24 d’agost del 2009

Dos cotxes patrulla dels Mossos, mal estacionats dissabte a la nit al centre de Tortosa

A partir d'aquest senyal de l'avinguda de la Generalitat, al centre de Tortosa, està prohibit aturar-se i estacionar. Bàsicament, perquè a partir d'aquest senyal comença un carril que permet els conductors col·locar-se correctament al semàfor i girar cap a la dreta, en direcció al carrer Rosselló i la zona de l'auditori. Però un lector habitual ens envia aquesta imatge, presa poc després de les dotze de la nit de dissabte, per denunciar la infracció comesa per dos cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra, que no van respectar el senyal de trànsit. Segons aquest lector, que estava prenent la fresca en una terrassa d'un dels bars de l'avinguda, va ser "indignant" veure que un cotxe dels Mossos estacionava a uns 10 metres després del senyal de prohibit aturar-se i estacionar. "La parella de Mossos va baixar i va entrar al bar a prendre alguna cosa. Fins aquí anecdòtic, però quan ja ens vam indignar va ser quan poc després una nova parella de Mossos, en veure que hi havia el cotxe d'uns companys allà aturat, va aparcar al davant (a uns 15 metres) de la senyal i van entrar també al bar, quedant els dos cotxes mal estacionats", ens explica aquest lector (que prefereix no revelar la seua identitat) en un correu electrònic. "No volem jutjar el fet que, dues parelles de Mossos d'Esquadra que estaven patrullant, les dues estiguessin prenent alguna cosa al mateix moment a un bar, sinó que tots dos van estacionar malament aprofitant la seua posició d'autoritat", conclou al mateix missatge.


*Recorda que pots enviar les teues imatges i denúncies a marfanta@marfanta.com.

22 comentaris:

  1. Devien ser els mossos que van torturar al pagès i conduien a 200 km per hora. Possiblement també provocar els focs d'Horta de Sant Joan. Ironia off.

    ResponElimina
  2. A sobre aparquen a dos pams ( exagerant ) de la vorera.
    No se si te a veure amb el fet, però a ferreries, al costat del col·legi public de la C12 en direcció sud hi ha una pintada que diu INDEPENDÈNCIA I REVOLUCIÓ, i al costat MOSSOS FORA

    ResponElimina
  3. ...I es que des del desplegament dels cos dels Mossos en aquestes terres, quelcom grinyola....

    ResponElimina
  4. És perquè van al Lays a fer una orxateta, moltes nits estan.

    Quelcom grinyola...a mi m'ho diràs, i tant que grinyola i tant.

    ResponElimina
  5. Deuen estar autoritzats.
    No son l'autoritat?

    ResponElimina
  6. Mario; em disculparás , pero ara has dit una burrada...

    ResponElimina
  7. Ara si que veig que s'encomana la cosa. De veritat que no has vist la ironia de Mario, Mc Calan?.
    Dic jo, vaja.

    ResponElimina
  8. Es que com ja estaba acostumat a les teves , no he parat compte...

    ResponElimina
  9. Parlo de burrades...No de ironies.

    ResponElimina
  10. No vull desdir-me d'un comentari a una altra entrada....però has estat lleugera i innecessàriament desagradable. No calia.

    ResponElimina
  11. Parlant seriosament, em sembla totalment logic que la policia aparqui el més a prop possible i de manera que la sortida sigui ràpida si hi ha una emergència. Seria absurd que aparquessin a la Ronda Docks i entre dos cotxes, fent maniobra. Si la radio està dintre el cotxe, més raó encara. Si algú entén de protocols policials pot aclarir-ho.

    ResponElimina
  12. Mira, et disculparé, perquè em recordes al Hristo i a mi este paio em cau bé.
    Mancava potser...
    Pos qu'am de dir!

    Ja veus, una burrada més, això si, lo burro ebrenc, que és com lo català però més petit, com malnodridet ell, probe!

    ResponElimina
  13. Moltes gracies Mario; una cosa es dir “burrades” i l’altra molt diferent ésser burro.
    Com pots intuir, jo no anava per aquí.
    Quan el comentari de Lluis, voldria aclarir-li que “la mujer del César a parte de ser honesta debe de aparentarlo”.

    ResponElimina
  14. Entesos ara i abans Mc. Lo del burro, era per tornar a remarcar la poca importància de ser ebrenc.

    Lluis, els que n'entenen més son els propis mossos, que, si tenen un gabinet de premsa, podrien donar respostes públiques als dubtes públics sobre el seu comportament en públic.
    Això o, definitivament, no som ningú.
    Potser caldrà fer una enquesta per saber l'opinió de més gent.
    Després de la dels aparcaments dels regidors, la dels aparcaments dels mossos.

    ResponElimina
  15. McCalan no em convences, per la mateixa regla de tres les ambulàncies no podrien saltar-se semàfors en roig, la policia no podria sobrepassar els limits de velocitat etc.

    ResponElimina
  16. Lluis, ara has posat el dit a la nafra....! Es que jo he vist alguna ambulància amb la sirena posada i a tota pastilla, i quan passaven per davant d’un estanc parar-se per comprar tabac...
    O també he presenciat un camió de bombers en mig de la Diagonal jugant amb la sirena, i que portava il•lustres passatgers “colocadets”.
    Els límits sols es poden ultrapassar quan estan plenament justificats.
    Segons la descripció que fa l’ autor de esta fotografia, es evident que no es el cas.
    Aquestes actituds estan severament penalitzades, tant pel Reglament intern, com penalment si com a conseqüència d’aquestes es deriven mals majors.

    ResponElimina
  17. home Lluis, si han d'aparcar irregularment de manera preventiva per si reben un avis per l'emissora, la solució es molt fàcil, si es que estaven al bar com s'ha dit, que busquen un bar on no calgui aparcar malament, no?. Per altra part, no porten cap terminal damunt que han de tindre el cotxe prop per sentir l'emissora?
    Una altra cosa, si l'ambulància o la policia es salten un semàfor en roig ( que tampoc estan lliures d'absoluta responsabilitat ) deu ser per una emergència medica o per evitar mals majors, no per anar a fer una canya.

    ResponElimina
  18. Per suposat que no estic en contra de que els mossos vagin a abeurar, encara que em consten cert tocs d’atenció al respecte, però tots sabem que hi ha maneres de fer. Ara be; imagina per un moment que aquests dos cotxes mal aparcats obliguen a una falsa maniobra d’un tercer i es veuen implicats en un accident...
    El corresponent atestat no pot obviar la presencia d’aquests vehicles estacionats, com a mínim de forma irregular. Desprès ja s’esbrinaran els motius pels quals estaven allí.
    Per suposat si la seva presencia irregular no va associada al servei que es suposa que presten, la cosa pot complicar-se, dons deixa de esser irregular per convertir-se en infracció.
    O es que et creus que no hi ha mossos denunciats per ells mateixos ?
    O es que et creus que si determinades actuacions si arriben on han d’arribar, no hi ha sancions?
    La impunitat en que alguns creuen que es mouen, no es tal, però també es cert que entre tots hem de fer-los-hi notar que actituds prepotents i mal educades d’alguns, fan un flac favor al conjunt d’unes forces que en el seu conjunt han demostrat la seva eficiència a pesar de la seva joventut.

    ResponElimina
  19. He trobat un testimoni d'un policia nacional aqui:
    http://unpeaton.wordpress.com/2008/05/26/la-poli-fuera-de-la-ley/

    I els arguments que esgrimeix son mes o menys els que vaig pensar. Tot i que estan fent un descans (que hi tenen dret com tot treballador) en qualsevol moment pot haver una emergència i han de sortir per potes. A més per raons de seguretat el cotxe ha d'estar a la vista, qui sap què li podrien fer.

    ResponElimina
  20. Voldria aclarir-te que la qualificació de “vehicle prioritari” va associat sempre a un servei URGENT.

    ResponElimina
  21. ok pero si estan patrullant, han de deixar el cotxe en les millors condicions per si el servei URGENT es requereix mentre estan hidratant-se. Com a l'escola de policia no els ensenyen a endevinar el futur, millor prevenir.

    ResponElimina
  22. Si estan patrullant, estan patrullant. Si estan abeurant, estan abeurant. Que jo sàpiga, cursos de futuròlegs, no els fan... Però que en determinats moments estén autoritzats a obviar el codi de circulació, no els eximeix de les responsabilitats que pugessin derivar-se.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta