30 de setembre del 2009

Tortosa té les pantalles tàctils apagades


Tortosa va instal·lar, a finals de l'agost del 2004, les dues primeres pantalles tàctils d'un sistema d'informació multimèdia d'informació turística. Crec que també van ser les últimes. En concret, l'Insitut Municipal d'Activitats Culturals i  Turístiques (IMACT) que presidia el republicà Lluís Martín Santos va instal·lar una pantalla tàctil als porxos de l'Ajuntament i una altra a Quatre Camins, al costat de l'entrada de l'Hotel Corona. També havien d'instal·lar una tercera a l'oficina de turisme del Carrilet, però em sembla que no va arribar a veure la llum... Siga com siga, la pantalla tàctil de la plaça Corona d'Aragó fa mesos que està espatllada, i la de la plaça d'Espanya ha acabat d'apagar-se aquest estiu.

Tortosa no va sobrada de punts públics d'informació cultural i turística, i per tant no s'entèn que el municipi estiga deixant perdre un recurs tan innovador i fàcil d'utilitzar com útil. De fet, a les pantalles no només es podien consultar els atractius turístics, sinó l'oferta cultural, festiva i lúdica de la ciutat, amb menús disponibles en cinc idiomes. A més, les pantalles també estaven destinades a millorar la comunicació de l'Ajuntament amb els tortosins, ja que una de les finestres era d'informació municipal. Un altre aspecte interessant és que incorporaven un plànol de Tortosa, una guia de serveis, i els telèfons i les adreces d'hotels, hostals i restaurants. I tot de manera gratuïta per als usuaris, sense haver d'enviar cap missatge SMS amb el telèfon mòbil per accedir a la informació...

13 comentaris:

  1. es una pena que molta gen vingui a Tortosa a veure llocs turístics com per exemple el castell de la suda i no tinguis una mínima explicació com ho fan aquesta aparells

    ResponElimina
  2. Les pantalles són una pantalla. Menys pantalla i més "carinyo" al manteniment del dia a dia.

    ResponElimina
  3. Sempre ens quedara internet, jejeje

    ResponElimina
  4. A Tortosa, fa ja molt temps que les llums se li van apagar.... No només les de les pantalles.

    ResponElimina
  5. De qui va ésser la feliç idea de posar aquestes pantalletes que no serveixen de res ?
    No sabien que tenen un manteniment, i el manteniment es paga ?

    ResponElimina
  6. Mc calan, CiU+ERC porte més de dos anys governan conjuntament a Tortosa, això també és governar, mantenir el dia a dia.
    Es molt fàcil, penjar-ser totes les medalles i no ser capaç ni de mantenir en marxa els plafons informatius.
    En dos anys ja podrien haver-ho vist i arreglat.
    No si val això del i tu més.

    ResponElimina
  7. Tot necesita un manteniment, fins hi tot el cervell humà,les pantalles tactils son molt utils per als visitants els del terreno clar les trobem inutils.

    ResponElimina
  8. Podríem discutir sobre la utilitat o inutilitat de les “pantalletes”, però encara ningú m’ha dit de qui fou la meravellosa idea...

    ResponElimina
  9. Tant si va ser idea d'ell com si no, el que presidia l'IMACT era Martín Santos, com ja ens ha dit Gustau.

    ResponElimina
  10. McCalan, per aquesta regla de 3, del manteniment de l'asfalt o de les voreres, per exemple, no se'n hauria de fer càrrec l'actual govern perquè no va ser ell qui el va posar directament...
    Tampoc hauria de fer-li cap manteniment al Pavelló Firal, etc. etc. etc....
    Imagina't quin caos de ciutat!!

    ResponElimina
  11. NOTICIA!! en aquests moments, hi ha dos operaris que estan reparant les pantalles de l'Hotel Corona.
    Caramb!! quin poder té la Marfanta!!

    ResponElimina
  12. Au; la comparació que fas sobre el manteniment no es sosté, dons per un parell o tres “pantalletes” que no funcionin , no es paralitza cap ciutat. Això no vol dir que no s’hagi de fer.
    Per cert, ja tenim resposta sobre l’autor de la genialitat...Segur que quan ho va decidir, pensava en Suïssa...Ho dic pel grau de civisme.

    ResponElimina
  13. Sense qüestionar el poder marfantero ( o marfantil ), val a dir que ja fa aproximadament un mes que vaig veure com hi treballaven i llavors potser no se'n hi van sortir, tot i la categoria de l'informàtic, que el conec.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta