23 d’octubre del 2009

Puigcercós es reunirà aquest dissabte amb el comitè d'empresa de Lear a Roquetes


Joan Puigcercós es multiplica pel territori, sobretot des que ha estat proclamat candidat d'ERC a la Generalitat. Per tant, després que Lear confirmés el tancament de la seua planta de Roquetes, era qüestió d'hores que Puigcercós aterrés a l'Ebre. No havíem fet apostes amb ningú, però tothom sabia que Puigcercós estava al caure. Així, ERC ha anunciat avui que el president d'Esquerra visitarà Roquetes aquest dissabte a la tarda, per reunir-se amb el comitè d'empresa de Lear. La reunió tindrà lloc a l'Ajuntament de Roquetes, i Puigcercós atendrà als mitjans de comunicació 30 minuts abans que es puguen prendre imatges de la reunió.

Algú pot qüestionar si és oportú fer aquest tipus de visites i de reunions ara, quan ja la Lear ha presentat el seu expedient d'extinció d'activitat i ja es pot fer ben poc per evitar el tancament de la fàbrica. Potser els 518 treballadors que aniran al carrer lamentaran que Puigcercós no haja vingut fa uns mesos, quan encara es podia fer alguna cosa... Què pot fer, o què pot dir ara el president d'ERC, més enllà del que ha dit la Generalitat, si ni el govern català sap com aturar el tancament de la Lear? Però com a mínim, el comitè d'empresa rebrà el seu alè i se sentirà una mica més recomfortat, en saber que hi ha un polític de primera línia (el primer) que s'interessa personalment pel seu problema. Amb tot, el que seria lleig és que Puigcercós aprofités la visita per dir què faria ell si fos president de Catalunya, ja que que això podria interpretar-se com un gest electoralista.

+També pots llegir:
-ICV vol un pla industrial 'específic i immediat' per les Terres de l'Ebre (ACN)

11 comentaris:

  1. Digui el que digui, faci el que faci, ho es un gest electoralista. Fins i tot suposant-li la bona voluntat, que es el que ha de solucionar ell com a president d'Esquerra?. El que ha de fer en tant que president d'Esquerra (partit de govern) es influir en aquests i en el Conseller d'indústria ( també d'esquerra ) per tal que les conseqüències siguen el mes ínfimes possible i treballar per a que la industrialització d'aquestes terres es faci realitat d'una vegada per totes. Per altra part els del Comitè d'empresa si han de rebre a tots els caps dels partits polítics, acabaran marejats. Crec que farien be en centrar-se en les converses amb el departament de treball, l'empresa i el President de la Generalitat si hi ha possibilitats, tot el demés es donar fotos o altaveu a qui no se les mereix.

    ResponElimina
  2. "The Puigcercos Electoral Tour", pujara al Coll de l'Alba,o anira a Can Trilla,a Benifallet,per donarse un "baño" d'electoralisme?
    Ja hi ha prou de fotos per l'album!

    ResponElimina
  3. "The Puigcercos Electoral Tour", pujara al Coll de l'Alba,o anira a Can Trilla,a Benifallet,per donarse un "baño" d'electoralisme?
    Ja hi ha prou de fotos per l'album!

    ResponElimina
  4. Independentment dels personalismes, Mancaria Montilla.
    Il Mas, il Saura, etc... un sol...

    ResponElimina
  5. Tot i ser una visita en un marcat to electoralista, crec que tots haurien de venir, Montilla, Mas, Herrera, com més millor, per a que sentin i notin la preocupació que es viu a l'ebre per aquest tancament i recolzar en tot moment a les 500 famílies.

    Mentre Puigcercós estigui reunit amb el comitè d'empresa, hi haurà un ex-president del país, amb tot el seu seguici, foten-se un bon dinar a base de clementines.

    No volem implicació política? Pos demanem que tots baixin. Puigcercós ho fa avui, a veure quants més s'atreveixen a apostar pel territori i donar la cara.

    ResponElimina
  6. Si no baixen perque passen de natros (victimisme), si baixen es perque son electoralistes, si és que als del "territori" mos han de donar menjar a part. Som com el gos aquell que ni menja ni deixa menjar, aixi mai farem res.

    ResponElimina
  7. Efectivament,gossos que de tant de palo que ens han donat mosseguem als que ens venen a emprenyar, victimisme?et sembla poc que ens donen pel sac i encara els em d'agrair la visita

    ResponElimina
  8. Què ha transcendit de la reunió de Puigcercós amb el comitè d’empresa de Lear ?

    ResponElimina
  9. ....ja veig que no. Tampoc era d'esperar.

    ResponElimina
  10. Home, han trascendit moltes coses. Primera, que els treballadors de Lear li van preguntar si venia només a fer-se la foto o a treballar per evitar el tancament. Segona, el que podem llegir als mitjans de comunicació.

    ERC demana unitat als partits catalans per defensar la indústria de l'Ebre

    Puigcercós assegura als treballadors de Lear que el tancament és un problema que afecta tot el país

    Alba Porta-Roquetes

    Puigcercós va haver de donar explicacions als 300 treballadors congregats. Foto: A. PORTA.

    Roquetes Els treballadors de la planta de Roquetes de la multinacional Lear van fer sentir ahir a la tarda un cop més la seua veu. I ho van fer davant del president d'ERC, Joan Puigcercós, que es va reunir amb el comitè d'empresa a l'Ajuntament per deixar clar que el problema que té el municipi no és només de les Terres de l'Ebre sinó de tot el país. Puigcercós va respondre, així, a les consignes i pancartes que van presidir la protesta, en què es reivindicava que l'Ebre també és Catalunya. A més, va anunciar que demanarà deu milions d'euros a l'Estat per a l'Ebre, i va demanar als partits catalans que facin un front comú en la causa.

    «Som família nombrosa, i la meua dona i jo ens quedarem sense feina», lamentava un dels treballadors de Lear que ahir es va concentrar davant de l'Ajuntament de Roquetes, mentre a dins se celebrava una reunió del comitè d'empresa, amb Joan Puigcercós i altres membres d'ERC, com ara el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó. Els treballadors, més de 300, van exhibir pancartes en què es titllava Lear de traïdora i reivindicaven que el Baix Ebre també és Catalunya. Reclamaven, així, el mateix tracte que el que han rebut els afectats d'altres multinacionals, com ara Seat o Nissan, situades a l'àmbit metropolità de Barcelona. Les consignes no es van aturar fins que, un cop acabada la reunió, van comparèixer membres del comitè i l'alcalde, Francesc Gas. Els treballadors van reclamar la presència de Puigcercós, el qual va comparèixer per assegurar, en primera persona, el seu compromís amb el cas. El líder d'ERC va explicar que dimecres que ve, al Parlament, preguntarà al president de la Generalitat, que encara no s'ha manifestat respecte al tancament, què pensa fer al respecte. Puigcercós no va aconseguir calmar els ànims dels treballadors, però va respondre a les consignes que lamentaven un tracte diferent al sud de Catalunya.

    Dinamitzar l'Ebre

    La reunió també va servir perquè el líder d'ERC expliqués que presentarà una esmena al pressupost general de l'Estat perquè s'inverteixin deu milions d'euros a les Terres de l'Ebre, amb l'objectiu de dinamitzar la indústria. «No sabem si tindrà èxit, però amb això volem demostrar el nostre compromís», va explicar. Puigcercós també va demanar que els altres partits s'impliquin en la proposta, perquè el problema és a nivell català «i s'ha de defensar, sense partidismes, que els recursos vinguin cap al nostre territori».

    Darrera actualització ( Diumenge, 25 d'octubre del 2009 02:00 )
    Publicat a

    El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-10-2009 Pàgina 9

    ResponElimina
  11. Com diu Gustau:

    Esquerra ha presentat un esmena per un import de 10 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat que té com a objectiu la reindustrialització de les Terres de l’Ebre. Aquest és l’anunci que ha fet el president del partit, Joan Puigcercós, en la reunió que ha mantingut aquesta tarda de dissabte amb el comitè d’empresa de Lear de Roquetes, una multinacional que ha anunciat el tancament de la planta i l’acomiadament dels 520 treballadors i treballadores.

    Puigcercós que ha estat el primer líder polític català en desplaçar-se a Roquetes, ha explicat als representants sindicals que espera que l’esmena prosperi i que compti amb el suport dels grups polítics del Congrés de Diputats i ha afirmat que “el tancament de Lear a Roquetes no és un problema local sinó nacional”, posant l’èmfasi en el fet que “ l’impacte del tancament de la fàbrica sobre les comarques de l’Ebre és superior al que representaria el tancament, per exemple, de Nissan i Seat a l’àrea metropolitana de Barcelona”.

    Així mateix, Puigcercós ha avançat en la reunió que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Roquetes, que ell mateix preguntarà sobre el futur de la plantilla de Lear i els plans de desenvolupament industrial de l’Ebre al President de la Generalitat en la propera sessió de control en el plenari del Parlament de dimecres vinent.

    En acabar la reunió que s’ha perllongat més d’una hora i mitja, Joan Puigcercós ha sortit de les instal•lacions municipals per escoltar en primera persona les inquietuds i preocupacions dels treballadors i treballadores que s’havien apropat fins l’Ajuntament de Roquetes per poder-li traslladar les seves reivindicacions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta