23 d’octubre del 2009

Montilla i el tancament de la Lear


L'alcalde de Roquetes, el republicà Francesc Gas, ha reclamat la intervenció directa del president de la Generalitat per evitar el tancament de la planta de Lear. José Montilla encara no s’ha pronunciat públicament sobre la decisió de Lear de tancar la seua fàbrica de cablejat del Baix Ebre, i això ha incomodat l'alcalde roquetenc. Gas no accepta que el president de la Generalitat se n'anés fins al Japó per salvar la Nissan, i que ara no face el mateix pels treballadors de Roquetes. Ham defensat Montilla altres vegades, però ara el trobem a faltar. De fet, no és la primera vegada, en els últims mesos, que el territori troba a faltar la implicació del president. A l'abril, la Cambra de Comerç de Tortosa va demanar la presència de Montilla a l'acte unitari que s'havia convocat a Gandesa, per defensar l'opció catalana de l'A-68 i aconseguir que l'autovia de l'Aragó arribés al mar per les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Finalment, el president català no va assistir a l'acte, i setmanes després el ministre de Foment va anunciar que l'A-68 arribaria al corredor del Mediterrani per Morella i Vinaròs...

Ara el tema és molt diferent. Però de moment, no sembla que Montilla tinga pensat marxar cap als Estats Units, per penjar-se de les orelles dels amos de Lear. Durant tot aquest cap de setmana i fins dilluns, Montilla viatjarà a Algèria acompanyat de la delegació empresarial més àmplia que ha viatjat mai amb un president de la Generalitat en missió institucional. Un total de 103 directius de 73 empreses catalanes formaran part de la delegació catalana que es desplaçarà fins a Algèria, encapçalada també pel vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, i pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. Parlaran de la Lear, com a mínim, mentre s'esperen per pujar a l'avió? En el mateix vol a Algèria hi haurà el president de la Seat. I la Lear és la Seat de l'Ebre, com ens recordava aquest divendres el setmanari La Veu de l'Ebre. Però segur que defensar els interessos de les empreses catalanes a Algèria és més important que salvar la feina de 518 treballadors, intentant que una multinacional nord-americana canvie una opinió que ha pres fa temps. El global és el que compta. Si les empreses catalanes s'internacionalitzen i munten fàbriques a Algèria, no poden manegar 518 llocs de treball pels ebrencs que ara es queden a l'atur? O millor encara: per quan una missió institucional de la Generalitat, amb 73 empreses catalanes, al polígon Catalunya Sud?


+Més informació:
-El president viatja a Algèria acompanyat de 103 directius de 73 empreses catalanes (Generalitat de Catalunya)




Foto: PSC de l'Ebre

9 comentaris:

  1. Igual que els altres, un cagat.
    O lo que és més fàcil, que els hi doniguen pel ses a les TE!
    Avui he passat per la Faterella.
    Al veure els molinots m'ha entrat l'espasme ebrenc, nova malaltia que es dona quan veus el territori ebrenc menyspreat per enviar quatre putos megawats a Barcelona i/o Girona.
    En lo de la Lear és encara pitjor.
    No hi ha paraules

    ResponElimina
  2. No patisques, Mario. En l'altra vida, els ebrencs ho tindrem tot pagat.

    ResponElimina
  3. no interesa Lear perque la Generalitat ho te tot lligat en Aceralia Gallardo, empresa contaminant i de esclavitut laboral, canviarem Lear per Gallardo, i perque no podiem tenir les dos??

    Asociacion afectados por Gallardo.

    http://www.afectadosporgallardo.com/2008/02/publicamos-el-informe-grupo-gallardo.html

    ResponElimina
  4. lo mes irònic de la situació és que aquestes empreses catalanes marxen a païssos on la mà d'obra és més barata per ser mes competitives i tenir mes guanys econòmics, i para això conten en l'ajuda de la generalitat

    aquestes empreses si marxen a altres païssos, deixaran de donar feines a la gent d'aquí i aquest acabaran a l'atur,

    la lear no plega perque no tingue faena, plega perque li es mes barat produir a hungria que aquí

    qui és el senyor montilla per a questionar a la Lear quan ell és el primer en recolçar la deslocalització de les empreses catalanes que aboquen a l'atur a molta gent?

    sobre gallardo, tela tela!!!!!!
    la madeixa gallardo-ibarra i el paper en tot això de l'ex-ministre d'industria sr. montilla és ben curiosa
    se podria fer tot un manual de com fer creixer empreses a base de subvencions i despres "si te he visto, no me acuerdo"

    ResponElimina
  5. Jo, Gustau, en esta en tinc prou i sempre he pagat i a gust.
    Però, gràcies pels ànims.
    No vaig poder fer fotos, però, és espectacular. I no paren de posar-ne més. A la del perfil poso una de El Periodico.

    ResponElimina
  6. Gustau, no n'hi ha de "altra vida" en el sentit que , crec, dius tu ..... lo que si que existeix es una altra vida ara, simultanea a la nostra, la vida dels "de dalt" versus la vida dels demés.

    ResponElimina
  7. El que passa es que, si parlem de política, potser esta clar " els de dalt i els de baix" però en altres aspectes de la vida això de dalt i baix esta molt repartit i perfectament intercanviable: el metge esta dalt respecte al pacient, el professor respecte l'alumne, el paleta respecte al manobre, el manobre respecte als fills i així sempre.....vull dir: no cal ser polític per a estar "dalt" i abusar de l'altura.

    ResponElimina
  8. Mario ha trobat nom a una malaltia que també pateixo (això de "l'espasme ebrenc" causat per la visió dels "molinots"). Situo l'inici en veure el desastrós panorama del parc eòlic tortosí. Ara, això de les autoritzacions no ho gestionen els ajuntaments? Potser els mateixos que ara defensen la marca TE per a tot? Quanta contradicció!

    ResponElimina
  9. De on no n’hi ha no en pot rajar...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta