23 de setembre del 2009

La grua de Tortosa serà «més ràpida» emportant-se els cotxes aparcats a les parades de l'autobús


L'Ajuntament de Tortosa i l'empresa Hife iniciaran una campanya per ser «més ràpids» a l'hora de retirar els vehicles que estiguen obstruint les parades de l'autobús. Així ho va anunciar ahir el regidor de Mobilitat, Valentí Marín, que va comparèixer per explicar les activitats que s'organitzaran a Tortosa amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Segons Marín, l'objectiu d'aquesta campanya és combatre els «conductors incívics» que utilitzen les parades de bus per aparcar-hi el cotxe. L'Ajuntament i l'empresa Hife «posaran en marxa els mecanismes per retirar ràpidament els vehicles».

El regidor de Mobilitat va afirmar que un dels objectius del govern tortosí és fomentar l'ús del transport públic, i que per això han millorat les connexions de Tortosa ciutat amb els pobles de Bítem i els Reguers. A més, Marín va detallar que l'Ajuntament té força avançades les converses amb la Generalitat per millorar el servei de transport públic interurbà entre Tortosa, Roquetes i Jesús (L1). Així, el regidor va concretar que voldrien fer una petita modificació del trajecte actual, i ampliar els horaris i les freqüències de pas.

Arribada del Bicing

D'altra banda, Marín va remarcar que un altre dels reptes de l'Ajuntament és fomentar l'ús de la bicicleta al municipi. De fet, en pocs dies ja serà operatiu el carril bici de la nova carretera de Roquetes, i també el carril bici del barri del Temple, que unirà el passeig de Ribera amb la vora del canal de l'Esquerra, pel carrer Mossèn Manyà i travessant l'avinguda de la Generalitat. També a curt termini, aquest carril bici quedarà unit amb el barri de Ferreries, Roquetes i la via verda del Baix Ebre, a través de l'antic pont del tren. En aquesta línia, Marín va confirmar els contactes amb els responsables del servei de Bicing a Barcelona, que van sondejar l'Ajuntament sobre l'interès de Tortosa en el projecte. «Primer volem tenir a punt la xarxa bàsica de carrils bici; però pensem que podríem implantar un servei d'aquestes característiques en dos o tres anys, tenint en compte l'experiència que tinguen altres ciutats com Vic o Granollers», va dir.

Tortosa no dedicarà cap acte a l'ús de la bicicleta, però l'àrea de Joventut ha organitzat una baixada en bici per la via verda des d'Horta de Sant Joan fins a Xerta, amb autobús gratuït fins a Horta. Els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura comencen avui amb dues taules rodones a la sala multiús de la caserna de la policia local, sobre les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda i sobre els camins escolars segurs. Al vespre, la sala petita de l'auditori serà l'escenari d'un fòrum participatiu sobre la mobilitat ciutadana. Divendres s'inaugurarà un pas elevat de vianants al costat del col·legi Consolació, i durant tota la setmana la policia local farà més controls.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 23-09-2009 Pàgina 9

10 comentaris:

  1. No meu puc creure!! Passem de no tenir cap carril bici a tenir la possibilitat que introdueixin el bicing??? Però tant se val, si la cosa funciona ven vingut!!

    Casualitats de la vida la setmana passada varem fer un comentari al blog somlosquesom.

    ResponElimina
  2. La afició per la bicicleta al nostre territori sempre ha estat associada dintre l’àmbit esportiu i desgraciadament mai dintre l’àmbit de la mobilitat. Es hora ja de reivindicar la “bici” com un element preferent de mobilitat dintre de la ciutat per lo qual es primordial la conscienciació del transit motoritzat vers la presencia de la bicicleta de la que estic segur que cada cop serà mes freqüent en distancies curtes.

    ResponElimina
  3. Sí, jo també espero que es faci! A més, avui he vist un quants cotxes estacionats en llocs peatonals. El primer, al passeig del riu de Ferreries Nord. I el segon, fa un ratet que he anat a Roquetes caminant i he passat per davant del Corona i com no! a la recent estrenada vorera hi havia una furgona aparcada, i espero que no n'hi hagin més!!!, ja que això ens ha costat uns quants calers!!! A més el pàrking del Caprabo està a 2 minuts i buit!!!! Espero que la polícia prenguin les mesures oportunes!!!!

    ResponElimina
  4. Es curiós, no es pot aparcar a la vorera i si a un lloc privat, el pàrquing del Caprabo com el de qualsevol gran superfície es per als clients.

    ResponElimina
  5. Ara que pàcticament s'han acabat les obres de la carretera de Roquetes ja es comencen a veure "invasors" a la vorera del Corona. Que, depenent de la longitud del vehicle, ocupen fins i tot part del carril bici. Gustau, et prometo fotos perque hi passo cada dia moltes vegades i estic segura que no tardarà en començar el xou. A veure quan tarda en actuar la grua, no hi ha dret que una vorera que paguem tots es faci servir com aparcament gairebé privat.

    ResponElimina
  6. Aquest regidor es un fenomeno, algun dia algu haurà d'explicar, perquè a Tortosa quan van comprar el cotxe de la Policia nou, van optar per un cotxe menys ecologic i que no te la possibilitat de passar revisions a Tortosa o a Amposta, com si que les te el vehicle que es vol comprar a la veïna capital.
    En lloc d'optar per la marca Japonesa de la T, es va optar per la marca Japonesa de l'H. Quan la marca de la T de el cotxe més ecologic de l'actualitat i pot fer les revisions a la ciutat, com sembla que es demanava al plec de condicions.
    Ara bé, es curios que la marca de l'H es la que gasten persones que no son d'apeu, i tot just per aquelles mateixes dates.

    ResponElimina
  7. El saben aquel?.....
    2 + 2 ? i l'latre contesta: "si no me das más datos"!!!.

    Pos això.

    ResponElimina
  8. Home, doncs que dos regidors de l'Ajuntament condueixen un cotxe ecològic de la marca Honda. Però això no vol dir rés.

    Perquè no gestionar els recursos públics amb els criteris privats?

    Vol dir, que si jo m'he de comprar un vehicle i prenc una elecció determinada, serà, perquè crec que és la millor. Perquè no he de prendre la mateixa decisió quan prenc la mateixa decisió en l'àmbit públic?

    ResponElimina
  9. Fes-te president de l’escala i ho sabràs...

    ResponElimina
  10. Home jo només coneixia el cas d'un, però si son dos vol dir que no vaig tant equivocat.

    Ai, Canalero, que la dona del Cesar no ha de ser honrada si no que a més ho ha de semblar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta