29 de setembre del 2009

Cotxes aparcats a l'antic parc infantil de trànsit del parc municipal de Tortosa


La imatge va ser feta durant les últimes festes de la Cinta, i mostra tres vehicles aparcats en l'esplanda del que va ser l'antic parc infantil de trànsit. Un dels cotxes pertany a una persona que ocupa un important càrrec públic, i que hauria de tenir més respecte per un espai que encara s'està rehabilitant amb diners del fons estatal d'inversió local (FEIL), també conegut com Plan E o pla Zapatero. Les obres de reforma del parc municipal Teodor González no han conservat el parc infantil de trànsit dissenyat l'any 1965 per l'arquitecte Federico Llorca. Considerat un dels arquitectes tortosins més destacats de la segona meitat del segle XX, Llorca va ser també l'autor del projecte de l'estadi municipal i de l'hospital de la Santa Creu de Jesús. 

El parc infantil de trànsit presentava un estat de degradació crònic, primer per una evident falta d'ús però també per una falta de manteniment alarmant. Potser l'Ajuntament hauria pogut arranjar el parc infantil de trànsit, tenint en compte la importància de l'arquitecte i, també, que cada vegada hi ha més sensibilitat per fomentar la millora de l'educació viària entre els més menuts. En aquest sentit, algú hauria de tornar a les classes d'educació viària, i saber en quins llocs es pot estacionar i ens quins llocs està prohibit fer-ho.

Siga com siga, durant l'últim any els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han visitat 13 escoles de primària i secundària de Tortosa, on han impartit classes d'educació viària a uns 1.350 alumnes. El parc infantil de trànsit hauria estat un bon complement, sobretot per fer situacions pràctiques amb els més petits. Però també és cert que aquesta zona de la ciutat està mancada de pistes poliesportives, i que el projecte de reforma del parc hi preveu una actuació força interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta