15 d’agost del 2009

Tortosa posa en marxa un pla d'accions per potenciar els jardins del Príncep

L'Ajuntament reobrirà l'oficina d'informació i el bar, millorarà el parc d'escultures i el connectarà amb la torre del Célio

El govern de Tortosa està decidit a potenciar l'atractiu turístic dels jardins del Príncep, un dels espais verds que té la ciutat i recinte actual del museu d'escultures a l'aire lliure de l'artista Santiago de Santiago. Així, en l'edició passada de la Festa del Renaixement, els jardins del Príncep ja van tenir un paper destacat, en ser incorporats als espais oficials de la festa. Però a més a més, dues de les primeres accions que ha previst l'Ajuntament són la reobertura de l'oficina de turisme dels jardins del Príncep, projecte que representa una inversió d'uns 93.000 euros, i la nova adjudicació del servei de bar i cafeteria al centre d'usos múltiples de Remolins. A banda, la restauració de la torre del Célio es completarà amb una passarel·la elevada fins als jardins del Príncep.

L'Ajuntament ja ha adjudicat el contracte per a l'explotació, en règim de concessió administrativa, el servei de bar i cafeteria del centre multiús de Remolins per als pròxims set anys, amb l'objectiu de potenciar els jardins del Príncep. A canvi d'un cànon anual de 720 euros, més una progressió de 120 euros per cada anualitat successiva del contracte, l'adjudicatari podrà disposar d'un local d'uns 129,5 metres quadrats, amb una capacitat màxima per a 80 persones. L'accés a la cafeteria, que té un magatzem adjunt, és pels jardins del Príncep. De fet, una de les condicions que posa l'Ajuntament és que el servei de bar i cafeteria tinga, com a mínim, els mateixos horaris que els jardins del Príncep. A més, el personal serà a càrrec de l'adjudicatari, i haurà d'anar degudament uniformat. A banda, l'activitat de la cafeteria s'haurà d'ajustar a les del centre d'usos de Remolins i dels jardins del Príncep, excepte els actes que siguen autoritzats expressament per l'Ajuntament. En aquesta línia, no es podran fer obres que afectin el local sense el consentiment del consistori, i l'establiment haurà de col·laborar «desinteressadament» amb el club de la Tercera Edat, l'Associació de Veïns de Remolins i altres entitats o associacions del barri que utilitzin el local com a sala de reunions, aplicant un «descompte final en el preu de les consumicions dels jubilats». Finalment, el mobiliari que s'utilitze a l'exterior del bar no podrà tenir cap marca publicitària, i els residus que es generin hauran de ser recollits selectivament, per fomentar el reciclatge de la brossa.

D'altra banda, un altre projecte per potenciar els jardins del Príncep són les obres de l'oficina de punt d'informació turística, que tenen un pressupost de 92.928 euros i una subvenció d'uns 46.400 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). A banda, l'Ajuntament també ha previst la instal·lació d'una passarel·la elevada fins als jardins del Príncep, en el marc de la restauració de la torre del Célio. Des de la passarel·la, els turistes tindran una panoràmica del barri de Remolins i del call jueu.

Espai polèmic i ignorat

L'última actuació que havia fet l'Ajuntament per promocionar els jardins del Príncep era un opuscle informatiu que l'Institut Municipal d'Activitats Culturals i Turístiques de Tortosa (IMACT) va editar el maig del 2005. En el full figuraven els horaris i la situació dels jardins del Príncep sobre un mapa de la ciutat, així com informació sobre els aspectes botànics del recinte i una explicació dels grups escultòrics que s'hi exhibeixen. En aquest sentit, la qualitat artística de les escultures va ser l'epicentre d'una polèmica ciutadana i política molt encesa durant tota la dècada dels noranta, i això va fer que els jardins del Príncep tornessin a caure en un cert abandonament. El recinte, però, encara havia conegut èpoques pitjors. Els jardins de l'antic balneari de Porcar van ser adquirits per l'Ajuntament l'any 1970, però va ser el 1989 quan es va decidir rehabilitar-los. La Fundació José Celma Prieto va proposar crear un museu d'escultures a l'aire lliure, amb obres de Santiago de Santiago, que el príncep Felip de Borbó va inaugurar el setembre del 1991.


6 comentaris:

  1. No puc estar-me de comentar el que ja vaig veure en una altra entrada per aquí al blog. El govern de Ferran Bel ha vist que alguna cosa falla, i no deixa de ser molt curiós que la setmana de festes de remolins, es faci una roda de premsa a peu de carrer al barri, prometent tot i més i a sobre la noticia dels Jardins del Princep. Home sospitós si que ho es, i més venint d’una persona amb tics maquiavèl•lics com es Ferran B

    ResponElimina
  2. Ebreavall; quan es parla d’un tema s’ha de procurar ésser mes èxplicit amb el que es pugui, dons qui et llegeix; en aquest cas jo; no se del que estàs parlant.
    Concretament quina es la qüestió?
    Que es el que falla per tu ?
    Quins son els tics dels que parles ?
    Tens sospites de que ?
    Com veus, desprès de llegir-te encara tinc mes dubtes que abans.

    ResponElimina
  3. Ebreavall. Ferran B té tics maquiavèl.lics? Doncs potser sí. Que Joan Sabaté anava amb el lliri a la mà potser? Potser sí, també i escoltava amb receptivitat i alegria les crítiques de les associacions de veÏns.

    ResponElimina
  4. Total, que encara que sigui "despotrican" de Sabate, estas acceptant que Bel es maquiavèl·lic?.
    La millor defensa es un atac!!!!.

    ResponElimina
  5. Primer que res estem parlant de l'actual alcalde, i pel que veig acceptes que es maquiavèl·lic.

    En segon lloc si que és cert que si una cosa va fer molt bé CiU des de l'oposició va ser vendre que Joan Sabaté en un dictador i un prepotent, per la qual cosa us haig de felicitar a la gent de CiU, ja que en l'art de fer corre comentaris de taberna sou els millors. Es potser per això que com que us passeu tantes hores al bar no teniu temps per treballar per Tortosa.

    ResponElimina
  6. que el servei de bar i cafeteria tinga, com a mínim, els mateixos horaris que els jardins...
    molt b'e, el cop que vaig anar jo vam descobrir que no hi ha lavabos del park i el bar estava tancat encara (encara que el park portava un hora obert) i vam anar a baixar corrents en dos cotxets de petits a Remolins

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta