6 d’octubre del 2009

L'Ajuntament de Tortosa aprova la moció d'ERC que defensa el «dret a decidir» de Catalunya


El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir la moció que havien presentat els republicans per «felicitar» el poble d'Arenys de Munt per la consulta sobre «el dret a decidir» de Catalunya. La proposta, que no demanava el suport del consistori tortosí a la celebració de cap consulta, també encoratjava altres municipis dels Països Catalans a promoure iniciatives «en complicitat amb la societat civil». Finalment, també exigia l'Estat espanyol «el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans» que considerin celebrar «consultes populars per a la independència». La proposta va tirar endavant amb la majoria dels vots de CiU, ERC i ICV, i tant el grup del PSC com el regidor independent del grup del PP, Antonio Faura, van votar-hi en contra. D'altra banda, el ple va rebutjar una moció popular, defensada pel ciutadà Juli Loras, en què es demanava a l'Estat espanyol la no-renovació de les llicències de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó, i l'aplicació d'una pla de reindustralització. ERC i ICV van votar-hi a favor, i CiU, PP i el PSC, en contra, tot i que el socialista José Martín es va abstenir.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 06-10-2009 Pàgina 10

20 comentaris:

  1. Felicitar els vots favorables dels grups d'ERC i d'ICV. Nuclears NO !!!

    ResponElimina
  2. Per què no es va plantejar la moció en forma de suport a qüalsevol iniciativa per plantejar el referèndum a casa nostra?
    De què tenen temor ERC, CiU i ICV?
    Potser tenen temor de que si ho proposen surte alguna entitat interessada en fer-ho i tinguen d'abandonar les grans declaracions per a passar als fets?

    ResponElimina
  3. Tu no saps que els ajuntaments no poden , per llei, patrocinar una cosa així ?

    ResponElimina
  4. lo dels nuclears, i PSC/CiU/PP lamentables; si fessem una votacio popular segur que veriem que la majoria dels nostres representants han votat en contra del que voldriem la gent.

    ResponElimina
  5. Nuclears No, i cal que tothom sapigue, que la moció que van votar a favor ERC i IC, no deixava amb el cul a l'aire als treballadors de les centrals actuals.

    Futur i treball, si. Nuclears, no.

    ResponElimina
  6. Mira jo crec, per una part, que la moció que va presentar ERC era més una forma de quedar be amb els seus que altra cosa, ja que com diu Mc els ajuntaments no poden convocar aquestes consultes, peró si que ERC hagues pugut dir en la moció que donaria suport a una o varies entitats de la ciutat si així ho crient, per l'altra part esta lo de Bel i CIU que per una banda diu que lo d'Arenys era un circ mediatic i despres vota una moció per "felicitar" l'inciativa.
    Com de costum un govern que fa pena i que no te ni sur, ni nord i que en aixó i en altres coses fan riure, per no dir plorar.
    Lamentable.
    Per altra part esta lo de les nuclears i dic el mateix que li vaig dir al que em va pasar el paper per firmar, primer tendrien que tenir clar si estan a favor o en contra de les energies renovables ja que per una part volen tancar les nuclears peró per l'altra els camps éolics tampoc ho veuent be i l'energia fins hi tot per escriure aquest rollo la necesitem. Jo estic en contra de l'energia nuclear peró dic fort i clar que les energies alternatives son el futur, encara que sigui a la finca del costat de la meva.

    ResponElimina
  7. Sr Mc Calan,
    com molt bé ha dit el Sr. Pere, lo que sí és legal segons els espanyols, és donar suport a les entitats que vulguen convocar una consulta popular. Així és va fer a Arenys i així no s'ha fet a Tortosa.
    Felicito a ERC i ICV per votar en contra les centrals nuclears obsoletes que tenim per tot arreu.

    ResponElimina
  8. Emili, l'exposició del cul dels treballadors, per a mi, ha de ser indiferent del sentit de la votació, es quedi a l'aire o tapat.
    No voldrem tindre activitats perilloses pel fet de tindre llocs de treball?

    ResponElimina
  9. Efectivament la posició és la mateixa.

    Però com hi ha persones que argumenten el manteniment de les centrals nuclears perquè hi ha gent que viu d'elles, volia deixar clar, que la moció tenia en compte també (subratllo també) els treballadors.

    Si vols seguir la meva posició sobre el tema, ho podràs veure a emili-nieto.blogspot.com. Veuràs que no tinc cap dubte sobre el tema.

    ResponElimina
  10. Pere, tant tu com el teu grup sou molt ignorants en energies.

    Cap grup polític, ni organització ecologista, rebutja l'energia eòlica, ni les renovables, cap!

    El Partit Solcalísta, però, ha posat al seu programa, que ha de complir, i no ho fa, el desmantellament de les nuclears.
    Que, per si no ho saps, no s'en fan per cares i perquè han d'acabar pagant els ciutadans el sobrepreu, com un mena d'INRI, com passa actualment a Finlàndia que el govern ha tingut que pagar quasi el doble del pressupostat i sense començar a funcionar. Entre altres coses.
    www.europapress.es/.../noticia-zapatero-descarta-mas-nucleares-porque-espana-no-tiene-agua-francia-refrigerar-reactores-20080605
    http://noticias.terra.es/2008/espana/0605/actualidad/zapatero-asegura-que-espana-no-construira-mas-centrales-nucleares.aspx

    I, en aclariment, hi ha gent, inclús dintre els partits al poder, que demanem que les centrals eòliques no destrossen el paisatge ebrenc, com han fet també, i greument, altres centrals energètiques. Tot per enviar energia cap al nord per il·luminar els espavilats que s'estalvien aquesta degradació del territori.
    Respectem el "Paisatge de Catalunya" ni que sigue per sortir a a la Tele. Oooooo!
    Som uns sobreexplotats energètics i encara badem deixant-nos explotar més.
    Desequilibrant Catalunya no li fem cap favor.

    ResponElimina
  11. Emili, sobre els llocs de treball, si ho fan bé al govern, després de treballar a la nuclear cap a les tèrmiques que, com en el cas de Vandellòs I, substitueixen la producció de la central desmantellada.
    Quan es va dir si a les nuclears volia dir si a una central eterna, sigue del tipus que sigue.
    O no aprofitaran les esteses de línies les elèctriques?
    Estem condemnats!

    ResponElimina
  12. Doncs sí, Mario. La racionalitat, segur, proposarà substituir les nuclears, per centrals tèrmiques o de cicle combinat.
    Que produeixen CO2? Doncs sí, però tots volem comoditats, i qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra.

    Però prefereixo tones de CO2 que pot depurar un bon bosc, que no isòtops de alta radioactivitat que no sabem on posar-los i estar exposats a un accident nuclear.

    ResponElimina
  13. total per al que serveixen els "referendums municipals", i sino que els pregunten als d'Orta de Sant Joan que van votar majoritariament que no volien molinets i ara els ho fiquen por "Real Decreto"

    ResponElimina
  14. Trobo a faltar algun comentari de Guti, més que res per donar color.

    Confesso que Bel m'ha sorprés,no pensava que fora del sector soberanista de CiU. I els d'UDC potser no són de la corda de Duran, almenys pel que fa a aquesta questió.

    ResponElimina
  15. Susanna,
    tens raó. Aquí fan lo que volen i encara diuen que són una democràcia representativa. Ja! Representativa de qui i de què? Perquè lo que és al poble ni el volen deixar opinar ni li fan lo més mínim cas. Després, lo dia després de les eleccions, es queixen de l'abstencionisme però en son demà, fan una repassada a la sala, miren si estan tots i continuen fent lo mateix. Regeneració política, ja!

    ResponElimina
  16. Quan parles de regeneració , estàs pensant en tu ?

    ResponElimina
  17. Mario o Josep Maria a quin grup et refereixes?, quan a que soc ignorant amb el tema, doncs potser si, peró tu tampoc no demostres una gran erudició amb tema, per tant crec que estem empatats.
    Les plataformes, si més no, del nostre territori contra les energies renovables estan en molts casos constituides i participades per molts dels que anys enrera, eren i son, activistes anti nuclears jo constato una certa inconcruencia amb aquest sentit que sempre els hi discutit i els hi discutiré.
    Per altra part, esta el tema de complir els compromisos electorals i jo crec que Zapatero amb aquest tema esta complint, per una part esta la decisió presa de tancar la central nuclear de Garoña, i continuar amb aquest cami en altres centrals a mesura que la seva utilitat estigui esgotada, per altra part esta el compromis d'anar substituint l'energia nuclear per energies alternatives i amb aquest també esta complint tot i les pressions que com he esmentat son des de molts ambits com s'ha dit abans i fins hi tot es prodria dir un poc paradogiques, i l'altra es el que s'esta fent per deixar d'emanar CO2 i complir amb el vell Kioto, ja que Espanya era un dels paisos que més emanava i emana i no s'havia fet res per evitar-ho.
    Així que en cap cas puc esta d'acord amb tu de que no es fa res i tot el que es fa esta malament.

    ResponElimina
  18. Respecte a la moció d'ERC doncs si podia anar molt més lluny peró els ERC ja sabien que Bel pensava que era una pallassada lo dels referendums peró si ho plantejaven sense proposar-lo a Tortosa doncs fins hi tot ho votaven a favor, quina pena de governants tenim.
    L'un que avui diu blanc i demà negre i l'altre que per mantenir la cadira doncs es capaç de dir que 11 S es el mateix que 13 G.

    ResponElimina
  19. Diuen que les imatges valen més que les paraules.
    Això pot ser a la Terra Alta, al Maestrat, etc

    Vista panoràmica dels Parcs del Torremiró, Forcall, Todolella i Olocau del Rei feta des de Luco de Bordon.

    Lo troç que queda borrós a l'esquerra es Torremiró, el matavoltors.

    Una foto de Torremiró

    I una de Villores.

    Alguna cura s'ha de tindre, no?

    ResponElimina
  20. Veig que se m'anyorat en aquest comentari, crec que la meua posició sobre consultes populars és ben clara. Són una bufonada! Cridar l'atenció com els crios menuts, la Menasanch espero que no tire avant cap projecte polític perquè sería una dictadora de cuidado.

    Pel que fa a les energies renovables, soc molt partidari del seu progrès però també em considero un clar defensor de l'energia nuclear no com Ahmadineyad però crec que és una energia que encara té molt que aportar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta