29 de setembre del 2009

Cartells de l'Ebre Musik en una cartellera 'il·legal'


Aquest matí ens hem trobat amb uns cartells del concurs Ebre Musik, que organitza l'Ajuntament de Tortosa, enganxats en una de les cartelleres il·legals que encara funcionen a la ciutat, tot i que ja han passat més de quatre mesos de l'entrada en vigor de l'ordenança de civisme. En concret, els cartells estan a la façana d'una casa a la plaça de l'Àngel. En aquest sentit, era una cosa que havia de passar, gairebé inevitablement: és a dir, que una activitat organitzada o promoguda per l'Ajuntament no complís aquest punt de l'ordenança de bon ús de la via pública. És evident que ni el govern municipal ni tot l'Ajuntament poden vigilar les 24 hores del dia perquè els seus treballadors i col·laboradors respecten la normativa. Però sí que poden donar instruccions precises per evitar aquest tipus de situacions que donen una molt mala imatge del consistori, i també poden ordenar que els cartells siguen retirats i enganxats en un altre lloc. També és cert que, segons l'ordenança, l'Ajuntament pot autoritzar a penjar determinats cartells o pancartes fora dels llocs expressament habilitats. Però crec que en aquest cas estem parlant d'una propietat privada, ja que aquesta façana té amo.

D'altra banda, el concurs Ebre Musik Ciutat de Tortosa arriba enguany a la vuitena edició, la qual està a punt d'engegar motors amb vuit concerts que tindran lloc entre el 2 d'octubre i el 27 de novembre a la sala Cool. Aquesta edició incorpora, com a principal novetat, la retallada dels grups finalistes dels dotze habituals als vuit actuals, amb la voluntat de millorar encara més la qualitat dels concerts. Així, els vuit concerts amb els finalistes seran Mighty Toxic Boy (2/10), Suite Diablo (9/10), La Son de la Chama (16/10), Sal 150 (23/10), La Troupe (6/11), Ego (13/11), Kill Me Later (20/11), i Main Road (27/11).

+També pots llegir:
-Tortosa tolera almenys cinc cartelleres il·legals, quatre mesos després de l'ordenança de civisme

10 comentaris:

  1. mai deixaran de penjar cartell i per una llei encara menys

    ResponElimina
  2. El cartelleres gate que s'està creant a la Marfanta m'agrada, m'agrada. A veure si en posen més de cartelleres !!!

    ResponElimina
  3. Pos posales, per alguna cosa esteu al govern....

    Això era inebitable, xk l'ordenança era bastant absurda, i el sentit comú s'acaba imposant.

    I este no és l'únic punt que no s'està complint, la majoria no es complissen, xò ja tenen l'instrument legal per poder tocar allò que no sona alguna gent en alguns moments concret, segons els interessen en aquell moment.

    Vaja, violència política disfrassada de legalitat.

    Aquí cada dia se retalla més la llibertat individual de la gent, ara a frança per desacarregar-te música d'interent te fotran la conexió a internet, a italia volen autoritza les patrulles urbanes de neonazis....Cada dia pinta tot més negre.

    ResponElimina
  4. Esperat pa que ara vaig a buscar xapa i un trepan i te'n munto unes quantes boniques, boniques.

    Jo he demanat més cartelleres des del primer moment que es van posar. Si el govern no en vol posar més, que hem de fer? A l'acord de govern no hi havia un apartat de cartelleres. Tot i així, crec que la pressió de la ciutadania, farà veure a la gent que decideix, la necessitat de posar-ne més.

    ResponElimina
  5. BUEEENO, es hora de puntualitzar, a ver:
    Els dichosos cartellets de l'Ebremusik que estan penjats per Tortosa els hem penjat els del COOL, per que?? ni idea ho hem fet sense pensar, però...
    Un altra cosa, son llocs privats, no serán il.legals fins que el seu amo ho denuncie, a nosaltres ens van prohivir penjar a certs llocs, publics i a llocs privats tipus parades de bus, etc...
    que no ho complim del tot...POS ES CERT...però, tu OMNIPOTENT GUSTAU, tampoc crec que ho facis tot bé a la teva vida, ni que mai aparquis fora del lloc on sha d'aparcar, de moment a nosaltres ens en caura una de bona, igual que als cotxes que fotografies mal aparcats sense tapar la matricula...
    Per que no dius que a l'Ebremusik li donem la OPORTUNITAT a grups novells a fer, o a intentar fer carrera, i li donem un concert, anual, que a qui més i a qui menos agrada, però es GENIAL??
    Tinc moltissimes coses més a dir, però, com sempre callo...es el més sensat...
    Suposo que deus ser un cuitadá Tortosí model.lic, i no fas mai res il.legal, pos me'n alegro per tu, nosaltres ho tenim més dificil per que NECESITEM que la gent s'apigue cada setmana el que es fa al nostre local, PER GUANYAR NOS LA VIDA, per que vivim de fer activitats, i intentem que a la nostra ciutat (Tortosa), hi hagui una miqueta més de moviment, algo més del que hi havia quant jo era més jove i sortia, I M'ABORRIA, on no hi havia CAP activitat que em plenés, MAI, mai res alternatiu...mai res que no fos per la massa, mai ningú que arrisqués el seu treball i dinaers, per una utòpica idea de TORTOSA.......bahhhhhhhhh ja callo adeu no llegiré més el teu bloc fill meu!!! avui es l'ultim dia.
    ADEU.

    ResponElimina
  6. Com diu Jordi Roig, Gustau va crear l'aparcament-gate, i ara, la cartellera-gate.

    A la paret de la fàbrica de totxos que hi ha sortint de Tortosa, paret privada, hi ha cartells publicitaris. Se'n lliuren de l'ordenança?

    Qui gestiona els pirulos informatius? Qui té la propietat de la cartellera que hi ha a l'eix de l'Ebre, al semàfor de Quatre camins venint d'Amposta a mà dreta on solen haver-hi anuncis del PSC?

    Això és un catxondeo, Millet campant al seu aire i als pobres desgraciats, els multen per posar cartells. Ridícul aquest país, on es perden milions d'euros del Palau de la Müsica, però el que importa és pujar l'IVA i posar multes si et passes 1 quilómetre del límit de velocitat i on vas a treure el tiquet de la zona blava i ja t'han posat la recepteta.

    Al final passarà allò de dir, què passa si li fots una galtada a un? 150 euros de multa. Espera't que ni foto dos.

    ResponElimina
  7. Gustau, la marfanta s'està convertint en un aparador de banalitats que em fan pensar més en una estratègia d'assetjament i desgast del govern municipal que d'un interés realment informatiu.
    La ma del PSC s'esten sobre l'estandart de la blogosfera ebrenca. UUUUUHHHHHHHH

    ResponElimina
  8. Crec injust que es critiqui a Gustau per informar d'una cosa que tothom pot vere.
    Crec que es positiu el debat si es veu la necessitat de millorar el nombre de cartelleres, jo també penso que n'hi ha poques.
    Crec que penjar cartells a parets fa la ciutat molt bruta i que l'ordenança esta be.
    "violencia politica disfrassada de legalitat" tu et llegueixes pa?
    Sento molt que les teves idees no coincideixin en les de la majoria de la gent, però per a desgracia teva això es diu democracia, segur que tu preferiries una anarquia o una dictadura del proletariat.
    Anims Gustau, i a continuar així.

    ResponElimina
  9. veig bé que La Marfanta informa de fets que passen. Un altra cosa, com dius Cool, es si estem d'accord en tenir una ciutat avorrida on ni es faria res ni es podria saber el que passa. La solució potser més cartelleres publiques - o sigui, MOLTS més - o arribar a accords amb propietaris privats a que es pugui usar els seus edificis tapats o en desus per aquest fi.

    Pero aixo no es problema del periodista sino de natros, tenim la ciutat que els nostres representats ens ajuden a formar.

    Com diu el proverbi, No per matar el missatger, matarem el missatge (o algo aixi!!).

    ResponElimina
  10. Sincerament, crec que aquest bloc es fa pesadet i reiteratiu en certs aspectes puntuals.
    Sembla com si hagués establerta una espècie de creuada sobre depen quines coses.
    Abans, i durant una bona temporadeta, ens va pegar pel tema dels aparcaments (encara que actualment podem llegir-ne algun residu d'aquells llots).
    Ara, les ditxoses cartelleretes de Déu.
    Com es nota que no hi ha notícies més importants a publicar....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta