22 d’octubre del 2009

El PSC busca la connexió ampostina del 'cas Millet'

Era qüestió de temps que l'anomenat cas Millet, que s'estén com una taca d'oli, també acabés esquixant les Terres de l'Ebre. El PSC d'Amposta ha presentat una moció que es debatrà en el ple del proper dilluns, en què reclama l'obertura d'una investigació per determinar el destí final  dels 51.400 euros que el consistori de la capital del Montsià va aportar a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, a partir de dos convenis signats amb l'entitat entre 1997 i 2004.  En aquest sentit, l'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, ja ha anunciat que demà divendres, a primera hora del matí, explicarà públicament els detalls dels convenis signats entre els governs de l'anterior alcalde, Joan Maria Roig, i la fundació presidida per Fèlix Millet. De fet, la moció socialista també reclama que els actuals gestors de la fundació confirmen els ingressos rebuts, i que el govern municipal encarregue una auditoria sobre els serveis acordats i prestats per l'entitat, segons els diferents convenis. En el cas de confirmar-se "alguna irregularitat" en els comptes, el PSC també demana que l'Ajuntament es persone com a part afectada en el procediment judicial obert contra Millet.

En el primer dels convenis, signat al gener  del 1997, L'Ajuntament es comprometia a fer una aportació de 6.000 euros anuals, durant quatre anys, en concepte de difusió de la música i la cultura catalanes. Per la seua banda, la fundació garantia que el Palau de la Música seria cada any l'escenari d'un concert d'una de les dues societats musicals d'Amposta, la Filha i la Lira, i que organitzarien activitats conjuntes, com una actuació gratuïta de l'Orfeó Català a Amposta. A banda, el Palau de la Música també es comprometia a facilitar entrades, publicacions i invitacions a l'Ajuntament. A canvi, l'Ajuntament va esdevenir "membre protector" de la fundació. Després, el conveni es va renovar per quatre anys, i la seua dotació va passar a ser de 6.600 euros anuals. Ja al 2004, la junta de govern local d'Amposta va aprovar el pagament de 1.000 euros a la fundació, per apadrinar un dels tubs de l'orgue del Palau de la Música, que s'estava restaurant.


+Més informació:
-Demanen una investigació sobre el destí dels 51.400 euros que Amposta va aportar a la Fundació Orfeó Català (El Punt)
-La Fundació Orfeo Català - Palau de la Música va rebre més de 50.000 de l'Ajuntament d'Amposta (Bloc de Toni Espanya)


Foto: El PSC d'Amposta a Picassa

6 comentaris:

  1. Lamentable el PSC ampostí, ara sortir amb això, de fa tants anys em sembla que vol dir que no tenen res que retreure a l'actual consistori.
    Lamentable el PSC a nivell nacional també, voler polititzar el cas Millet de males maneres, mira que sigui el PSC-PSOE-FILESA el que ens tingui que ensenyar sobre finançament de partits, quines coses.
    El PSC denunciarà al florista de les bodes de les filles de Millet?
    El sr.Iceta dirà per la tv que el que va fer el catering, de les bodes, torni els diners.
    Preocupeus més per la gent de LEAR i deixeu estar al lladre del Millet que la justicia farà la seva feina.
    No vulguesseu tapar amb un lladre les vostres febleses com a govern.
    I si al final algú ha de tornar diners, ja ho dirà la justicia. Recordar només que Luis Roldan encara no ha tornar els que va fotre, i em penso que no era de la Trias Fargas este, no?

    ResponElimina
  2. Puc canviar de tema?
    Veig que aqui deu fer més vent que als EEUU .... i es que el nostre vent ebrenc ha tirat en terra un dels cartells dels MacDonalds esta tarde!

    ResponElimina
  3. Devia ser un vent antisistema, o vegetarià.

    ResponElimina
  4. Pel que es llegeix , sembla com si l’Ajuntament d’Amposta hagi estat una víctima mes del cas Millet , extrem que s’haurà de veure abans de personar-se com acusació.
    Però el que em sembla una mica ranci, i fa mala olor, es l’oportunisme polític, i la utilització partidista d’uns fets que ara estan sota sumari.

    ResponElimina
  5. Josep Maria fes-t'ho mirar, ja que si dius que es treuen temes antics, no pots tu seguidament treure el cas Filesa, que a més de ser antic esta jutjat i pagat amb presó per la gent del PSC. I per cert, com va quedar el tema Jordi Pujol-Banca Catalana? Es que no me'n recordo.

    ResponElimina
  6. Les declaracions d'ahir de l'Iceta van ser penoses.
    Diu que el PSC (PSOE), segons ell com tothom, quan necessite diners va als bancs i les caixes a demanar-ne.
    Pos jo sempre que n'hai anat a demanar, si me'ls han deixat, ha sigut a un interes i a retornar, no com me l'ha regalat l'obra social de la caixa en qüestió.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta