24 de setembre del 2009

Afate celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer amb una jornada mèdica

L'Associació de Familiars d'Alzheimer de les Terres de l'Ebre (Afate) ha organitzat diversos actes i una jornada mèdica amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer. Les activitats començaran avui a la tarda, amb una missa a l'església dels Dolors, al barri del Temple, en record dels malalts morts durant l'últim any. En acabar hi haurà un berenar, a la seu d'Afate, per a tots els socis i simpatitzants de l'entitat. Els actes seguiran dissabte, 26 de setembre, amb la XIV Jornada sobre la Malaltia d'Alzheimer, que començarà a tres quarts de deu del matí a la sala d'actes de la Cambra de Comerç. Durant la jornada, la presidenta d'Afate, Anna Algueró, farà una valoració de la nova activitat d'atenció fisioterapèutica a domicili. Tot seguit, hi haurà les conferències Reeducació funcional d'una persona amb Alzheimer, a càrrec de Jorge Rolando Medina, i La persona amb malaltia d'Alzheimer a casa i a la institució, per Eulàlia Cucurella. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, farà la cloenda de la jornada.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-09-2009 Pàgina 8

3 comentaris:

  1. No hi ha dubte que sempre es d’agrair l’ajut que pot representar unes conferencies de caràcter didàctic sobre com comportar-se al davant d’un familiar afectat; encara que ja sabem que qui pateix mes aquesta infermetat es la família del malalt. No obstant voldria apuntar que la Llei de la Dependència no ha estat a l’alçada de les circumstàncies.

    ResponElimina
  2. La llei de la dependencia es un desastre, per sort la persona malalta d'Alzheimer es pot agafar a algun dels ajuts per gent gran que hi ha.
    La cosa seria que hi haguessin ajuts especialitzats per aquest tipus de malalts, ja que molts, a les primeres fases son depenents ja que, han de ser vigilats perque es poden perdre, però fisicament estan perfectes. I les valoracions surten distorsionades.
    El mateix dic de les persones malaltes mentals, les gran olvidades de la llei.
    Crec que els metodes utilitzats per medir el deterioro cognitiu estan un poc obsolets, pensem que la Generalitat nomes utilitza un test de 10 preguntes, que molts cops la persona demenciada pot encertar per tenir un moment lucit.

    ResponElimina
  3. Sol•licitud, valoració, PIA, aprovació....Tot; absolutament tot es un desastre perquè no hi han prou mitjans humans ni econòmics. En definitiva; una Llei d’aparador que ha frustrat les expectatives de molta gent.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta