11 de maig del 2009

Desapareix la placa del Setge de Tortosa

Menys d'un any ha durat, a la plaça Barcelona, la placa commemorativa dels 300 anys del Setge de Tortosa durant la Guerra de Successió. En concret, les lletres de la placa s'han esborrat, i només ha quedat una peana que sembla l'espill de la plaça dels Mercats. Ara mateix, la peana metàl·lica només reflecteix la façana del mercat central, amb les noves terrasses que s'han instal·lat a la plaça, tot i que també serveix per subjectar un plànol força rústic amb les parades de l'autobús gratuït de la fira multisectorial Expoebre. La placa s'havia instal·lat el 5 de juliol de l'any passat, en un acte que s'emmarcava dins de la campanya 300 anys. Caminant cap al futur, que reivindicava el paper de Tortosa com a cruïlla dels Països Catalans. Els encarregats de descobrir la placa van ser Jaume Mateu, per part de la Federació Lull; Domènec Ferrando, regidor de l’Ajuntament de Benicàssim; Nanda Ramón, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Palma de Mallorca; i Ferran Bel, alcalde de Tortosa. Aquests tres municipis, juntament amb Perpinyà –que finalment va excusar la seua no assistència- representaven la xarxa municipal dels Països Catalans.

3 comentaris:

  1. Gustau, com t'atreveixes a criticar al nostre ajuntament. Si des de la reconquesta de la ciutat el 16 de juny del 2007 a Tortosa tot es fa bé.
    Això t'ho has de fer mirar, tenir l'atreviment de criticar al govern del senyor Ferran Bel i Accensi.

    ResponElimina
  2. Terriblement penòs...

    ResponElimina
  3. Todd, noi, no s'està criticant a l'ajuntament. Segur que han estat uns espanyoliste a qui no es fa gràcia això de la guerra de succesió, els països ctalans i qualsevol referència a la nostra catalanitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta