26 de juny del 2009

Divendres comunicació: els periodistes del futur

Fa pocs minuts ha finalitzat a la Cambra de Comerç de Tortosa l'acte d'entrega de la primera edició del premi Jóvens Periodistes de les Terres de l'Ebre, que aquest curs havien convocat la demarcació ebrenca del Col·legi de Periodistes i el setmanari La Veu de l'Ebre. Amb el patrocini de la Diputació de Tarragona, els guardonns premiaven la millor pàgina, el millor breu, la millor fotografia i la millor informació elaborada pels alumnes dels dos IES públics de Tortosa, l'IES Joaquim Bau i l'IES de l'Ebre. En aquest sentit, la previsió dels organitzadors és que, en properes edicions dels premis, la convocatòria es puga fer extensiva a la totalitat dels IES del territori, i ampliant els terminis als sis mesos centrals del curs escolar, ja que caldrà coordinar la preparació dels treballs amb la seua publicació a les pàgines del setmanari.


L'entrega dels premis ha estat presidit pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, que avui també havia visitat el territori per inaugurar les noves llars d'infants de l'Aldea i Benifallet. El treball guanyador en la categoria de millor document periodístic ha estat un reportatge sobre l'ús d'internet per part dels adolescents, escrit per Marina Pallàs i Enric Blanco, de l'IES Joaquim Bau. El reportatge, publicat el passat 1 de maig, es titulava Qui de jove no té Internet... de vell dorm a la palla. Tot seguit, també va ser premiat en la categoria de millor document breu, per l'originalitat de la notícia, el breu titulat El Forrest Gump tortosí ja és a Facebook (14 d'abril), de l'alumna Esmeralda Valenzuela, de l'IES Joaquim Bau. El termer premi, a la millor fotoperiodista, va ser per a Sheila Martín, alumna de l'IES de l'Ebre, per una fotografia d'un gos mirant les instal·lacions de la protector ARCA (24 d'abril). Finalment, el premi al millor conjunt de pàgina va ser per a l'equip integrat per Jesús Arenós, Ariadna Arasa, Xavier Lluís, Cinta Borrell, Carme Gómez, Sheila Martín i Victòria Aceituno, alumnes de l'IES de l'Ebre, per una pàgina publicada en l'edició del setmanari de l'1 de maig.


3 comentaris:

  1. Tots semblen molt bons xiquets...massa! Em perdonareu que sense coneixeu-se que us animi a ser-ho menys, i que sigueu inconformistes, lluitadors, i crítics.
    Moltes felicitats.

    ResponElimina
  2. felicitats, tan als que conec personalment (com a alumnes) com els que no. han fet un treball molt bo!

    ResponElimina
  3. Mc,
    si llegeixes el semanari de Tortosa veuras que ja en són de crítics, sobretot amb la professió periodística.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta