13 d’octubre del 2009

La PDE convoca una cimera urgent amb els partits tortosins per reconstruir el front institucional


La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat una reunió d'urgència amb els portaveus de tots els grups municipals de Tortosa. L'objectiu de la trobada, que tindrà lloc aquest dijous al vespre a l'Ajuntament, és alertar CiU, el PSC, ERC, ICV i el PP de la situació actual de «noves amenaces de transvasaments fora de la conca de l'Ebre». «Volem que els grups polítics de l'Ajuntament siguen conscients de l'escenari que s'està preparant, per facilitar un transvasament cap al nord de Castelló i un altre cap a l'àrea metropolitana de Barcelona», ha explicat a El Punt un dels portaveus de la PDE. «A partir d'aquesta reunió, volem que l'Ajuntament de Tortosa torne a liderar el front institucional per una nova cultura de l'aigua, com ja va fer el consistori durant l'oposició del territori a l'anterior Plan Hidrológico Nacional (PHN)», ha precisat.

A la cimera de dijous, la data i l'hora de la qual ha estat fixada per l'alcalde de Tortosa a petició de la PDE, estan convocats tots els grups polítics sense excepció. Per tant, a més de Ferran Bel, també s'espera la presència de la portaveu de CiU, Meritxell Roigé; del portaveu del PSC, Joan Sabaté; del portaveu d'ERC, Ricard Forés; del portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, i del portaveu del PP, el regidor independent Antonio Faura. «Ha arribat el moment de moure fitxa i que els polítics tortosins sàpiguen com s'estan cuinant els nous transvasaments, perquè potser els seus partits els han estat enganyant», ha advertit el portaveu.

Segons la PDE, el govern de l'Estat té previst buscar una escletxa legal per no haver d'aplicar la directiva marc d'aigües en la revisió del pla hidrològic de la conca de l'Ebre. La sospita és que, amb aquesta maniobra, no es respectarà el règim hídric ni el cabal mínim per al riu que va aprovar la comissió de sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, i que també ha ratificat en dues ocasions el Parlament de Catalunya. A més, la PDE afirma tenir informació que el govern espanyol vol aprofitar la seua presidència de torn a la Unió Europea per demanar una moratòria de la directiva marc d'aigües, o bé per impulsar un altre reglament. Però a més a més, la PDE sosté que hi ha un pacte entre els governs de Catalunya, Aragó i el País Valencià per portar aigua al nord de Castelló a través del canal de regadiu Xerta-Sénia. Com a contrapartida, el transvasament cap a Barcelona es faria a través de la interconnexió de xarxes prevista a la futura dessalinitzadora de Cunit, però també amb l'excedent de la concessió del canal Segarra-Garrigues, un cop retallada la superfície del reg.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 13-10-2009 Pàgina 8

4 comentaris:

  1. Collons, el servei secret de la PDE es la hostia, ni el Mossad tu. A BCN ja tenim dessaladora, aixi que l'aigua tota per a vatros, i que vos aprofite.

    ResponElimina
  2. Mira lluis estic d'acord amb tu, peró crec que de Mossad res, més aviat son prediccions de la Pitonissa Lola o del friki de les tages de lleopart.
    "Las conjuras judeo-masonicas de los socialistas que por defecto tienen que ser malas de cojones", son la repera i la reunió la convoca un alcalde convergent que mai ha dit esta boca es meva amb aquest tema, peró que els seus jefes quan venen al territori no paren de dir que el transvasament si que es bo i es te que fer, com els peperos.
    Es com dir-li al llop que guardi el ramat,una mica surrealista tot plegat.

    ResponElimina
  3. Jajaja la proxima vegada usaré el tag <ironia> perquè quede clar.

    ResponElimina
  4. Si la gent de la PDE se sap bellugar bé a nivell de contactes, no veig perquè ha d'haver suposats complots i fer tanta "ironia". Només cal aneu a l'hemeroteca i veieu que està clar quins són els moviments del govern català i l'espanyol. Lluís com haigues de pagar l'aigua al preu de dessaladora ja et veig posant dipòsits d'aigua per a cada vegada que plogue i pensa que si hagués arribat l'aigua de l'Ebre a Barcelona potser llavors la gent de Barcelona menjada del cervell s'adonaria de la merda d'aigua que baixa per este riu però com que no estem a Barcelona...que baixi la merda de Flix, la nuclear i el que faci falta. I a Pacob t'he de recordar que els pactes que tenen les constructores amb partits polítics amb deutes exorbitats en determinades entitats bancàries, són la raó per la qual s'intenta justificar qualsevol tipus de gran obra hidràulica com una dessaladora o un tub de ciment. I sinó mira qui té deutes amb qui.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta