27 d’octubre del 2009

ERC proposa 99 milions més al pressupost general de l'Estat per a les Terres de l'Ebre



El senador flixenc de l'Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, també va anunciar ahir les esmenes que presentarà ERC al pressupost de l'Estat. Els republicans han preparat una sèrie d'esmenes que suposarien la injecció de 99 milions d'euros més als 106 milions que l'Estat espanyol ja preveu invertir a les Terres de l'Ebre. Per exemple, demanen 10 milions per impulsar l'autovia A-7; 20 milions més, per alliberar els peatges; 2 milions per redactar el projecte del tercer pont de Tortosa; 8 milions, per a l'estació transformadora del polígon Catalunya Sud; 10 milions per reindustrialitzar i diversificar l'economia de l'Ebre, i 15 milions per millorar la badia dels Alfacs.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 27-10-2009 Pàgina 10

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

8 comentaris:

  1. Si com inversió hi figura el sanejament del pantà de Flix NO VAL.
    Es molt bonic pressupostar sense executar....!

    ResponElimina
  2. Recorda que qui executa els pressupostos es el Gobierno del PSOE

    ResponElimina
  3. I jo recordo que demanar molts diners havent anunciat que es rebutjaran els pressupostos es enganyar a la gent.

    ResponElimina
  4. No es diu demagògia també, d'això?

    ResponElimina
  5. Kilt, primer es voten les esmenes a la totalitat i després les esmenes parcials.

    Si a una formació política li incorporen bona part de les seves esmenes vol dir que el projecte de pressupostos inicial ha canviat. No pot fer-ho també el sentit del seu vot?

    ResponElimina
  6. Tot i que, en principi, l'únic que més els uneix al PNB i Esquerra es el seu ideal d'independència per al seus respectius països i les comparacions son odioses, però útils. Parlant de canviar vots, esmenes etc. Sembla ser que el PNB donara suport a la llei d'avortament a canvi d'unes molles -econòmiques, clar-. A partir d'aquí......si un partit es capaç de trair allò que afecta el seu ideari mes profund que es el moll de l'os de la seva confessió que sempre ha manifestat professar. Pos "Apaga y vámonos"
    Tal vegada no te massa a veure amb el que es parla, però tenia ganes de dir-ho.

    ResponElimina
  7. Emili, estic segur que tan innocent no ets, esmena no se'n accepta cap que no estigui prèviament negociada i encara que de ben segur saps tu millor que jo les intencions del teu partit, a mi em sembla que ERC no te cap intenció de pactar res. Respecte a les esmenes a la totalitat, ja no les he considerat per que a hores d'ara el govern te la majoria necessària al congrés per tirar endavant els pressupostos.

    ResponElimina
  8. Kilt, la tramitació parlamentària d'uns pressupostos és la més complexa que tracta un Parlament.

    Tothom busca equilibris respecte la seva posició ideològica, els interesos territorials i el propi interès de partit.

    El que es va votar l'altre dia eren les esmenes a la totalitat i per tant els vots del PSOE, PNV i CC el que van produir és el rebuig de totes les esmenes a la totalitat que s'havien presentat.

    Oberta la tramitació de les esmenes parcials, al final pot suposar un canvi del sentit del vot.

    ERC ha declarat en moltes ocasions que si s'arregla el tema de la gestió de l'aeroport del Prat podien votar a favor dels Pressupostos 2010.

    Per tant, tothom fa el seu paper. Els partits que al Govern de l'Estat són oposició (tots menys el PSOE) intentaran que s'incloguin les seves esmenes que es solen votar en comissió).

    Kilt, em sembla que no sóc ingenu, però cal entendre bé el procediment d'aprovació d'uns pressupostos de l'Estat que no tenen rés a veure amb l'aprovació d'uns pressupostos a un Ajuntament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta