12 de desembre del 2009

Alliberament massiu de contes de l'escriptor i blocaire Jesús M. Tibau als carrers de Tortosa


L'escriptor i blocaire Jesús M. Tibau ha realitzat aquest matí un alliberament massiu de llibres a Tortosa, amb motiu d'una jornada de bookcrossing en què ha arribat a abandonar una vintena d'exemplars del seu recull de contes Postres de músic en diferents punts de la ciutat. El bookcrossing consisteix en deixar llibres en llocs públics, perquè altres els recullen, els llegeixen i els tornen a deixar. És una pràctica habitual d'alguns escriptors, una activitat a mig camí entre la cultura lliure, el fenomen 2.0 i el màrqueting, que sobretot fomenta la lectura i dóna a conèixer els autors. Però també es pot fer amb llibres que tinguem repetits o que vulguem donar a conèixer perquè ens han agradat molt, o simplement si no tenim lloc a casa per conservar-los. Fa uns dies, vam llegir al bloc de Tibau que tenia previst fer aquesta divertida i interessant iniciativa, i avui per casualitat ens hem topat amb un dels llibres alliberats.

 L'exemplar de Postres de músic descansava, esperant que algú passés pel carrer per endur-se'l cap a casa, recolzat a l'aparador de la seu d'Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa, a l'inici del carrer de la Mercè. A la primera pàgina del llibre, com si fos una dedicatòria, Tibau ens demana que els llibres siguen tractats amb respecte, que es llegeixen, que tornen a ser alliberats i que s'informe l'autor del seu proper destí, a través d'una adreça de correu electrònic. Hem trobat oportú fer una fotografia del llibre amb el telèfon mòbil, per demostrar que l'hem trobat alliberat al carrer. Més endavant, ens hem trobat al Tibau en persona (és un goig poder saludar directament l'autor d'un llibre, després de trobar l'obra desada a la via pública), i ens hem compromès a re-alliberar Postres de músic. De fet, de camí a casa encara ens hem trobat un segon llibre, a les escales de la rampa d'accés al pont de l'Estat, però aquest no l'hem agafat perquè hem preferit que la literatura de Tibau s'escampe per Tortosa com la pólvora.

5 comentaris:

  1. Home jo ho trobo molt be,ho he vists fora,pero aqui,no li podria caure de sobre la famosa Ordenança,per deixar "brosa" pels carrers? Com tenen un sentit comu tant agut...

    ResponElimina
  2. MOltes gràcies, Gustau. M'ha fet il.lusió trobar-te i que tu trobessis el llibre. M'ho he passat molt bé repartint els llibres mig d'amagat. Ja explicaré el resultat al blog aquesta setmana.
    A més, ara que ho recordo, tu ja tens un exemplar perquè vas gauanyar fa una parell d'anys una altra de les meves iniciatives: una llumeneta on el premi va ser precisament un exemplar de postres de músic

    ResponElimina
  3. Fa molts anys quan tenia uns 12 anys i encara no s'havia ficat de moda aquesta pràctica, existia una web on ja s’hi dedicava i en totes les Terres de l'Ebre solsament hi havia un llibre amagat prop del Delta de l'Ebre...mai el vaig trobar. Em pareix una bona mesura, entretinguda i que pot fomentar la lectura de l’autor.

    ResponElimina
  4. Doncs sembla que hi hagi hagut coincidència amb la divulgació lliure d'una altra obra seva: "La revolució".
    Aquest cop a través de la biblioteca gratuïta para 'e-books' de Tinet http://www.tinetbiblioteca.org/ que avui anunciava el Pais
    Felicitats, doncs, per les iniciatives!

    ResponElimina
  5. Tindria més èxit un llibre electrònic perdut en algun racó pel fet de ser una maquineta més al nostre abast?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta