5 de maig del 2009

Roquetes recorda l'actriu Mercè Lleixà

La població de Roquetes acomiadarà aquest dissabte, 9 de maig, l'actriu roquetera Mercè Lleixà, que va morir divendres passat víctima d'un càncer, als 49 anys. La missa funeral en memòria de Lleixà tindrà lloc a les sis de la tarda, a l'església de Roquetes, cinc dies després del funeral que dilluns va oficiar-se al tanatori de les Corts de Barcelona, on van assistir-hi l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, i el regidor de Cultura, Sisco Ollé. En la cerimònia també van participar actors com Enric Major, Roger Pera, Àngel Burgas i artistes com Ignasi Blanch o Artur Gaya, així com el director de teatre Joan Ollé. Per la seua banda, la ciutat de Roquetes hi va fer entrega d'una corona de flors, en record de l'actriu. Roquetes, que en vida va saber reconèixer la important trajectòria de Lleixà, hauria de plantejar-se ara el fet de posar el nom de l'actriu a un carrer o una plaça. La toponímia urbana de les nostres ciutats i pobles necessiten més referents femenins, i Mercè Lleixà ha fet mèrits suficients per tenir un carrer a Roquetes. El mateix hauria de fer Tortosa amb Ricard Salvat, l'altre nom del teatre ebrenc que també ens ha deixat enguany.
Avui, el web de l'Ajuntament de Roquetes recorda la trajectòria professional de Lleixà, llicenciada en art dramàtic per l'Institut del Teatre, on també hi va exercir de professora. L'actriu de Roquetes, a més, va desenvolupar una llarga trajectòria professional al teatre, al cinema i a la televisió. Així, va participar en diferents telesèries com Nissaga de poder, El cor de la ciutat, Estació d'enllaç o Laberint d'ombres. Amb tot, el seu paper més recordat, encara avui, va ser com a protagonista en la pel·lícula Què t'hi jugues Mari Pili? (1991), que li va fer guanyar el premi de la Generalitat a la Millor. Altres films en què va participar-hi són Gràcies per la propina (1997), Escenes d'una orgia a Formentera (1995), No et tallis ni un pèl (1992) i el darrer film on va ser protagonista, El Kaserón (2008) estrenada el passat mes d'abril. L'últim escenari que va trepitjar va ser el del Teatre Nacional de Catalunya, amb l'obra La Colometa (maig de 2008).

4 comentaris:

  1. Una gran actriu catalana que també ens deixa, una abraçada molt forta a la seva familia, sempre estarás en el nostre record Merce.

    ResponElimina
  2. és veritat acompanyo elsentiment a tota la seva família

    ResponElimina
  3. La vaig coneixer já fá molts anys, a la decada dels anys 80, criatura amb una sensibilitat fora de lo comú, super atenta i simpatiquisima, e seguit la seva trajectoria professional i sempre tindré un recort present de la seva presencia.

    ResponElimina
  4. Res del que s'hagi dit serà prou, una perdua més de la nostra cultura, que per sempre estarà representant a les nostres terres allà on estigue.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta