7 d’octubre del 2009

Les obres al carrer Llarg de Sant Vicent fan aparèixer esquerdes en una casa


L'Ajuntament de Tortosa ha reallotjat els veïns i afirma que l'empresa es farà càrrec de la reparació.

Maria Cinta Tafalla i Antoni Cervantes són un matrimoni de Tortosa que han hagut de deixar la casa on han viscut els últims 43 anys. Dijous a la tarda, mentre l'home mirava des de la porta del seu garatge les obres del carrer Llarg de Sant Vicent, al barri de Ferreries, el terra va començar a esquerdar-se i va haver d'alertar els operaris perquè aturessen els treballs. La façana també va començar a esberlar-se en diferents punts, i les escletxes es podien veure també a l'interior de la casa, que fa cantonada amb el carrer Marquesa de la Roca. L'Ajuntament els ha reallotjat en un hotel de la ciutat i l'empresa de les obres es farà càrrec de la reparació.


«La veritat és que ens vam endur un bon sotrac, i això a la nostra edat no és bo; però és una cosa que havia de passar i l'important és que la casa ha aguantat bé», explicava ahir Maria Cinta Tafalla, la propietària de la casa afectada per les obres del carrer Llarg de Sant Vicent. De fet, cinc dies després de l'ensurt, Tafalla afrontava la situació amb enteresa i bon humor, i destacava el bon tracte que ella i el seu marit han rebut de l'empresa Becsa i de l'Ajuntament. La casa, que ocupa un solar d'uns 200 metres quadrats, ha estat apuntalada i s'hi han fet tot tipus d'inspeccions tècniques. L'última de les proves, dilluns, per comprovar que l'ascensor no havia quedat afectat. A banda, la constructora ha contractat una empresa de mudances perquè facen el trasllat, ja que el matrimoni haurà de deixar casa seua mentre duren les reparacions. Ahir només van poder entrar-hi per emportar-se roba i objectes personals. «Els de l'Ajuntament també ens han tractat molt bé», diu Tafalla. «La regidora d'Urbanisme va venir de seguida i es va passar un munt d'hores amb nosaltres», afegeix.

En aquest sentit, Meritxell Roigé va confirmar dilluns a El Punt la gravetat de l'afectació. Segons la regidora, les esquerdes de la casa es van produir en el moment en què els operaris foradaven el sòl per instal·lar una illa de contenidors soterrats. «Tot i que sabíem que en aquesta zona els terrenys són terres deixades pel riu, els informes tècnics del projecte eren favorables», va dir. «El que ens han explicat és que aquí s'han ajuntat diferents coses, com les característiques dels terrenys, les obres i les últimes pluges», comenta la propietària. «Hem tingut l'encert que als fonaments de la casa vam posar-hi tots els ferros del taller que hi havia abans, això ens ha salvat», conclou Tafalla.

El projecte tortosí més important del «pla Zapatero»

La reforma integral del carrer Llarg de Sant Vicent és el projecte amb més pressupost dels que Tortosa està finançant amb el fons estatal d'inversió local (FEIL), el pla Zapatero. Les obres van començar al juny amb un pressupost d'1,4 milions d'euros. Però fa dos mesos, l'alcalde ja va admetre algunes complicacions en el projecte. «Han de foradar per sota dels tres metres, però com que aquells són uns terrenys guanyats al riu cada vegada han d'apuntalar-los amb taulons per evitar que se'ls ensorren», va explicar Ferran Bel per justificar que l'empresa només es concentrés en el tram entre els carrers Abu Bakr i Mossèn Fabregat. A finals de setembre van començar la segona fase dels treballs, entre la rambla de Catalunya i l'avinguda Colom.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 07-10-2009 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta