11 de maig del 2009

Adhesió al manifest de la campanya 'Apaguem les nuclears'

Les Terres de l’Ebre mai no han estat conformes amb la instal·lació de les quatre nuclears que hi ha al nostre territori o tocant als seus límits administratius, tres en funcionament i una en desballestament. Encara recordem els Martínez Alier, Rebull, Redorat, Carranza, el poble calero que en els anys setanta i vuitanta lluitaren contra aquesta imposició. Després de la Marxa Antinuclear 80, amb la derrota del moviment antinuclear català, la resignació s’imposà i s’instal·là el pessimisme sobre la possibilitat de traure’s de damunt aquesta hipoteca. Malgrat tot, trenta anys de nuclearització no han fet que l’opinió ebrenca contra l’energia nuclear canvie. La comunitat ebrenca és tan antinuclear avui com ho fou ahir, solament que fins ara s’hi veia impotent per a redreçar aquesta situació mai volguda.

L’any que ve expira la llicència de Vandellòs II i el 2011, les d’Ascó, amb la possibilitat que no es renoven. És el moment de fer força perquè per fi vegem tancades les nuclears. Ara podem. Apaguem les nuclears!

(...)Però, podria dir algú, les centrals nuclears han afavorit l’economia ebrenca. S’equivocaria de mig a mig. Més de la meitat de les persones que hi treballen no resideixen en aquestes terres ni a prop de Vandellòs. Les poblacions d’Ascó i Vandellòs no han parat de minvar des que hi ha les nuclears. La Ribera d’Ebre és la quarta comarca catalana per la coa en renda familiar disponible i la primera en el percentatge de pobresa oficial. I què dir del flamant polígon industrial d’Ascó, les úniques “indústries” del qual són el parc de bombers, el camp de futbol i el cementeri?

L’any que ve venç la llicència per al funcionament de Vandellòs II i el 2011, les d’Ascó. És el moment de fer complir el senyor Zapatero la seua promesa d’anar tancant progressivament les nuclears. Si té voluntat de complir-la, ho pot fer amb facilitat, sense els entrebancs que suposaria haver de fer una llei o un decret llei, simplement, pot denegar les renovacions, per a començar, de les llicències de Garoña, que expira enguany, i seguir amb les de Vandellòs i d’Ascó.

Per això, perquè volem ajudar el senyor Zapatero a complir la seua promesa i perquè la majoria de la nostra comunitat està farta de les nuclear, fem una crida a la població ebrenca a fer força per a aconseguir la no renovació de les llicències d’Ascó i Vandellòs. Ara és l’hora!

APAGUEM LES NUCLEARS!

Terres de l’Ebre, 9 de maig de 2009

Podeu veure el manifest sencer i la resta d'adhesions clicant aquí.

2 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta