l'EBRE en te 3, planifique obrir la nova a l'Ebre i aixi oferir 5 linees d'ESO al Bau i 4 a l'Ebre.
Em sembla del tot correcte fins hi tot logic, per tant, no entenc aquesta sortida de to de l'equip directiu del Bau, no l'entenc gens ni mica o si peró no vull entrar al seu joc.
Pos mira, Emili, ja que ens hi posem, a mi no em sembla malament que els treballadors assalariats d'una empresa participen en les decisions i l'organització del treball, condicions etc. de la mateixa; però això, ara per ara, nomes passa a l'empresa publica ( bàsicament ensenyament i sanitat) on el personal opina sobre l'organització del treball i l'actuació de la gerència, sense perilla, això si, el seu lloc de treball. Llavors, aquests mateixos professors, en una escola privada, per decisions semblants, fotrien aquest rebombori?.
ResponEliminaDius que no vols entrar en els personalismes del tema, que n'hi ha de personalismes?. Nomes per una banda?
També dius que te una transcendència subtil; amb conseqüències per a qui?, per al centre, els professors o els alumnes?. Si es per a tots, amb quin ordre?
Quan a la Constitució, sinó m'equivoco, diria que consagra el dret a l'educació: " tothom te dret a l'educació", però no parla del dret a escollir centre, que pot ser un dret que derive de l'altre però no necessàriament.
Imagina't que l'arbit que ha de pitar lo Barça-Manchester sigue membre de la directiva del Manchester... Imagina't que pita un penalt, en contra del Barça, que només veu ell mateix...
ResponEliminaClar que los hooligans del Manchester després també pretendran haver vist lo mateix penalt. A última hora ja los hi va bé...
Que vols dir que l'arbit del partit contra el Clelsea era directiu del Barça?
ResponEliminaNo. Però la delegada és profe de l'IES de l'Ebre.
ResponEliminacucafera està ben clar que no és que no ho entenguis si no que no ho vols entendre. Però tot i això t'ho explico:
ResponEliminaDoncs que la que ha pres la notícia de forma unilateral (en la metàfora l'àrbitre) FORMA PART de la plantilla de l'IES de l'Ebre una de les parts implicades (dis-li Manchester, Barça, Chelsea o com vulguis).
Posar en dubte la feina de Marian Rojas al capdavant del departament d'educació, pel fet de venir com a professora de l'IES de l'Ebre, només ho poden fer aquells que si ho farien.
ResponEliminaJo no tinc cap dubte de que la sra. Marian Rojas, ha pres la decisió que ella i el seu equip del departament d'educació han cregut que és la millor per als alumnes.
Dubtar de la seva honorabilitat i profesionalitat no es correcte, ni ètic.
No és correcte ni ètic abusar del teu càrrec per a treure'n profit propi. Objectivament, la senyora Rojas ho fa.
ResponEliminaCucafera, quan dic que no vull entrar en personalismes és perquè no vull prendre part per cap de les dues bandes.
ResponEliminaNi vull dir que la Directora de Serveis és parcial, perquè vull pensar que la seva decisió no és arbitrària i per interès propi perquè treballés a l'IES, ni tampoc vull dir com he sentit en cercles socialistes que la dimissió de la direcció del Bau és cosa de CiU.
A més permete'm una petita classe jurídica. Repeteixes en diferents entrades el següent: on ho diu això a la Constitució?
Per exigir un dret no cal anar a la Constitució. On diu a la Constitució que aparcar a la zona blava sense tiquet pot comportar una sanció? Les normes jurídiques es desenvolupen a diferents nivells, fins el reglamentari.
I si un reglament et confereix un dret, te'l confereix i punt.
El servei públic, sovint, està per damunt de l'usuari, però no sempre. El ciutadà no és un ser passiu on tot li vingui impossat i si escull un determinat centre que està a 300 metres d'un altre, per alguna raó serà.
Cucafera, sembla mentida que en aquest cas no siguis capaç de veure les coses sense posar-te al costat d'un bàndol.
Sembla que encara perdura la imatge dolenta de l'antiga escola del treball, cosa que trobo absurda si realment és aixi. Jo trobo bé que s'equilibren els centres i es reparteixin la feina. Posant un exemple universitari, molts futurs metges voldrien fer medicina a la UB i pràctiques al Clinic,però si no es pot doncs es fa a qualsevol altra i a ningú li han de caure els anells.
ResponEliminaVeig que algunes persones amb postures sovint progressistes, fins i tot de vegades radicals, aposten per la planificació estanilista dels serveis públics.
ResponEliminaParlen d'equilibri entre línies d'ESO. Per aquesta regla de tres, perquè no demanen equilibrar tota la Formació Professional i els Batxillerats?
Perquè així, els centres seran iguals, cosa que pel que veig, ja els va bé als que aposten per la planificacio estalinista.
Pensava que la tècnica del Decretazo era pròpia dels populars. Oblidava que també ho era dels comunistes.
Otto, Otto, si no ho vull entendre, perquè m'ho tornes a explicar?
ResponEliminaEmili, a la meva primera entrada d'aquesta noticia dic: "No en tinc ni punyetera idea, i per això pregunto", amb la qual cosa, d'entrada, difícilment em puc posar a cap bàndol, ara, si a tu et sembla que ho estic, et diré que et passa el mateix que a mi: que també em sembla que estas a un bàndol. O simplement fas d'advocat del dimoni dom jo?.
Quan a la classe jurídica, t'he l'agraeixo, pero no calia. Jo si he dit que la Constitucio no recull el dret ( d'escollir ) especificament, no es perque negui que existeixi el dret,
ho dic com a resposta als que l'invoquen ( Menasanch ) com si es tractes d'un dret fonamental i superior.
I em reafirmo, Emili, si jo dono arguments que poden semblar defensors o que justifiquen la decisió, tu, en dones que poden semblar crítics i que van en contra la decisió.
L'ultima frase teva, a mes es per a emmarcar-la. Els que estan a favor de la mesura, o son del PP o cumunistes, SENSACIONAL.
Es mes, com a secretari de política municipal de Esquerra ( no ?) el que suposo que has fet immediatament es insta ( si no pots ordenar ) als dos regidors a l'Ajuntament per a que presenten una moció de reprovació o presa de posició del consistori. Altres mocions iguals d'inversemblants s'han presentat.
Lluis,
ResponElimina"...Sembla que encara perdura la imatge dolenta de l'antiga escola del treball",
Que l'antiga escola de treball tenia una imatge dolenta?
Que els que decideixen no estudiar una carrera universitària i volen apendre un ofici són més dolents que els altres????
Crec que l'IES Ebre, sigue perquè ja venia de l'antiga escola de treball o pel que sigue, s'ha especialitzat i molt bé amb els cicles formatius. I això ho demostra els seus 1300 alumnes en front dels tan sols 900 de l'IES Joaquin Bau.
Les estadístiques canten. 20% a l'Ebre fan batxillerat, 60% al Bau.
No tothom ha de tindre una carrera i si tenim un centre que forma més que correctament a la nostra joventud que han decidit pendre el camí de l'ofici, crec que això no és un problema si no tot lo contrari.
He parlat amb profes de l'Ebre i això de crear una altra linea no els hi fa gens de gràcia.
Benvolguda Cucafera,
ResponEliminaArt 27 de la constitució espanyola que recull la llibertat d'ensenyança. I el dret dels pares a que sons fills rebiguen la formació que estigue d'acord a les seues pròpies conviccions.
Art 26 de la declaració Universal dels drets humans: "els pares tindran dret preferent a escollir el tipus d'educació que haurà de donar-li al seu fill"
Ja està senyora Cucafera, és que m'ho ha fet buscar. eh?
Conclusió,
ResponEliminala senyora Rojas va en contra dels drets humans
Cucafera, jo no penso comminar a ningú, perquè ni sóc del partit popular, ni comunista.
ResponEliminaAquest no és un tema per presentar una moció a l'Ajuntament de Tortosa i el que defenso, encara que no ho sapigues veure, és que no es carregui ni contra la directora de serveis ni contra l'equip directiu.
Però si us entesteu en parlar d'equilibri quan l'IES de l'Ebre gairebé dobla en professorat i alumnat al Bau, dons bon equilibri.
A mi me la bufa on va la línia d'Eso, no tinc fills, ni tinc cap amic professor. Però que alguna cosa fea ha passat perquè tot un equip directiu dimiteixi, és més evident. Qui no vulgui veure-ho, que no ho vegi.
perquè en essència, el que critico és que sembla que en el fons, alguna cosa s'ha fet malament.
Menasanch, no puc riure, que tinc un tall al llavi.
ResponEliminaTu pots donar-li les voltes que vulguis per a portar l'aigua al teu moli, però com es lògic i natural cap llei marc superior pot parlar d'escollir/triar centre ( lloc, edifici, seu ) una altra cosa es el dret a l'educacio.
Peró així entre natros, també et diré, que inclús aquests drets, com el de l'habitatge i treball, que si que estan consagrats, però si no tens pis o treball..... ves i reclama'ls.
Emili, també si m'ho permets, ara te la donaré jo la classe:
Instar: demanar amb insistència.
Comminar: amenaçar amb una pena.
Jo he parlar d'instar.
En una cosa estic d'acord absolutament amb tu, si un equip directiu dimiteix es per alguna cosa, però no necessàriament o exclusiva la que ens volen fer veure.
Al menys hem coincidit en una cosa Cucafera, que alguna cosa passa al darrera la dimissió.
ResponEliminaPerò tinc prou experiència en la vida per no creure a qui digui o pensi que exclusivament és per motius polítics. Motius polítics els hi haurà, però també n'hi haurà de personals i de defensa del futur del propi centre educatiu.
Em sembla un reduccionisme pueril que menysté la intel.ligència dels dimissionaris i de la comunitat educativa del centre.
Aquesta polèmica ja va existir si no recordo malament entre l'any 1999-2000 per una línia d'ESO entre l'IES Roquetes i l'IES Joaquím Bau. Si algú té més memòria que jo, que ho expliqui.
Núria, potser vivim en un altre món però als anys 80 que és quan jo vaig fer el BUP l'escola del treball tenia mala fama. No dic que els professors fossin dolents, potser és que hi havia un percentatge + elevat d'alumnes problemàtics que a l'institut. Avui en dia entenc que no és aixi, però pels missatges de Kiba i altres es desprén que l'IES de l'Ebre té menys qualitat. Es això el que no comprenc. Es que els profes del Bau han estudiat a Harvard potser? Si no és aixi, no entenc les queixes. Fa tuf a baralla partidista, o a rabieta senzillament.
ResponEliminaJo no dic que l'Ebre sigui dolent, el que no entenc és que si els dos centres necessiten una línia nova per acollir als de primer, perquè l'obren a l'ebre quan aquest no tenen suficients preinscrits per emplenar-la i no al bau quan aquesta línia ja està plena. Perquè forcen a aquesta gent a anar a un altre centre? Entendria que m'enviessin a l'Ebre si al Bau no queden places i a l'Ebre si. Com tu mateix dius, quan s'acaben les places a una universitat, vas a una altra... Però el que no entenc es que facin les noves plaçes a l'Ebre quan la gent les hem demanat al Bau. Això és tot.
ResponEliminaNo menyspreo la feina de l'Ebre, però insisteixo en anar al BAU. I estic d'acord amb els que no jutgen a l'equip directiu d'aquest, ja que tots son persones coherents i molt implicades amb la feina que es fa, i no dimitirien sense motius.
Vull fer uns petits matisos ja que veig que la gent que fica aquí articles de la Constitució n’entén bastant poc. El tema del dret a escollir l'educació que vulguis per al teu fill fa referència a pública o privada... Per tant m’ofèn llegir aberracions culturals com el d'anar en contra dels drets humans em fa mal als ulls.
ResponEliminaHe pogut comprovar com tota la gent que s'etiqueta de solidària, respectuosa, i progressista és la més racista (el dir castellans o país veí és una falta de respecte increïble) i també veig com tots els que ara us ompliu la boca de llibertat sou els mateixos que os molesta tant que un pare pugui escollir en quina llengua vol que estudia el seu fill, bé contradiccions rere contradiccions continueu tirant avant, trist.
Per cert he estudiat a l'IES de l'Ebre i estic estudiant una carrera no m'ha passat res per estudiar allí. L'educació d'un centre i l'altre és la mateixa ja que també he estudiat al IES BAU.
Penseu abans d’escriure i ens evitarem molts comentaris innecessaris.
Una aclaració:
ResponEliminaRetiro les meues paraules sobre si hi han profes a l'Ebre que no voldrien una altra línea. No volia dir exactament això, si no que tal i com està la ESO avuí en dia, molts de profes preferirien que l'ensenyament se montés d'una altra manera. És de domini públic que tot lo professorat en general té problemes a ESO.
Guitjaume,
lo que la llei diu sobre si es refereix a públic o a privat ho inter`retes tu, no? Perque`jo no ho he vist a cap lloc.
Qui provoca la situació conflictiva?
ResponEliminaTot està prou clar inclús la solució: el canvi del responsable.
Que tots sabem de quin peu coixeja tothom i qui val, per caràcter, per a un lloc i qui no.
Son faves contades.
Hola.
ResponEliminaNo entenc massa aquesta discussió,ni el perquè es posa en dubte l'equitat de la direcció de serveis.
ResponEliminaEls dos centres sabien que això podia passar i tot i així fa uns anys (i recordo que, per tant amb una altra directora de sereis) van arribar a l'acord de que mai un centre tindria dues línies més que l'altre. Aquesta decissió la van prendre els dos centres amb els mateixos equips directius que hi ha ara no?.
Pot-ser que la Directora de serveis nomes a fet complir aquest acord?.
La gran decissió està en triar l'escola publica o la privada i aquest asumpte no beneficia gens a la primera.
Els projectes educatius (jo els he escoltat tots dos) no són tan diferents.És el primer cop que un centre passa alumnes a l'altre?L'Ebre no ho va fer a l'inrevés fa uns anys?.
També voldria dir-li a la señora Menasanch que a l'Ebre no van aquells que no volen fer una carrera universitària. Allí també es fa batxillerat i, segons va sortir a la premsa, amb un 100% d' aprovats a les provesd'accés a la universitat.Ho sabia?
Per tot això no entenc aquest enrenou.
Onada,
ResponEliminajo no he volgut dir que a l'Ebre van aquells que no volen fer batxillerat. Contestava a una afrimació del perquè hi han més cicles formatius a l'Ebre que al Bau. I la meua contestació va ser que potser era perquè la gent identificava més l'Ebre amb l'antiga escola del treball.Ara, lo que fa la getn i el perquè no crec que ho sàpigue jo ni ningú...
Sóc una alumna de l'IES de l'Ebre i la veritat esque estic una mica indignada del que esta passant. A mi personalment, se'm ha faltat al respecte parlant malament del centre on jo estudio, no entenc com s'ha pogut arribar a dir que és millor inscriure als nens a Roquetes que l'Ies de l'Ebre i amb això no vull dir que estigui en contra sino que tots els centres públics d'aquestes terres son igual de bons sense cap diferencia. O es que ho han provat? Tenen alguna prova que els professors/es que jo tinc han estuidat més que els del Bau, Sagrada Familia,Roquetes,Consolació,...?
ResponEliminaPel que se i ho se de bona mà tots han passat pels mateixos estudis i tant a un institut com a l'altre els professors estan capacitats per preparar els seus alumnes tant per al batxillerat com per a una formació profesional.
Recalcant un altre aspecte no fa gaires anys l'Ies de l'Ebre va passar una quants alumnes a l'Ies Joaquim Bau. Un altre factor que penso que ha pogut fer decidir als pares de preinscriure als seus fills a l'Ies Joaquim Bau és que l'Ies de l'Ebre es l'anomenada...
escola del treball?
No, l'ies de l'Ebre esta capacitat tant per a cicles com per a batxillerats, sinó només cal mirar els resultats de les PAU de anys anteriors en que l'Ies de l'Ebre ha destacat pel seu alt nivell.
Per acabar diré que no es pot considerar una persona, des del meu punt de vista,un bon professional si ha sigut capaç de mal parlar d'un institut par tal d'aconseguir el benefici própi.
No obstant tant se'm en fa on faigin la nova linia simplement que es faigin les protestes que els pares creguin necessàries però mai sense faltar al respecte a un altre institut hi ha les persones que hi treballen i estudien.