10 de novembre del 2009

CiU demana la rectificació del nou pla territorial de l'Ebre amb una moció en el Parlament


El secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, va anunciar ahir a Tortosa que el grup de CiU ha presentat una moció al Parlament en què demana al govern que reconsideri l'actual revisió del pla territorial de les Terres de l'Ebre. En concret, la moció de CiU serà debatuda en el ple de dijous, i posa de manifest la situació del territori després de l'anunci de tancament de la planta de Lear. De fet, fa una aposta «clara» per la industrialització i la «dinamització econòmica», però adverteix de «la falta de consens» amb què la Generalitat està tramitant el nou pla territorial.


Puig va remarcar que el nou pla territorial «ha estat dibuixat des d'un laboratori metropolità de Barcelona» i «sense escoltar les Terres de l'Ebre». «El nou pla dilapida el consens assolit el 2001, tot i que teníem un context social molt complicat; i a més, no preveu infraestructures tan bàsiques com una estació d'alta velocitat a l'Ebre», va lamentar. Segons Puig, també és força greu que la Generalitat no haja previst cap mecanisme de cooperació amb l'Estat, per desdoblar tant la carretera N-420 com l'eix de l'Ebre (C-12).

«Estem en un punt delicat, de transició cap a un model equivocat», va insistir Puig. «El tripartit encara té la possibilitat de rectificar, i hauria d'escoltar un clam que és generalitzat», va assenyalar. Segons Puig, el tripartit hauria de deixar la seua perspectiva «més dogmàtica», ja que el pla territorial és «excessivament intervencionista» i limita «el creixement de l'Ebre i el benestar dels seus ciutadans». «Aquest pla ha segrestat la veu del territori», va sentenciar Puig abans d'oferir «un esforç de consens» des de CiU. Per la seua banda, els diputats Josep Rull i Xavier Pallarès van demanar que es tinguen en compte les al·legacions presentades per molts ajuntaments i entitats. A més, van remarcar que el nou pla territorial vulnera el principi d'autonomia local, i que hipoteca «molt agressivament» els sectors econòmics de l'Ebre.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 10-11-2009 Pàgina 10

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta