10 de juny del 2009

Carta oberta dels alumnes de l'IES de l'Ebre

Davant la situació creada a la ciutat de Tortosa, els i les alumnes de l’IES de l’Ebre volem defensar el nostre institut de la imatge que se li ha donat recentment.

A l’IES de l’Ebre, institut que engloba els tres nivells educatius (ESO, batxillerat i cicles formatius) se li ha atorgat la nova línia d’ESO a causa de l’excés de preincripcions que s’han produït als dos instituts públics de la ciutat de Tortosa.

L’IES de l’Ebre ha estat criticat i menyspreat amb un sol objectiu: que l’excedent d’alumnat de l’ IES “Joaquín Bau” no fes la matrícula al nostre centre.

Per això ens agradaria rebatre les acusacions rebudes:

- El nostre institut, com molts d’altres, disposa d’un nivell educatiu adequat i d’uns bons professionals, i això que tant s’ha criticat durant aquests dies de polèmica volem que quede fora de qualsevol dubte. Cal, per tant, analitzar el 100% d’aprovats a les PAU el curs 07-08 o el 68% dels alumnes que van obtenir el títol, reconegut a la comunitat europea, de Grau Superior en formació professional

- Un altre aspecte que ens agradaria denunciar és el tracte que s’ha donat a l’alumnat del nostre institut amb adjectius menyspreadors, i, per tant, intolerables.

És ben cert que hi ha a la nostra ciutat una gran quantitat d’alumnes de diferents països i cultures, però hem d’intentar acollir-los de la millor manera possible, i això, evidentment, ha de ser una tasca de tots els centres docents sense excepció.

Els i les alumnes de l’ IES de l’ Ebre volem demanar que es faci una reflexió profunda de tot el que s’està fent i del mal que això pot ocasionar a la reputació del nostre institut i del seu alumnat.

Finalment, volem afegir que estem d’acord amb la decisió de la Directora dels Serveis Educatius, ja que la línia ha estat adjudicada amb coherència per tal que hi pugui haver igualtat entre els centres. I això és, sens dubte, dignificar l’ensenyament públic i la nostra ciutat.

Alumnat de l’ IES de L’Ebre

*A les 12.30 h del dimecres 10 de juny sortirà la marxa d’alumnes des de l’IES de l’Ebre i es concentraran davant la Delegació d’Educació per tal de lliurar-la a la Directora de Serveis.


54 comentaris:

  1. Una gran mostra de dignitat, les coses clares i el xocolata espès.

    ResponElimina
  2. quina dignitat és si la senyora amb la que estan d'acord els avalua alguna o més d'una assignatura?

    no he llegit, en cap dels articles publicats fins ara, cap mostra de menyspreu, doncs tot al contrari, si realment a l'IES de l'Ebre hi ha més percentage d'immigració ha quedat ben entès per tothom el que representa i és aquest institut per a la ciutat.

    ResponElimina
  3. Joan; quan tens un esternut fas el mateix...? Ho dic perquè sembla que vulgues dir alguna cosa i no dius res. ...Vigila les hernies...!

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Ahh! Aquesta senyora avalua a tots els alumnes que pensen allò que està escrit a la “Carta oberta”?...Doncs deu ser una “superwoman” per donar tantes classes i assignatures, ja que a l’Ies de l’Ebre recordo que d’alumnes hi ha molts, no només els d’ESO.

    Sembla bastant fort que es vulgui acusar als alumnes de “pilotejar” a aquesta senyora. Ara resultarà que aquests no poden estar d’acord amb ella i pensar el què vulguin pel fet de ser alumnes seus, ja que si estan d’acord vol dir que els fa falta dignitat...on anirem a parar! La generalització és molt dolenta senyors!

    El menyspreu cap a l’Ies de l’Ebre potser no ha aparegut als articles (no ho sé), però a les reunions informatives als pares dels alumnes més afectats sí.

    Referent al tema de la immigració, no vull ni imaginar com és un professor que educa als seus alumnes, teòricament, apostant per la integració de tothom i després resulta que posa com a problema la gran quantitat d’immigrants que hi ha a l’Ies de l’Ebre.

    ResponElimina
  6. És una llàstima que s'haigue arengat als alumnes ha anar uns contra els altres.
    Una altra qüestió és el per què, ara, quan tot s'ha decidit a favor de l'IES Ebre, surt a la llum esta carta.
    Potser els números no els hi quadren? Potser el "decretazo" no ha funcionat?
    Jo tan sols puc parlar per mi. I en cap moment he criticat a l'IES Ebre en cap sentit.
    Crec aquí que l'únic perjudicat en tot este afer ha estat l'IES Bau.

    ResponElimina
  7. En els molts de comentaris que he fet en relació al tema, a la Marfanta, es pot dir que la meva posició sempre ha estat a favor de l'Ebre. Peró home, les coses com siguen. Estic d'acord amb Menasanch ( ves per on ),aquesta carta..... ara?. Calia?. Quan tot esta resolt?. A mes, això de "alumnat". Quant d'alumnat?. Que els alumnes vulguen sortir a defensar el seu institut de motu-propi, "como que no".

    ResponElimina
  8. Suposo que als alumnes del IES de l'Ebre se'ls han unflat les pilotes despres de questionar la qualitat, higiene i altres coses innombrables del lloc on estudien. Em poso a la seua pell, i jo faria el mateix.

    ResponElimina
  9. Quin tufillo a falsificació, no?

    ResponElimina
  10. Si surten els alumnes del BAU (que havia més que pares), tenen tot el dret i no fa tufillo a falsificació.

    En canvi surten els de l'Ebre, i parlem de que ha sigut la delegada, tufillo, etc.

    Per favor, una mica serietat.

    Si no es menyspreu que els pares diguem que no es matriculi ningu a L'Ebre i quan fan la reunió per explicar el projecte tinguen la consigna de no acudir, ja me direu vatros.

    Lo teu es serio Núria, "arengat" els alumnes de l?EbRE, i els del BAu? I els pares del BAu?

    Aqui no ha sortit cap centre perdujicat,ha guanyat l'educació publica, si no temps al temps.

    Que un representant del AMPA i un cap d'estudi diguem en premsa que com a primaria hi han guetos, per que evitarlo a secundaria, és de jutjat de guardia.(diari mesebre)

    Demano la dimissió del representant i del cap d'estudis

    ResponElimina
  11. Per cert una carta sense cap insult i atacs personals,(com ara despota, stalinista, poc dialogant, antidemocratic...)i sobre tot demanan REFLEXIO

    Un exemple pels més grans( potser harien d'estudiar a l?EBRE)

    ResponElimina
  12. Dic "falsificació", perquè me sembla una carta dels més grans per als més grans.

    ResponElimina
  13. Joan

    Aquesta frase "l'IES de l'Ebre hi ha més percentage d'immigració ha quedat ben entès per tothom el que representa i és aquest institut per a la ciutat", demostra lo classiste que ets.

    Tota l'administració( us recordo que els equips directius i el professorat són administració), han de lluitar per evitar l'afirmació del "senyor" Joan.

    A partir d'aqui que cadascun REFEXIONE i decideixe qui actuat correctament i qui no.

    Jo cada vegada lo tinc més clar.

    ResponElimina
  14. Mai havia participat en blogs i, a més, no m'agraden gens perque cadascú pot dir el que vulgui sense cap fonament i baix una entitat falsa per evitar responsabilitats. Però porto uns dies seguint els vostres comentaris i em poso malalta.
    De moment només se m'ocorreixen dos falsetats de les centenars detectades: com podeu dir que són alumnes de Marian Rojas? sabeu el que significa estar de comissió de serveis ocupant un lloc com el d'ella? doncs que de classe no en fa cap i per tant no avalua a ningú. Probablement ni tan sols coneix a cap d'aquests que han elaborat l'escrit.
    Una altra "falsedat": quan es parla de que al 2002 es van passar alumnes de l'IES de l'Ebre al Bau, una tal Victòria afirma que eren d'ètnia gitana i es queda tan ampla. Doncs us asseguro que la meva família va ser una de les afectades juntament amb 7 famílies més amigues de la meva. I així es podrien rebatre el 90% de les coses que s'estan dient.

    Crec que esteu sent ja un poc "cansinos" i que part de la tasca educadora dels pares i mares és dir als seus fills que en el món hi ha de tot, que s'ha de conèixer tot tipus de gent i que es enriquidor fer noves amistats. No fer-los-hi creure que pobrets que desgraciadets que són perque aniran a un altre institut i hauran de conèixer gent nova. Quin drama!

    ResponElimina
  15. ARCA, Trobo perfecte que no t’agradin els blogs i que no hi participis, en tot cas suposo que tu hauràs estat conseqüent i per identificar-te has posat el teu nom. Has de saber que amb el nick també es poden incorre en responsabilitats dons tots estem identificats per qui te l’autoritat per fer-ho. Tu no.
    El mon de la docència veig que es el teu mon, i com deia Raimon “jo no soc d’eixe mon”
    Únicament voldria recomanar-te mes tranquil•litat a l’hora exposar els teus arguments; no sigui que la “cansina” siguis tu.

    ResponElimina
  16. Arca, estic d'acord en el que has comentat. Considero que és vergonyós que es parli tant d'un tema tan estúpid i intrascendent.

    ResponElimina
  17. Posant-me on no em criden:
    Me pots dir on veus la intranquilitat en l'escrit d'arca?
    A veure si seràs tu el que estas nerviós?

    ResponElimina
  18. M'he refereixo a mc calan, clar.

    ResponElimina
  19. Molt senzill; la seva indignació es tal que segon ella “la posa malalta” .Qualifica de “cansinos” als que intervenen. Quan es refereix a una transferència d’alumnes del 2002 s’indigna un altre cop perquè algú diu que eren d’ètnia gitana i ella ho negà amb rotunditat. Cal tanta rotunditat per un tem d’ètnia ?
    Nerviosisme dius ? ...Perque?

    ResponElimina
  20. Ah ! I critica a qui no s'identifica i ella no ho fa

    ResponElimina
  21. Si buscaves escodrinyar algun tipus de posicionament “polític” derivat dels meus motius ....... No l’has trobat.!! Quina pena....

    ResponElimina
  22. La intenció de la meva intervenció era, entre d'altres, per veure si deixàvem de parlar d'una vegada d'aquest tema. Ara, ja comencen els "atacs" i per tant, no penso col.laborar a que es perpetuï aquesta qüestió.

    Només un aclariment, senyor McCalan, el tema de l'ètnia gitana l'he tret perque Victòria apuntava que els racistes (o classistes, no me'n recordo ben bé) havien estat els de l'IES de l'Ebre en derivar aquestes famílies cap al Bau. Jo només volia dir que això no era cert i res més.

    Adéu, senyors i senyores, que s'ho passin bé. Ha estat tota una experiència única i irrepetible (per a mal)

    ResponElimina
  23. Estic molt content, dons a pesar de que no li agradi intervenir en els blogs, ja es la segona vegada que ho fa.
    Sap que passa ? Que Gustau esta de vacances i ens ha deixat sense nova matèria prima a discutir, i ara estem encallats en aquest tema. El que donarà de si ja no ho se. Desitjo que s’animi a intervenir, ja veurà com la sang no arriba al riu.
    Cordialment

    ResponElimina
  24. Arca, no entenc massa la teva postura. Als blogs i als forums d'Internet hi ha opinions de tots colors, no t'has de posar a la defensiva ni de mala llet perquè algunes no coincideixin amb les teves. Debatint sempre s'aprenen coses, i aqui almenys es respecten prou les formes, t'esborronaries del que corre per Internet.

    ResponElimina
  25. Jo vull dir que en cap moment per part meva almenys s'ha qüestionat la qualitat del centre de l'IES de l'EBRE.

    D'insults, de poc higiènics i poca qualitat de l'ensenyament allí no ho he vist escrit a cap lloc (també es veritat que absolutament tots els missatges no els he llegit ja que n'hi ha molts i en diferents articles).

    Per part meva el que he criticat i critico ha esta la forma de prendre i els arguments que s'han donat (per mi pobres)la decisió de donar la línia nova a l'EBRE quan quasi tots els pares havien preinscrit al BAU. I ho trobo una decisió que no ha estat objectiva sino partidista i que s'ha ignorat de forma descarada la opinió dels pares i la del consell d'escolarització.

    Pareix al meu parer que simplement envia els alumnes a aquest centre perquè aquí mana ella i prou.

    ResponElimina
  26. A per cert trobo absurda la carta aquesta ja que es queixa de coses que trobo jo que no s'han dit almenys pel que he llegit.

    Però si estan descontents i realment pensen que s'han dit totes aquestes coses trobo bé que es manifestin.

    Ara ho trobaria una estupidesa si el motiu que hi ha darrera fos que els de l'altre centre també s'han manifestat espero que no sigui així.

    ResponElimina
  27. ARCA ens diu que no pensa participar mes al bloc, no se si com a lectora o comentarista, llavors no se si llegira això, per be.
    Ves per on resulta que mc calan ja intuïa algun nerviosisme implícit i així s'ha demostrat.
    Des del primer comentari d'arca fins al darrer, han escrit mc calan en plan una mica critic, Oriol recolzant el seu comentari i jo mateix també , si mes no, defensant com ho deia. I ara resulta que comencen els " atacs".
    Pos quina pell mes fina......
    Com insinua Lluis, aquí no arriba mai la sang al riu, i mira que esta prop.

    ResponElimina
  28. Otto si la carta/mani aquesta és absurda, la que van fer els pares d'alumnes del Bau és directament surrealista. A no ser que vinguessen d'un univers paral·lel o alternatiu on si que s'havien matriculat al Bau.

    ResponElimina
  29. Otto

    Per que no li preguntes a JOan com va anar la primera reunió amb la delegació, abans de que aquesta decideixi on anava el grup? quina actitud dialogant va tindre el senyor Serra?

    La comissio d'escolariltzació va estar totalment contaminada. El representant dels dos IES i unic que votava era Joan Serra i aixi tots.

    Ara, l'ultima, es que el claustre del BAu demana extendre ponts per la concordia per buscar una solució i per evitar en el futur es torni a reproduir el mateix problema. I el acord del 2006, on s'acorda 5-3 ,minim una liniea més al BAu, i màxim dues linies de diferencia? que va ser un acord per la concordia? sense comentaris

    ResponElimina
  30. A veure lluís, la diferència està en que el BAU defensava que no trobaven correctes els motius pels quals donaven la línia a l'EBRE.

    En la carta aquesta de l'EBRE el que dic es que moltes de les coses i dels insults que es diuen no les he vistes a cap lloc escrites per això trobo que algú els haurà enganyat del que es diu o es deixa de dir.

    Dic també que la manifestació la trobo raonable si realment es creuen que s'ha dit tot això. Pero remarco que jo NO ho he vist a cap lloc i per això ho trobo absurd perquè està basat per a mi en una mentida. Res mes

    ResponElimina
  31. Bitxo et recordo que a la comissió no solament vota el bau i que els representants dels pares estaven representats per l'EBRE per exemple.

    Una altra cosa respecte a aquest acord que fa temps que es comenta, que el BAU, l'EBRE o la Rojas treguin el paper i demostrin que existeix perquè avui en dia encara ningú l'ha vist! Potser es que NO existeix...

    ResponElimina
  32. tens rao, on és el paper?

    ResponElimina
  33. Otto

    L'acord es tan facil com demanar-lo a qualsevol equip directiu dels dos centres.

    Si en una comissió nomes troben contaminats dos o tres vots, els altres contaminats en un o altre sentit, que valor li podem donar? cap

    respecte als insults i menyspreus, nomes en la marfanta, ja s'han dit, a banda del vos populis

    ResponElimina
  34. M'agradaria que fessis un copiar pegar del comentari que trobis amb insults i diguessis on el podem trobar per comprovar que sigui veritat ja que jo no l'he llegit i n'he llegit bastants encara que no tots.

    Respecte al paper tu ho has dit nomes cal demanar-ho i nomes cal ensenyar-ho però la realitat es que una cosa tant fàcil per acabar en la polèmica sobre tot per part de l'EBRE i de la senyora Rojas que ho esmenten cada dos per tres es ensenyar-lo ja que el tenen. Però la realitat es que no l'han ensenyat i a mi m'han arribat veus de que aquest acord mai s'ha signat i per tant no existeix.

    Serà veritat? La solució és fàcil que l'ensenyin perquè de mentres per a mi estan quedant com a mentiders tant l'EBRE com la senyora Rojas ja que no poden demostrar el que diuen.

    ResponElimina
  35. A més a més, l'ampa del bau en comunicat va fer referencia a l'acord.repaseu les noticies, evidenment només fea referencia a lo que l'interesava.

    ResponElimina
  36. Si mira es un acord pel que he sentit que s'havia de signar i que no es va acabar de signar ja que els dos centres no es van posar d'acord i uns diuen lo del màxim de diferència i els altres diuen que no existeix aquest màxim, en l'únic que coincideixen les versions es que sempre hi haurà una línia més com a mínim al BAU que a l'EBRE.

    Sense papers, tot el demés son paraules i les paraules se les emporta el vent.

    He sentit tant per part de la senyora Rojas com del centre de l'EBRE diverses referències a aquest acord però la veritat es que no apareix per cap lloc.

    ResponElimina
  37. Ja,ja, ara resulta que no es va firmar i resulta que la part 5-3 s'esta aplicant, i parles només de la diferencia d'un grup(implicitament estas reconeixent l'existència de l'acord).

    Tu nomes reconeixes i creus una part, i jo te he donat totes les dades, que m'han explicat

    ResponElimina
  38. Te ho torno a explicar perquè pareix que no m'entens.

    A mi m'han arribat dos versions (la d'un centre i la de l'altre) d'un acord que s'havia de signar però com que no es van posar mai d'acord no es va arribar a signar. Per tant aquest acord NO EXISTEIX.

    A més si existís aquesta polèmica ja s'hagués solucionat donat que considero tant a la senyora Rojas com al director de l'EBRE prou inteligents com per treure'l i ensenyar-lo a la llum pública per acabar amb aquesta polèmica. N'estic quasi segur que si els pares que han preinscrit els seus fills al BAU haguessin vist aquest paper ja no protestarien més ja que no hi hauria res pel que protestar donat que si hi ha un acord i confirma la versió de l'EBRE doncs punt no hi ha res mes a dir. El problema es que NO el mostren perquè NO existeix penso jo.

    ResponElimina
  39. Jo nohe vist l'acord, pero miran la realitat dels ultims anys, i lo del un grup minin, es facil suposar que tambe hi hauria una diferencia màxima.no?

    Pos potser algu no diu totes les veritats, a banda que de 4 parts implicades, 3 diuen una cosa i una una altra, no s'ha de ser molt inteligent

    ResponElimina
  40. Mira bitxo suposar es molt fàcil.

    Però més fàcil és plantar l'acord a la llum pública per demostrar que les protestes d'aquests pares son infundades.

    Si els pares protesten i si hi ha aquesta polèmica es perquè es creu que la decisió s'ha pres a dit mai més ben dit.

    Si existís aquest acord i es demostrés t'ho torno a dir aquests pares no es queixarien i suposo que els del BAU serien prou inteligents per no queixar-se tampoc.

    Però aquest acord es menciona es menciona però NINGÚ el veu.

    Per tant tot apunta a que NO EXISTEIX. Està claríssim

    ResponElimina
  41. Ets tu el que no entens.

    A l'acord es parlava d'un 5-3.
    que aquest anys no ha sigut aixi?pos si i l'ies amb menys grups no ha dir res, per que, per l'acord

    ResponElimina
  42. T'ho torno a explicar:

    Si aquest acord EXISTIS aquesta polèmica NO EXISTIRIA.

    Quan la senyora Rojas està quedant per a algunes persones com una senyora partidaria i que pren decisions dubtoses. Amb aquest acord si menciona això NO hi hauria cap dubte, NO hauria calgut consell d'escolarització (que desprès ha fet el cas que ha fet), i NO caldria estar aquí escrivint.

    Està clar qua aquí si està quedant amb aquest alguna versió en dubte és la de l'EBRE i la de la senyora Rojas ja que si existís la línia per força hauria d'anar a l'EBRE i no hi hauria res que parlar.

    El problema ve quan el mencionen però no l'hem vist ningú. Per què prefereixen quedar com a mentiders abans que ensenyar-lo? Per què permeten que aquests pares continuen descontents quan la solució es tan fàcil com mostrar-lo?

    Es que aquest paper arreglaria tantes coses... No esperem que el mostri el BAU ja que a ell no li interessaria. Però les dues parts que queden interessades suposo que ja faria temps que l'haguessin mostrat si existís.

    Hem reafirmo aquest acord NO EXISTEIX.

    ResponElimina
  43. per bé o per mal, jo he sentit lo mateix que diu Otto;
    " Si mira es un acord pel que he sentit que s'havia de signar i que no es va acabar de signar ja que els dos centres no es van posar d'acord i uns diuen lo del màxim de diferència i els altres diuen que no existeix aquest màxim, en l'únic que coincideixen les versions es que sempre hi haurà una línia més com a mínim al BAU que a l'EBRE.

    ResponElimina
  44. com que no hi ha noticies "fresques", pos, más de lo mismo ... continuo trobant malament el fet de que s'hagin vist implicats, afectats, els alumnes dels 2 centres al mig d'un problema que "els grans" haurien de saber arreglar, o que ja han arreglat??, especialment quan, suposo, que molts estan al mig de examens finals :(

    ResponElimina
  45. Sí, Brian. Això ho trobo molt greu.
    Bitxo, no cal pegar-li mé voltes. Per molt que vulgue fer vore que no ho enten, el paperet no existeix. I si va existir mai "se lo llevó el viento". Ho ha entès ara?
    Jo ja comprenc que li coste baixar del burro quan s'han aferrat a l'excusa del contracte per a defensar a la Sra. Rojas d'una decisió injusta i per coquets. Però davant de la evidència lo millor que podrien fer és no incistir més amb lo del paperet fantasma.
    L'administració ha fet lo que ha volgut i ja està. I els pares a acotxar el cap i ha aguantar-se.

    ResponElimina
  46. Els acords verbals no existeixen ? Tot ha d'estar per escrit i signat ? Pos si que anem bé ...

    ResponElimina
  47. Lluís,
    en tot cas, els acords verbals són vàlids mentre s'estigue d'acord amb lo que es va acordar.
    Crec que uns diuent una cosa i uns altres una altra, o sigue que d'acord verbal vàlid aquí no n'hi ha cap. Per lo que veig tan sols hi ha un intent d'administració de confondre al personal i justificar lo injustificable.
    Primer es va intentar amb la comissió d'escolarització i ara amb lo del contracte inexistent. Tan un intent com l'altre no han colat.
    Lo que fa més llàstima és que ara intentent embolicar als estudiants contant-los-hi mentides.

    ResponElimina
  48. Tots accepteu minim una linia.
    Situació actual 5-4 linies.
    Conclusió: Es respecta l'acord.

    On esta el problema?

    ResponElimina
  49. nuria

    La frase teua"en tot cas, els acords verbals són vàlids mentre s'estigue d'acord amb lo que es va acordar"

    evidenment sino no serien acords. XD

    ResponElimina
  50. Em sap greu que molts parlin sense saber (els blogs n'estan plens).

    Jo tampoc he vist enlloc cap comentari que anés en contra dels alumnes de l'IES de l'EBRE (ni dels professors).

    El que sí afirmo és que tenen molta sort per poder anar al centre que han elegit (no com altres).

    I que tot això s'està allargant massa.

    Marian, amb la teva decisió has conseguit la següent puntuació:

    - cohesió social = 0.
    - equilibri= 0.
    - equitat= 0.

    Aquest estiu hauras de preparar-te bé per al setembre.

    ResponElimina
  51. A veurem francesc, amb el tema de l'acord pareix que no te n'hagis volgut enterar del que hem dit tant la nuria com jo.

    L'acord no existeix ni en paper ni verbal, donat que els dos centres NO es van posar d'acord pel que jo he sentit.

    Si s'hi haguessin posat d'acord estaria signat com es comprensible i demostrable i suposo que ja l'haguessin tret a la llum pública per no fer més embolics.

    Conclusió: aquest acord NO EXISTEIX.

    ResponElimina
  52. Gustau, que ja ens feies pati.
    Entre la persiana baixada, el cartellet de les vacances i ahir que no vaig poder entrar al bloc perque " no era convidat ", jo que "col·laboro" tant i tant desinteressadament.......
    Be, m'agrada el canvi, mes actual i modern potser? .

    ResponElimina
  53. Cucafera, celebro que t'hage agradat el canvi, que tenia pendent des de fa temps. De fet, l'últim disseny era provisional, fet d'urgència després dels problemes que vaig tenir amb la plantilla anterior.
    Disculpeu les molèsties!

    ResponElimina
  54. Avuí a les set de la tarda, passejada des de l'IES Joaquim Bau fins al mercar del peix.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta