23 de juliol del 2009

L'incendi d'Horta de Sant Joan, de nit



L'Agència Catalana de Notícies (ACN) mostra avui a la portada del seu web aquest estremidor vídeo de l'evolució del foc, durant la passada nit, a Horta de Sant Joan. En aquest sentit, els veïns i el dispositiu de bombers i seguretat que treballen en l'extinció de l'incendi han afrontat la seua tercera nit sense descans. Els primers, amb el temor que s'acosti a les cases, i els segons, veient com aquestes flames continuen imparables per culpa del vent i les altes temperatures. Però també cal destacar la feina dels companys periodistes que porten també tres dies treballant, fins i tot perdent hores de son a la nit, perquè avui es puguen veure aquestes imatges. Les previsions meteorològiques apunten que les temperatures continuaran augmentant però es preveu que divendres baixin una mica. Per la seua banda, el president de la Generalitat, José Montilla, ha informat que ha millorat la situació al llarg de la nit. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Montilla ha explicat que el perímetre del foc està "gairebé tancat" després de cremar 1.140 hectàrees de vegetació, però ha advertit que s'ha de continuar treballant "fins l'últim moment".

17 comentaris:

  1. Aquí tothom defensant el seu....
    Els polítics, els bombers i ara els periodistes que segons Gustau "porten també tres dies treballant, fins i tot perdent hores de son a la nit, perquè avui es puguen veure aquestes imatges". Home si ho agafem com una qüestion estrictament laboral, pos ja reclamaran les hores extra i si es voluntari, pos uns voluntaris més.

    Ara, lo de la política, es que te collons....no seré jo qui defense un altre tipus de situació, ja se sap que el que tenim es el menys dolent dels sistemes però es que "manda huevos". M'hi jugo un pa i un peix que molts, sinó tots, de'ls que han estat al lloc del fets o prop no si haurien atansat de no ser del tot imprescindible o si no existissin les càmeres de tele i de fotos.
    Sempre he constatat amb preocupació que, com en funció de qui ostenta el poder en cada lloc, s'acudeix o no, es treu el cap, es recolza etc. Vull dir que sembla que els polítics no tinguen gens clara la seva representació institucional ( de tots ).....que es fa un prego, s'invita al del mateix color del qui mana, normalment; que es fa un acte aparentment institucional ( celebració constitució, conferencia etc. ) els que acudeixen, normalment, son els de la mateixa corda. I en el cas que lamentablement ens ocupa i a risc d'equivocar-me, segons imatges de la televisió, a l'hotel Corona de Tortosa reben a Montilla, Sabate, senador i portaveu socialista a Tortosa; Valles, cap de llista de la "provincia" del PSC, que segur que l'ultima vegada que va estar va ser pel míting i altres destacats socialistes, no se si tocaria l'alcalde, però jo no el vaig veure. Si ens anem a l'altre costat, CIU i el seu "feudo" per excel·lència...La Terra Alta, Horta de Sant Joan ( ajuntament del color), Artur Mas, Felip Puig, Salvador Pallares, cal dir que aquí vaig veure Paladella del PSC alcalde de Batea i diputat.

    Mes altura i categoria política caldria. Potser es allò que se'n diu homes d'estat. Demano massa?.

    ResponElimina
  2. Vist el nul efecte provocador de l'anterior comentari, insisteixo ara amb la premsa: Ja se que, al menys l'exdirector i ara director general de La Veu de L'Ebre no llegira això ( fa temps es va manifestar antiblocs ) però tot i així vull que conste el meu absolut desacord amb la forma en que el setmanari ha informat sobre l'incendi dels Ports. Al veure aquest mati com en dos pagines i quatre fotos d'agència tracten la noticia, m'he indignat i he pensat: després criticarem als mitjans de fora....
    Se'm podrà dir i suposo que amb raó, que la gent esta de vacances, però una emergència es una emergència.
    A sobre, a la portada, com a subtítol, diuen "Dos Ministres i Montilla.....". No serà Montilla i dos ministres?.
    De pasta de moniato.

    Rectificació: al comentari d'ahir, quan dic Salvador Pallares, volia dir Xavier.

    ResponElimina
  3. Benvolgut Cucafera; tu mai provoques...Que esperaves ?
    Si una cosa defineix aquesta legislatura es la evident sobreactuació de determinats politics que ja en temps de sequera feien fins i tot el pronòstic del temps per televisió, o que en mig de les negociacions pel finançament trencaven la necessària discreció donant xifres, també en les manifestacions del Pla Bolonya, nomes faltava que algun conseller es vestís de anti avalot i que dones directament cops de porra...
    O tenen poca feina, o son gent que sent la política molt endins , o no deleguen perquè no se’n fien de ningú, o volen capitalitzar-ho tot per sortir a la foto?
    Ja veureu, d’aquí un mesos, quan ens donin un cop de volta amb els impostos, com no sortiran tant a la foto, i es diran allò de : “conillets; esteu ben amagadets...?

    ResponElimina
  4. No vull entrar en les excel•lències o mancances del nou sistema de finançament , el temps ens ho dirà, però voldria entrar en un aspecte que el seguiment del debat al Parlament de Catalunya m’ha fet veure.
    Sense tenir en compte les xifres, dons aquí ningú solta “prenda, (ni la ministra Salgado, a mes a mes les negociacions han estat portades amb total opacitat), he observat que el Govern no parla de la distribució d’aquests recursos, ni del finançament dels Ajuntaments, i no cal dir que tampoc ha parlat de la despesa i endeutament que any rera any ens dona la sensació d’estar alimentant una Administració cada cop mes pesada, nombrosa i per extensió cada cop menys operativa.
    Com deia abans, el temps ens donarà la resposta, però ja dona mal presagi quan el President Montilla ha comentat que no tenen topalls en la aplicació del IRPF.
    També a una interpel•lació en que es valorava que si el sistema de fiançament era tant bo, es podrien baixar determinats impostos, la cara del President ho deia tot...
    Així dons, jo no se si el sistema de finançament serà bo o dolent pel Govern de la Generalitat; (jo crec que no ho saben ni ells) el que es segur es que serà dolent pels catalans.
    Reconec que he tingut la sensació de escoltar i veure al Parlament de Catalunya al famós personatge “Golum” del “Señor de los Anillos”....amb la seva popular frase ”mi tesoro...”.

    ResponElimina
  5. La meitat dels diners del finançament aniran per a pagar a tota la colla de vividors que venen a Tortosa i que s’han escampat ja per tota Catalunya com una grip i per cert que vaja xalet s’estan muntant enfrente del CEIP el Temple. Cap país del món pot aguantar una administració que consta amb més de 3 milions de funcionaris, dels quals uns 900.000 són funcionaris de l’Estat i la gran majoria treballen per a la comunitat autònoma pertinent.

    Perdoneu per la intromissió, però quan surts de festa i veus que per un simple control d’alcoholèmia necessiten la presència de 12 mossos (no és conya) te'n dones compte que alguna cosa no s’està fent bé a n’ aquest país.

    ResponElimina
  6. Si encara anessin vestits de verd i amb un barret de tres puntes, eh Guti?

    ResponElimina
  7. Ja que estem amb el tema i encara que sigui tangencialment, algú sabria dir-me si els mossos deuen respecte a la jerarquia i la corresponent salutació marcial als comandaments d'altres cossos, com ara Policia Nacional o Guardia Civil?. Potser es perquè son també forces de seguretat de l'estat?. Ho pregunto sincerament, ho vaig veure l'altre dia al davant del Corona amb motiu de l'estada dels familiars dels bombers morts, com Agents dels Mossos saludaven als Caps així com anaven arribant

    ResponElimina
  8. Es suposa que la seva salutació ha de ésser sempre aquesta quan estan uniformats. Ara be, segurament que en el control d’alcoholèmia que cita Guti no els hi han dit ni bona nit...

    ResponElimina
  9. Contribuir amb els nostres impostos cada cop mes alts ha de tenir una contraprestació ; el dret de demanar qualitat. Si no ens poden donar aquesta qualitat, es per quelcom falla. Els recursos son limitats, ja ho sabem, i el que no pot ser que la reactiva del poder pesi tant o mes que els serveis que genera. D’aquí la inviabilitat del sistema.

    ResponElimina
  10. La veritat és que ni ens van parar imagineu-vos.

    ResponElimina
  11. Per fi, el conseller Saura, amb molt criteri (o a criteri del President) no es presentarà a les eleccions al Parlament del 2010... Això si, encara l’haurem de tenir com conseller uns mesos...
    Espero que no tingui mes problemes que sinó....

    ResponElimina
  12. Mossos tranquils; no us deixen orfes; estic segur que millorareu molt amb el canvi.

    ResponElimina
  13. El “ todos para uno, y uno para todos”; altrament dit “Pacte de Govern del Tripartit”; perdó; “d’Entesa”; ha evitat mals majors....

    ResponElimina
  14. Nomes voldria afegir que el que no han aconseguit en mes d’un any de negociacions del finançament de Catalunya, un Home sol podria fer-ho realitat...

    ResponElimina
  15. Jo volia parlar de l'incendi, però "visto lo visto", millor ho deixaré ...

    Ah, els mossos tenen molt "bona vista", i classifiquen a la primera a les persones de pro i als possibles infractors. Per aquesta raò no van parar al "Sr. de otra derecha"...

    ResponElimina
  16. Quina manera mes tonta de descobrir-se...

    ResponElimina
  17. Això serà ALferza...això serà.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta