24 d’agost del 2009

Dediquen un museu al poeta tortosí Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va inaugurar dissabte al migdia, a Vallfogona de Riucorb, el museu dedicat al capellà i poeta Francesc Vicent Garcia, conegut popularment com el Rector de Vallfogona. Aquest espai pretén reivindicar la figura del Rector, considerat un dels escriptors més destacats del barroc català, així com impulsar el turisme en aquesta localitat de la Conca de Barberà. L’obertura del museu ha estat possible gràcies a l’empenta de la parròquia de Santa Maria, l’arquebisbat de Tarragona, les donacions de particulars i entitats, i la col·laboració de la Diputació, que hi ha aportat 15.051 euros mitjançant el Pla d'Acció Municipal (PAM). El centre conté diversos plafons i elements informatius amb l’obra i biografia de Francesc Vicent Garcia, a més d’escultures del Rector i el seu escolà. També s’hi projecta un audiovisual que mostra els moments destacats de la vida del capellà i literat. Situat a l’interior de l’església, el museu permet a estudiosos, escolars i visitants en general acostar-se a la persona i l’obra de Francesc Vicent Garcia, nascut a Tortosa el 1579 i mort a Vallfogona el 1623.

+També pots llegir:
-Francesc Vicent Garcia, a Beaba.info
-Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona, a l'Enciclopèdia

Foto: Diputació de Tarragona

3 comentaris:

  1. Una notícia cultural formidable. A Tortosa, Enric Querol ha fet estudis formidables sobre el rector. També es pot consultar el web de Vallfogona de Riucorb, que conté un apartat esplèndid dedicat al gran poeta tortosí del barroc.

    ResponElimina
  2. "Lo Rector de Vallfogona
    tenia un florongo al cul.
    La casera li curaba i
    l'escolà li feia llum"

    ResponElimina
  3. Un poeta descomunnal, sí senyor!!
    Irònic, sarcàstic, àcid.... escatològic. Genial!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta